Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
744.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...Sistem bileşenleri :

Q6600 4 çekirdek işlemci
    Asus P5k anakart
    4 x 1 GB 800 Mhz ram
    8800 Gts ekran kartı
    22' Lcd monitor
    250 gb hard disk
    Dvd writer
    650 w kasa psu

sadece oyun ve internet amaçlı kullanılan bu bilgisayarı elektrik dalgalanmalarından ve kesintilerden korumak için önereceğiniz ups nedir ? Marka ve model olarak açıklayıcı bir tavsiye olursa çok memnun olurum...
  • bu tarz isteklerde sistem bileşenleri ile birlikte vermeniz gereken bir şey daha var, ne kadar açık kalmalı bilgisayarınız? kimisi için 5 dakika bile yeterli gelirken kimisine de 30 dakika gerekli olabilir. bu yüzden ihtiyacınız olan süreyi de yazarsanız daha iyi şekilde yardımcı olunabilir.

ayrıca, oc var mı? yoksa bile yapma durumu nedir? bunları da eklerseniz sizin için daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter87 -- 31 Mart 2008; 1:42:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Phibes

bu aralar elektrik kesilmeleri arttı, artık sisteme birşey olucak diye korkuyorum. önceden araştırmaya çalışmıştım ama vazgeçtiydim. bu sefer kesin almam gerekiyor çünkü bilgisayarı 24 saat açık bırakıyorum. yeterki elektrik kesildiğinde sistemi kendini kapatacak şekilde ayarlıyabileyim.
    sistem özellikleri:
    - core2duo e6750
    - gf 8800 gts
    - 22" lcd monitor
    - 2 dvd-writer
    - 500 gb sata2
    - 750w psu

marka olarak şu olsun diye bir isteğim yok, yeter ki sistemimi korusun. daha ileride upgrade de yapacağım için ileriye yönelik bir ups alırsam daha iyi olur diyorum. sizin önerileriniz ne olur arkadaşlar?

ben bilgisayarımı 24 saat açık tutuyorum. benim tek istediğim voltaj dalgalanmalarından kurtulmak ve elektrik kesildiğinde, ben bilgisayar başında değilken bunu yazılım aracılığıyla bilgisayarın kapanmasını sağlamak, bilgisayar başında isem de dökümanlarımı kaydedip kapatmak. yani elektrik gittiğinde kullanmayı düşünmüyorum. ayrıca sistemimde oc yok ve ilerisi için de yapmayı düşünmüyorum. sadece birkaç parçayı upgrade edebilirim ( 2 çekirdek -> 4 çekirdek , ekran kartı )

• senin için 1,5kva bir ups öneririm. aslında bu çok da denebilir, 1000 bile işini görebilir yerine göre ama amacın idare etmesi değil de iyi olması ise 1,5 dan aşağısına bakma bence. ayrıca kaliteli markalar kullanmanı öneririm, apc gibi... tunçmatik de iyi fakat uzun vadede onlarında bazı modellerinin de aküleri sorunlu olabliyor değiştirmek isteyince.
  • Alperian Hocam'dan veya UPS konusunda teknik bilgisi ve deneyimi olan diğer arkadaşlardan APC UPS hakkında bilgi istiyorum.
    Anladığım kadarı ile şuan tavsiye ettiğiniz en iyi marka APC, fakat APC lerin fiyatları çok yüksek. APC nin ucuz olan (150YTL civarı) Back-UPS Home serisi var bu modelleri öner misiniz?
    http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BE700%2DGR&total_watts=200
    http://www.markomshop.com/asp/show_stock.asp?product=BE700-GR

Fiyat olarak 150-200YTL arasında tavsiye edebileceğiniz başka bir UPS varsa önermenizi rica ederim. Ayrıca aşağıdaki ürünle APC nin yukarıda bahsettiğim modelini mukayese edecek olursanız hangisini tercih edersiniz.
    (POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS)http://forum.donanimhaber.com/m_16929738/mpage_1/key_//tm.htm#16929738

Şimdiden çok teşekkür ederim.

• @fatihhguneyy apc nin her serisine güvenebilirsiniz
  • Cevap için teşekkür ederim. Peki bu 2 ürünü mukayese edecek olursak sizce hangisi tercih edilmeli?
    http://forum.donanimhaber.com/m_16929738/mpage_1/key_//tm.htm#16929738 (POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS)

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

@fatihhguneyy apc nin her serisine güvenebilirsiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: fatihhguneyy

Cevap için teşekkür ederim. Peki bu 2 ürünü mukayese edecek olursak sizce hangisi tercih edilmeli?
    http://forum.donanimhaber.com/m_16929738/mpage_1/key_//tm.htm#16929738 (POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS)

quote:

öncelikle şunu bilmemiz gerek pc çektiği güç nedir yani sistem özellikleri, psu kaç watt ve monitör lcd mi tüplümü

POWERCOM ve düşük kalite ups ler aynı ucuz psu gibilerdir 1000 VA altında satılırlar ama o gücü veremezler

Apc Back UPS ES 700VA modeli POWERCOM un 1000 VA modelini performans, verim malzeme kalitesi bakımından geçer

• quote:

quote:

Cevap için teşekkür ederim. Peki bu 2 ürünü mukayese edecek olursak sizce hangisi tercih edilmeli?

quote:

öncelikle şunu bilmemiz gerek pc çektiği güç nedir yani sistem özellikleri, psu kaç watt ve monitör lcd mi tüplümü

POWERCOM ve düşük kalite ups ler aynı ucuz psu gibilerdir 1000 VA altında satılırlar ama o gücü veremezler

Apc Back UPS ES 700VA modeli POWERCOM un 1000 VA modelini performans, verim malzeme kalitesi bakımından geçer

Bulunduğum bölgede sık sık elektrikler kesiliyor ve 10dk lık bir kesinti bile bazen işlerimi altüst ediyor, bazen kesinti süresi 1 saati bulabiliyor.
    Masaüstü bilgisayar kullanmıyorum. Bu UPS yi Dizüstü bilgisayarım, Airties kablosuz ADSL modemim ve telsiz telefon cihazım için kullanmayı düşünüyorum. Dizüstü bilgisayarım batarya ile 1 saat çalışıyor. Dolayısı ile UPS elektrik kesintisinde sadece modem ve telefonu çalıştıracak ve sair zamanlarda da aşırı akım ve voltaj regülasyonu yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhguneyy -- 2 Nisan 2008; 1:15:30 >

• quote:

Bulunduğum bölgede sık sık elektrikler kesiliyor ve 10dk lık bir kesinti bile bazen işlerimi altüst ediyor, bazen kesinti süresi 1 saati bulabiliyor.
    Masaüstü bilgisayar kullanmıyorum. Bu UPS yi Dizüstü bilgisayarım, Airties kablosuz ADSL modemim ve telsiz telefon cihazım için kullanmayı düşünüyorum. Dizüstü bilgisayarım batarya ile 1 saat çalışıyor. Dolayısı ile UPS elektrik kesintisinde sadece modem ve telefonu çalıştıracak ve sair zamanlarda da aşırı akım ve voltaj regülasyonu yapacak.

modem ve telefonu bağladığınızda ups enerji tasarruf modu yani (Yeşil mod) Akıllı güç yönetim kontrolü (15-20 watt altı tam değeri bilmiyorum) devreye girebilir.

masa üstü bil olmadığına göre aynısının 550 VA işinizi görür

APC BACK ES 550VA UPS
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32307

ürünün kullanımı hakkında bir kaç belge buldum belki incelerseniz gerekli bilgiye sahip olursunuz

• Arkadaşlar sahip olduğum LCD TV, Playstation 3 ve Logitech Z-5500 ses sistemini bağlayacağım bir UPS (KGK) arıyorum. Ürünlerimin toplam güç tüketimi 1450 Watt. Bütün bunları düşünerek araştırma yapıyorum. Bu araştırmalarım sırasında Makelsan firması tarafından üretilen Powerpack Plus 2kVA UPS isimli bir ürüne rastladım.

Bu konudan anlayan arkadaşlara sesleniyorum...Bu ürün benim için uygun bir çözümmüdür? Bir başka öneriniz varmı?

http://www.makelsan.com.tr/urundetay.aspx?SayfaID=231

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 2 Nisan 2008; 20:10:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dammak

Arkadaşlar sahip olduğum LCD TV, Playstation 3 ve Logitech Z-5500 ses sistemini bağlayacağım bir UPS (KGK) arıyorum. Ürünlerimin toplam güç tüketimi 1450 Watt. Bütün bunları düşünerek araştırma yapıyorum. Bu araştırmalarım sırasında Makelsan firması tarafından üretilen Powerpack Plus 2kVA UPS isimli bir ürüne rastladım.

Bu konudan anlayan arkadaşlara sesleniyorum...Bu ürün benim için uygun bir çözümmüdür? Bir başka öneriniz varmı?

bence 2kv ve üzerine bakın, ayrıca daha kaliteli ürünler tercih etmenizi tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: hunter87

quote:

Orjinalden alıntı: dammak

Arkadaşlar sahip olduğum LCD TV, Playstation 3 ve Logitech Z-5500 ses sistemini bağlayacağım bir UPS (KGK) arıyorum. Ürünlerimin toplam güç tüketimi 1450 Watt. Bütün bunları düşünerek araştırma yapıyorum. Bu araştırmalarım sırasında Makelsan firması tarafından üretilen Powerpack Plus 2kVA UPS isimli bir ürüne rastladım.

bence 2kv ve üzerine bakın, ayrıca daha kaliteli ürünler tercih etmenizi tavsiye ederim.

Hangi marka gibi?

• örneğin apc gibi bilinen ve kalitesinden şüphe edilmeyen markalar olabilir, yalnız bununla birlikte fiyatı da gerçekten ciddi anlamda artacaktır, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
  • arkadaşlar bi tavsiye istiyorum.

APC BE700-GR BACK-UPS ES 700VA 230V

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

almayı düşünüyorum. fiyatı 150 ytl. buna benzer birde MGE nin var fakat 100 ytl daha pahalı. laptop kullanıyorum. bunun dışında hoparlor, modem, harici dvd-rw ve hdd, ceptel şarjı, vb. bana toplam 8 priz lazım. 2 tane 3 lü 1 tane 2 li priz var ve acayip sıkıntı yapıyor.

sizce almaya değer mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

arkadaşlar bi tavsiye istiyorum.

APC BE700-GR BACK-UPS ES 700VA 230V

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

almayı düşünüyorum. fiyatı 150 ytl. buna benzer birde MGE nin var fakat 100 ytl daha pahalı. laptop kullanıyorum. bunun dışında hoparlor, modem, harici dvd-rw ve hdd, ceptel şarjı, vb. bana toplam 8 priz lazım. 2 tane 3 lü 1 tane 2 li priz var ve acayip sıkıntı yapıyor.

sizce almaya değer mi?

güzel güvenebilceğin bir marka APC den şaşma

• Sistemimde 560 watt psu lu bir kasa ve 17iç LCD montor bağlamak üzere 1500VA lık bir UPS alacağım.Genelde önerilen APC ler gerek fiyatı gerekse bulabileceğim modelleri açısından açısınan benim için uygun değil.APC ve ya başka marka düşünmüyorum.Tunçmatik alacaktım.Hakkında fazla olumsuzluk duydum.Gözüm korktu.Artı gezdiğim bayileden biri de bunu için pek olumlu konuşmadı.Bu nedenle hakkında çok fazla olumsuzluk duymadığım inform marka 1500VA lık bir ups almayı düşünüyorum.

Elektrik kesintisi olduğunda bana bilgisayarı kapatana kadar bir kaç dakika versin yeter.Öyle 15 -20 dakika gibi çalıştırma beklentim falan yok.

İnform 1500Va nın iki modeli arasında tereddütte kaldım.
    inform 1500VA standby 150ytl civarı
    inform 1500VA guard LCD 210 ytl.

LCD olanın fiyatı 210 YTL civarında (tunçmatiğin 1200VA sı kadar yaklaşık)Bununla limitimi biraz aşıyorum aslında.İnform 1500VA guard daha uygun.Ama ebatları daha tombulca ve daha ağır.Aynı ebatda olsaydı terchim kesinlikle buydu.Yer problemim var.Santimler önem kazanıyor.Bunu eledim.

1500VA stand by modelinde transfer süresi 8-10ms RS 232 arabirimi yok."Mikroişlemci kontrollu Stand by teknoloji" ????(bu ne ya)
    1500VA guardLCD modelinde transfer süresi 4-6ms RS 232 arabirim var.LCD ekran var.Mikroişlemci kontrollu line interaktif teknoloji(tamam bunu biliyoruz)

Aslında ben enfazla 150 liralık bir ürün arıyordum ama "inform 1500VA LCD" olanını alıvereyim diyorum.Ne dersiniz değer mi aradaki fiyat farkını vermeye?

12 volt 9 amper lik yedek bataryalar ileride bulunur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 5 Nisan 2008; 9:28:43 >

• apc 800va var bende gayet memnunum
  • uzman arkadaşlara selamlar :)

konuyu okudum, genelde kişiye özgü cevaplar olduğundan kendi cevabımı tam bulamadım
    yinede çok yararlı bilgiler var peşinen saygılar....

ama benim kafada bi ups işine basmıyor. buna bi sebepte sorunumun karmaşıklığı.
    bide 3-5 sayfa gerisi aylarca geri gidiyor bilgiler güncelmi şüpheye düşüyorum.
    gerçi bu forum geneli bi sorun, neyse

apc deniyor kabulüm ama apc ile konuştuğumda uçuk fiyatlar çıktı
    5-10bin ytl gibi :). yani sistemi yeniden alsam yeri. şimdi sorunumu size anlatayım siz bana
    yol gösterin.
    3 22" monitörle çalıştığım bir p4 pc.
    4 22" monitörle çalıştığım bir p4 pc
    ekstra 1 22" monitörle çalıştığım bir laptop
    ve kablosuz modem en önemli olmak üzere ses(4+1) ext tv dönüştürücü 1-2 ext usb hard disk
    ve kablosuz aktarıcı var

amacım ise hem pcleri korumak hem elektrik kesintilerinde 1-3 saate kadar çalışmaya devam edebilmek
    burda sizden tavsiyeler istiyorum

birinci tercihim hepsiyle çalışmaya devam edebilmek sanırım uçuk bişey çıkacak :(

ikinci tercihim her iki pc yi "1" 22" monitörle çalıştırmak+ modemsiz olmaz tabi
    ve diğer parçalarıda elektrik varken korumak, yokkende korunmalımı bilmiyorum,
    yani aleti kapadıysam ama fişten çekmediysem sorun olurmu, gerçi onlara bu bahsedlen apc nin
    be700 ünü alabilirim yeterli olur herhalde
    zaten her elektrik kesintisinde sigortalar atıyor
    bi tuaflıkta, tüm bunların elektriğinin tek şaltere yüklenmesi, 4 fişten ama tek şalterden alıyorum
    elektriği, çok güçlü olduğunu sanmıyorum belki 7 yada 10 amper. çok anlamıyorum ama tahminim

üçüncü tercihim ise, 1 p4 pc + 1 22" monitör, modem ve laptop diyelim, laptop pilide var tabi
    yanlız her tercihte modem olmazsa olmaz konumunda

isteyenin bir yüzü kara dan yola çıktım, aman doktor derdime bi çare ile bitiriyorum
    saygılar..............

p.s. eklemeyi unuttum monitörlerin hepsi lcd pclerin psu su 400 watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAVİ2 -- 6 Nisan 2008; 23:30:10 >

• Arkadaşlar Inform Sinus Online 3kVA KGK siparişi vermeyi düşünüyorum. Ne dersiniz???

İnşallah bu işten anlayan ve yorumlayacak biri vardır.

http://www.inform.com.tr/1_faz_sinus.html
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.