Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
744.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum apc den şaşma.Bende 800 va var.Normal bir sistemim var.Nerdeyse 30 dk idare ediyor.
  • @fatihhguneyy hocam güle güle kullan,aynısını bende sanal marketim'den aldım 2 gün önce,bir sorum olacak

kutunun içinden çıkan yazılım cd'sini pc'ye taktığım zaman hata verdi,ing. bişeyler yazıyor bağlantı hakkında usb falan tam anlamadım ,bağlantıyı ne şekilde yapıyoruz sadece bir adet telefon kablosu çıktı kutunun içinden,pc ile ups'in birbirini görmesi için ne kullanacağız acaba,teşekkürler.
  • @wilym@n

hata olarak usb dediğine göre bilgisayarla ups usb ara kablosuyla iletişim kuruyor demektir, hatayı şu sebeple vermiştir yazılım önce usb portunda ups aramıştır ve bulamayınca KGK yı usb den bağladınızmı deye sormuştur.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=15205

linkte size gerekli olan kablo var (usb modem, taşınabilir hdd, yazıcı vs) bağlamak için gerekli kablo dur yani

USB modem kablosu, usb yazıcı kablosu diye uzar gider

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

kablonun dikdörtgen şeklinde olan tarafı bilgisayara, kare gibi olan tarafını ups e takın

• @wilym@n mesajına cevap yazdım. krm-iks 'in dediği gibi; usb bağlantı kablosu ile APC ni bilgisayarına bağlaman gerekiyor. USB kablosu aşağıdaki resimdeki gibi, bir ucu USB ve APC nin data girişine giren ucu da bildiğimiz ethernet jackı gibi. Data kablosu kutu içeriğinde mevcut olması gerekiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: wilym@n

@fatihhguneyy hocam güle güle kullan,aynısını bende sanal marketim'den aldım 2 gün önce,bir sorum olacak

kutunun içinden çıkan yazılım cd'sini pc'ye taktığım zaman hata verdi,ing. bişeyler yazıyor bağlantı hakkında usb falan tam anlamadım ,bağlantıyı ne şekilde yapıyoruz sadece bir adet telefon kablosu çıktı kutunun içinden,pc ile ups'in birbirini görmesi için ne kullanacağız acaba,teşekkürler.

@krm-iks lütfen yanlış bilgilendirmeyelim. Kablonun resmini çekip aşağıya koydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhguneyy -- 20 Nisan 2008; 12:42:42 >

• üstadlarım çıkmadı bu kablodan kutunun içinden ne yapmam gerekiyor,sadece iki ucu aynı olan telefon kablosu gibi bişey çıktı.

talep etmelimiyim acaba sanal marketimden bu dediğiniz kabloyu,saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wilym@n

üstadlarım çıkmadı bu kablodan kutunun içinden ne yapmam gerekiyor,sadece iki ucu aynı olan telefon kablosu gibi bişey çıktı.

talep etmelimiyim acaba sanal marketimden bu dediğiniz kabloyu,saygılar.

Hocam kutu içeriğinde bahsettiğin telefon kablosu, usb data kablosu ve PowerChute yazılım CD si mevcut.
    Kutunun resmi aşağıda, resimde Almanca olarak kutu içeriğinde USB kablosunun mevcut olduğu belirtilmiş.
    Öncelikle kutunun içeriğini tekrar gözden geçirmeni, eğer usb kablosu yoksa aldığın yerle iletişime geçerek temin etmeni tavsiye ederim.
    Olmazsa geri iade et hiç uğraşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhguneyy -- 21 Nisan 2008; 17:18:02 >

• mail attım sanal marketime,ithalatcı firma ile görüşeceklermiş kablo için.
  • Beyler son yazdıklarınız çok işime yaradı,özellikle fatihhguneyy çok tşkler...

Benim amacım 450W'lik PSU'lu kasamı elektirik kesintisinde bi süre idare edebilecek , 22"lik LCD monitörümü - modemimi - 1 TB'lık harici HDD'mi voltaj dalgalanmasından koruyacak bir UPS...

Bu APC-700VA benim dediklerimi yerine getirebilir, sistemimi kaldırabilir mi ?
  • Rica ederim. Masaüstü bilgisayar kullanmadığım için bu konuda net bir bilgi veremiyorum.
    Ürün özelliklerinde çıkış gücü olarak 405W belirtilmiş (700VA/405W). Tam yükte yani 405W ta çalışma süresi 4dk, yarım yükte ise 15dk olarak hesaplanmış, aşağıdaki linkteki tablodan detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
    http://www.apc.com/products/runtime_for_extendedruntime.cfm?upsfamily=21

Ek olarak PSU nun 450W olması bu gücün tamamını çektiğin manasına gelmez. Kasandaki donanıma göre aşağıdaki linkten donanımını karşılayacak bir APC USP seçebilirsin.
    http://www.apc.com/tools/ups_selector/index.cfm

Veya aşağıdaki adresten kasanızdaki donanımların tek tek kaç Watt enerji harcayacağını da hesaplayabilirsiniz. Buradan hesaplayacağınız değerlerin max. değerler olacağını göz önünde bulundurmakta fayda var, mesela fanlar her zaman çalışmaz veya elektrik kesintisinde cd-rom yada dvd-rom larınızı çalıştırmazsınız kısaca hesabınızı yaparken bu faktörleri de göz önününde bulundurmanızda fayda var.
    http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx

quote:

Orjinalden alıntı: kyle007

Beyler son yazdıklarınız çok işime yaradı,özellikle fatihhguneyy çok tşkler...

Benim amacım 450W'lik PSU'lu kasamı elektirik kesintisinde bi süre idare edebilecek , 22"lik LCD monitörümü - modemimi - 1 TB'lık harici HDD'mi voltaj dalgalanmasından koruyacak bir UPS...

Bu APC-700VA benim dediklerimi yerine getirebilir, sistemimi kaldırabilir mi ?

• fatihhguneyy , sistemim 400W'a falan denk geliyor...

APC'nin sitesine göre bana 700VA'yı geçtim 550 olanını uygun görüyor

Aslında benim amacım elektirik gidince beni idare etmesinden çok voltaj dalgalanmasından monitörümün ve telefonum şarjfdayken telefonunum etkilenmemesi,çünkü çok dalgalanma oluyor burada...Kesintiden sonra beni 4-5 dk idare etmesi bile kafi....

Bu APC-700VA'i alacam galiba...

Normal konumdayken ses falan yapmıyor değil mi,kimisi ses de yapıyor bu UPS'lerin....
  • APC Back-UPS ES 700 'ü tavsiye ederim, zaten ekstra 4 tane koruma prizi var işinizi göreceğine eminim. Normal konumdayken yani eletrik varken hiç ses çıkarmıyor, elektrik kesildiğinde ise ancak yanına yaklaşıp dikkatlice dinlediğinizde sesini duyabilirsiniz.

quote:

fatihhguneyy , sistemim 400W'a falan denk geliyor...

APC'nin sitesine göre bana 700VA'yı geçtim 550 olanını uygun görüyor

Aslında benim amacım elektirik gidince beni idare etmesinden çok voltaj dalgalanmasından monitörümün ve telefonum şarjfdayken telefonunum etkilenmemesi,çünkü çok dalgalanma oluyor burada...Kesintiden sonra beni 4-5 dk idare etmesi bile kafi....

Bu APC-700VA'i alacam galiba...

Normal konumdayken ses falan yapmıyor değil mi,kimisi ses de yapıyor bu UPS'lerin....

• Tşkler,galiba alacağım en kısa zamanda...Son bir soru,bu konuda pek bilgim olmadığı için soruyorum...4 priz voltaj dalgalanmasından koruyor,peki UPS'e ait 4 priz de dalgalanmadan koruyor mu,muhtemelen koruyor cevabı alacağım ama sorayım yine de emin olmak için,çünkü Monitörü UPS'e bağlayacağım,elektrikte gitmesinden çok dalgalanmadan etkilenmesin istiyorum
  • merhaba

akü almak istiyorsanwww.dijitaldepo.com adresini ziyaret edebilirsin.Taksitle alma imkanıda var.

kolay gelsin.
  • Evet 8 prizde de koruma mevcut.

quote:

Tşkler,galiba alacağım en kısa zamanda...Son bir soru,bu konuda pek bilgim olmadığı için soruyorum...4 priz voltaj dalgalanmasından koruyor,peki UPS'e ait 4 priz de dalgalanmadan koruyor mu,muhtemelen koruyor cevabı alacağım ama sorayım yine de emin olmak için,çünkü Monitörü UPS'e bağlayacağım,elektrikte gitmesinden çok dalgalanmadan etkilenmesin istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhguneyy -- 24 Nisan 2008; 17:36:37 >
  • aklıma bir şey takıldı. hazır bunuda sorayım.

mesela o/c yapılmış. 1000-1500 watt güç kaynaklı bir sistemi apc 700va prize bağladık diyelim. elektrikler kesildi. pc yi kapatana kadar 2-3 dakika sorunsuz çalıştırabilir mi? haliyle 1-1,5 kv lik modelleri yok priz şeklinde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

aklıma bir şey takıldı. hazır bunuda sorayım.

mesela o/c yapılmış. 1000-1500 watt güç kaynaklı bir sistemi apc 700va prize bağladık diyelim. elektrikler kesildi. pc yi kapatana kadar 2-3 dakika sorunsuz çalıştırabilir mi? haliyle 1-1,5 kv lik modelleri yok priz şeklinde.

imkansız.

700 VA ort 450 watt ediyor, siz 1000- 1500 watt güç istiyorsunuz 1 dak değil 1 sn bile çalıştırmaz
  • anladım sağol. anlaşılan prizle birlikte 1-1.5 kv lik online ups almakta şart.
  • benzer bir konu.
    quote:

Orjinalden alıntı: alperian

VA cinsinden Watt cinsine güç çevirirken (yani hesap yapılırken ) VA yazan rakamın yarısını almak genelde daha rahat çözüm olur. çünkü firmaların yazdığı rakamlar bilumum yanıltmacalarla veya taktiklerle hesaplanmış rakamlar. cihazlarına güvenen firmalar etiketlerine watt cinsinden kaldırabilecek gücü de ayrı olarak yazar. (bkz APC ) not: apc deki VA / W oranını görüpte bunu başka markalarda uygulamak yapacağınız diğer bir yanlış olur.
    900Va lık bir ups sorunsuz bir şekilde 400-500W reel yükü sürekli çalıştırabilmesi lazım. 600 W güç çeken bir sistemi kaldırmaması normaldir. Burada sizin kasanızın sürekli olarak 600 W çektiğinden de emin olmak lazım tabii ki.

http://forum.donanimhaber.com/m_22735028/tm.htm

• Arkadaşlar bana bir UPS tavsiyesi lazım.Forumun çoğunu okudum.
    marka kaliteli olmalı.
    Fiyat 250 ytl'ye kadar.
    1000 VA işimi görür mü?
    Amaç takacağım eşyaların elektrik yükselmelerinden zarar görmemesi.
    Pc 20 dakika dayansa yeter.
    kullanım alanı:
    1-42'' televizyon
    2-pc monitör
    3-Pc kasası
    4-ses sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat-i- -- 29 Nisan 2008; 16:40:48 >
  • 12 sayfayı okuyamayacak kadar yoğun olan arkadaşlar kısaca özet geçeyim aynı anda kullanacağınız tüm bileşenlerin watt cinsinden güçlerinin toplamının en az 1.7-2 katı VA gücünde bir ups alırsanız ileride sorun yaşama ihtimaliniz az olur. marka ve model olarak forumlarda, bulduğunuz cihazların markası üzerinden arama yapmanız daha iyi olur.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.