Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
744.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumda bu kadar yüksek güçte ups ile tecrübesi olan insan biraz zor bulursunuz.
    alacağınız cihaz büyük ve masraflı bir cihaz olduğu için firmalarla birebir irtibat kurmanızı şiddetle tavsiye ederim. hepsiburada com dan almayı en son çare olarak düşünün. firmalarla pazarlık ederseniz size indirim yapacaklardır.
    online ups alacağınız için regülatörlere ihtiyacınız kalmayacak. pazarlığa regülatörleri dahil ederek fiyatı kırdırabilirsiniz.

tunçmatik ile kendinizi sınırlamayın piyasada yerli ve yabancı çok firma var.
    önceliği servis hizmet kalitesi en iyi olana tanıyın(yakın olan ve en hızlı servisi verecek olana). online ups ler bakımları iyi yapıldığı sürece çalışan cihazlardır. satın alırken bir de kalite belgesi çok olana şans tanıyın.

quote:

Orjinalden alıntı: Sa!LoR

Arkadaşlar ben bi okulda bilgisayar öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Bulunduğum yerde hem düzensiz ve düşük voltaj hemde sürekli elektrik kesintisi olmaktadır o yüzden 5 tane bilgisayarın güç kaynağı yandı ve artık UPS alıp bu sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Lab ta 20 civarı bilgisayar var Tunçmatik markasının 10 kva lık bi modelini buldum bu model nasıldır sizce? yada başka önerebileceğiniz bi marka varmıdır max. verebileceğimiz ücret 2,500 ytldir. yardımcı olursanız sevinirim. Elektrik kesildiğinde lab taki bilgisayarları 20 - 30 dk civarı açık tutması gerekmektedir. Bilgisayarların özelliklerine gelince öğretmen bilgisayarı çift çekirdek işlemcili özelliği yüksek olan bir bilgisayardır, öğrenci bilgisayarları ise celeron işlemcidir ama düşük model değil orta düzeyde bilgisayarlardır hepsi 1 sene önce geldi. Monitörler ise LCD olup 17 " tir. Ayrıca şunuda belirteyim lab ta iki tane Regülatör bulunmaktadır UPS i bunlardan birine bağlıycam. Bağlantı konusunda da bilgilendirirseniz sevinirim. Yardımlarınızı bekliyorum..

TUNÇMATİK NEWTECH 10 kVA LCD MONOFAZE / MONOFAZE 7/20Dk. UPS(25PC)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd700953

• ses sistemleri pahalı olan kullanıcılara online ups tavsiye edilir. line interactive lerin ürettiği elektrik şekli harmoniklidir. ses sistemleri için risk teşkil eder.
    sadece pc sisteminiz için 1000Va lık bir cihaz yeterli olacaktır. ses sistemi ile beraber çalıştımak istiyorsanız ~2000Va lık cihazlar yeterli gelecektir.
    quote:

Orjinalden alıntı: elektronik__manyak

bu arada sistemim imzanda yazıyor
    quote:

arkadaşlar sistemime ups almak istiyorum diye daha önce yazmıştım tunç matik in digiteck 2500va sını buldum nasıl sizce iyimi iyi iş görür mü? fiyatı nasıl iyi mi? hepsi burada.com tunçmatik

quote:

ASUS 400W PSP KASA ASUS P5LD2SE ANAKART CORE2DUO 1.8 ISLEMCI 4*1GB KINGSTON RAM 320*2 WD HDD ASUS EAX1650 512-HP-1024MB EKRANKARTI AVERTV A700 DVB-S ASUS 1814BLTDVDRW LG DVDRW PHILIPS 20'' LCD MONİTÖR SONY STRDG500 EV AMFİSİ 600W 8'' LCD TV VESTEL DVD PLAYER ARTİES RT 205+WUS300 2*50W SUBWOOFER

• Arkadaşlar toplam 460 wattlık bir enerjiye sahip cihazımı,kaç Volt Amperlik cihaza takmalıyım acaba?

1000 Va fazla mı gelir?800 Va alsam yeter mi acaba?Sadece elektrik vb.. sorunlardan koruma amaçlı ve 2-3 dakika açık tutmak için istiyorum.Bilgili arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Bugün ya da yarın mutlaka satın almam lazım.Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: faho

Arkadaşlar toplam 460 wattlık bir enerjiye sahip cihazımı,kaç Volt Amperlik cihaza takmalıyım acaba?

1000 Va fazla mı gelir?800 Va alsam yeter mi acaba?Sadece elektrik vb.. sorunlardan koruma amaçlı ve 2-3 dakika açık tutmak için istiyorum.Bilgili arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Bugün ya da yarın mutlaka satın almam lazım.Şimdiden teşekkürler

1000 Va bir ups fazla gelmez (bağladığınız cihazı yakmaz yani) sadece daha uzun süre çalıştırır. Koruma amaçlı kullanacağınız cihazın 2-3 dakika çalışması yeterli ise 800 VA uygun olur

Bütçe kısıtlı değilse

APC BR800I BACK-UPS RS 800VA 230V
     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

http://www.sanalmarketim.com/urun/b9730580dae9e61d941d6787188c2044/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A151%2Csxmi%3A3

tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 13 Mart 2008; 15:33:15 >

• Teşekkürler öneriniz için,adetli olarak(15 civarı) satın almam gerekmekte,o sebeble ups için yüksek bir mebla veremiyorum.

Bigg 1000 VA ups sizce nasıl?Açıkçası; fiyat - performans oranı bulabildiğim en uygun cihaz sanırım bu olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 13 Mart 2008; 15:37:28 >
  • Anladığım kadarıyla bir şirket veya internet kafe için kullanmayı düşünüyorsunuz 15 tane 1000 VA yerine

12000 VA veya 15000 VA gücüne sahip tek ups almak daha karlı olacaktır
  • cok sık elektrik kesintisi olduğundan ve voltaj düştüğünden artık bir ups almak istiyorum ama bu konuda pek bilgili olmadığım için tavsiyeye ihtiyacım var.
    sistemim:
    Core2Duo e6750
    2x1gb ocz ram
    8800gt ekran kartı
    700watt tagan güç kaynağı
    22"lcd

bu sisteme nekadarlık bir güç kaynağı almam gerekir.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd98801
    bu ürün nasıldır ve yeterli olurmu?benim için güç kaynağının açık tutma süresinden çok bilgisayarı voltaj dalgalanmasından koruması daha önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parcival -- 14 Mart 2008; 16:06:20 >

• ARKADAŞLAR 1000VA UPS İM VAR BUNU BU EV İÇİN OLAN KÜÇÜK benzinle çalışan JENERATÖRE BAĞLAYIP pc'min 3-4 saat dayanmasını istiyorum, çünkü bu pc'ye server kurdum... internet sitemin hep açılması lazım... evde de bazen 3-4 saat elektrik kesiliyor bu mümkün mü? jeneratörün linkini veriyorum... bir de bunlar ne kadar benzin yer biliyor musunuz?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=451297&productid=hrpalpa1000

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=452942&productId=hrattlasspg950#tablnk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 14 Mart 2008; 16:13:26 >

• Arkadaşlar, bilgisayarıma baglı Powercom BNT-600AP kesintisiz güç kaynagıma annem bilmeden elektrik süpürgesini baglamıs, süpürgeyi açar açmaz bilgisayar ve de elektrik süpürgesi kapanmış.. Daha sonrada korkup ellememiş hiçbirşeye öylece birakmiş..

Neyse eve gelince ilk incelememde UPS'nin artık bilgisayarı beslemediğine şahit oldum.. Sürekli batarya modunda calısıyor ve de 3-4 dk sonra bilgisayar kapanıyor.. Yani şehir sebekesinden gelen elektrik artık upsyi besleyemiyor...

Kullanıcı kitapcıgına baktım, olası problemin AC sigortasının aşırı yüklenmeden dolayı büyük bir problemi önlemek için kendini feda etmesi ve de yanması, çözümün de AC sigortasının değiştirilmesi oldugunu gordum.

Ancak AC sigortası nedir onu dahi bilmiyorum.. Nerede bulunur bu sigorta? Neye benzer? Hadi buldum diyelim yerini, elektronikçilerde bulabilirmiyim bunu?

• sigorta ac giriş kablosunun baglandıgı (bilgisayar kablosu gibi çıkabilen olabilir)jackın altında gizli olabilir üzerinde fuse yazar genelde yda baglantı yuvasından hariç yuvarlak bir çıkıntı şeklindedir çevirerek açılabilinir üzerinde yazmasa bile sagında solunda herhangi birtarafında yazar sigortayı elektronik malzeme satan yada eelektronik parça satan bir dükkandan temin edebilirsin yalnız aldıgın sigorta üstündekiyle aynı boy olsun ve üzerinde yazan değerlerin aynısını al düşük degerlisini alırsan pc yi çalıştırdıgın zaman bile sigortası atabilir eger büyük allırsan da ozaman kendini imha edemeyecegi yada geç edecegi için ups e zarar verme gibi bir durum söz konusu ne yazıyorsa aynısından tak düzelir (eger tabi sigorta sı atmışsa)
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

bu olabilir @engintunbel arkadaşla temas kur o 1500 VA modelini aldı

INFORM GUARD-LCD 2000AP KGK (AVR/RS232) 7-20dk
    http://www.sanalmarketim.com/urun/99b4a3576c945be42efc4e41f0e9fc03/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A151%2Csxfi%3A100-249&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

POWERCOM a güvenme sıkıntı yaşayanlar var tunçmatik olabilir

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd90211 buda bütçeyi aştı

APC derim ama fiyatları çok uçuk, ama kaliteli sorun yaşamazsın

ben 1 senedir powercom kullanıyorum ve arkadaşlaımada aldırttım daha sıkıntısını görmedik

kesinlikle tavsiye ederim

1500lük işini görür sanırım

tabii bulabilirsen

yok satan bi cihaz çünkü

• quote:

Orjinalden alıntı: metbey

ARKADAŞLAR 1000VA UPS İM VAR BUNU BU EV İÇİN OLAN KÜÇÜK benzinle çalışan JENERATÖRE BAĞLAYIP pc'min 3-4 saat dayanmasını istiyorum, çünkü bu pc'ye server kurdum... internet sitemin hep açılması lazım... evde de bazen 3-4 saat elektrik kesiliyor bu mümkün mü? jeneratörün linkini veriyorum... bir de bunlar ne kadar benzin yer biliyor musunuz?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=451297&productid=hrpalpa1000

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=452942&productId=hrattlasspg950#tablnk

aslında söylediğin teorik olarak mümkün

jeneratör devreye girene kadar ups işi götürecek sonrada jen devreye girince ups devreden çıkacak

ama iyi bi jeneratör bakmak lazım

verdiğin linke göre 4 litre benzinle 6 saat felan götürüyor

• 3kva online ups
    fiyata göre iyi mi? en ucuz bunu buldum vede online bir ups benim sistemede online lazım diger online upslerin fiyatı 900 ytl civarı ve bu ups i almayı kafama koydum desem olacak fazla özellikleri yazmıyo özellikleri hakkında bilgisi olan varsa bu bilgileri paylaşabilir mi? şimdiden teşekkürler

• ups ses sistemleri için ideal olan sinüs üreterek yükünü besliyor. bu sayede diğer upsler(line interactive kare dalga çıkış -sinüs benzeşimi diye çakma isimler de kullanılır- ) e oranla daha sağlıklı enerji üretirler.

amma velakin bu üründe süper bir pazarlama taktiği var. ürünü satan herkes bu ürün online ups tir diye yazmamış. zaten biraz aratırsanız ürünün 5 satır özelliğinden başka bir özelliği de yazmıyor internet sitelerinde.

bana göre bu ups, ups firmasından açıklama gelmediği sürece line interactive aktarım sistemine sahip sinüs çıkışlı bir ups; online ups değil. yani elektrikler kesildiğinde line interactive ler gibi hemen devreye girerek elektriğini üretiyor. elektrikler geldiğinde de kendisini senkronlayarak 5 saniye sonra şebeke elektriğine geçiyor. Zaten online ups olsa emin olun açıklamasında mutlaka yazardı. markasını hatırlamıyorum( yabancı markaydı eminim) ama bir ara elime buna benzer bir cihaz gelmişti. cihaz süper hızlı bir şekilde elektrik kesintisini algılayıp elektrik üretmeye başlıyordur. yük üzerinde iken dijital osiloskop ile kesinti anına bakınca neredeyse sıfır denecek kadar az oynama görülüyordu.

yazdığınız ups in detaylı özellikleri içinhttp://www.inform.com.tr/informer_serisi_teknik_ozellik.html adresine bakmanız gerek.
    2000VA lık modeli de size yeterli gelecektir diye düşünüyorum. süre isteklerinize göre 3 farklı akü gruplu modeli de mevcut.
    yazdıklarım sizi vazgeçirmesin bende sizin yerinizde olsam bunu alırdım veya firmalardan benzer sinüs çıkışlı line interactive 2000VA ups için fiyat teklifi isterdim.

quote:

3kva online ups
    fiyata göre iyi mi? en ucuz bunu buldum vede online bir ups benim sistemede online lazım diger online upslerin fiyatı 900 ytl civarı ve bu ups i almayı kafama koydum desem olacak fazla özellikleri yazmıyo özellikleri hakkında bilgisi olan varsa bu bilgileri paylaşabilir mi? şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 21 Mart 2008; 10:39:02 >

• Alperian hocama özel mesaj ile de sordum ama burada da paylaşmalıydım onu rahatsız etmeden önce. Ortalama bir ev kullanıcısıyım ve bilgisayarıma güç kaynağı almak istiyorum. Bilgisayarımın güç sağlayıcısı 400W ve Core 2 Duo 2.66Ghz işlemcim var.19" LCD monitörüm var ve güç tüketimine 42W yazıyor. Bunun dışında Modem ve USB Switch'im var ki güç tüketim miktarlarını bilmiyorum. Mürekkep püskürtmeli yazıcım var ama nadiren kullanıyorum. Elektrik kesintisinde hoparlörüm çalışmasa da olur diyorum. Muhitimizde çok fazla voltaj değişmesi olmuyor ama kesintiler çok sık olmamakla beraber can sıkıyor. Ben de bilgisayarımı ve verilerimi korumak için ucuz yollu bir UPS bakıyorum. Kesintiden sonra verilerimi kaydetip bilgisayarı kaptacak zaman olsa yeterli benim için. Benim için ürün tavsiyeniz nedir? Bir de piyasadan Tunçmatik Lite 600Va ile Tunçmatik Digitech 700Va modelleri bana uygun gibi görünüyor. Bu iki model için yorum yapabilir misiniz ayrıca?

• quote:

Orjinalden alıntı: alperian

ups ses sistemleri için ideal olan sinüs üreterek yükünü besliyor. bu sayede diğer upsler(line interactive kare dalga çıkış -sinüs benzeşimi diye çakma isimler de kullanılır- ) e oranla daha sağlıklı enerji üretirler.

amma velakin bu üründe süper bir pazarlama taktiği var. ürünü satan herkes bu ürün online ups tir diye yazmamış. zaten biraz aratırsanız ürünün 5 satır özelliğinden başka bir özelliği de yazmıyor internet sitelerinde.

bana göre bu ups, ups firmasından açıklama gelmediği sürece line interactive aktarım sistemine sahip sinüs çıkışlı bir ups; online ups değil. yani elektrikler kesildiğinde line interactive ler gibi hemen devreye girerek elektriğini üretiyor. elektrikler geldiğinde de kendisini senkronlayarak 5 saniye sonra şebeke elektriğine geçiyor. Zaten online ups olsa emin olun açıklamasında mutlaka yazardı. markasını hatırlamıyorum( yabancı markaydı eminim) ama bir ara elime buna benzer bir cihaz gelmişti. cihaz süper hızlı bir şekilde elektrik kesintisini algılayıp elektrik üretmeye başlıyordur. yük üzerinde iken dijital osiloskop ile kesinti anına bakınca neredeyse sıfır denecek kadar az oynama görülüyordu.

yazdığınız ups in detaylı özellikleri içinhttp://www.inform.com.tr/informer_serisi_teknik_ozellik.html adresine bakmanız gerek.
    2000VA lık modeli de size yeterli gelecektir diye düşünüyorum. süre isteklerinize göre 3 farklı akü gruplu modeli de mevcut.
    yazdıklarım sizi vazgeçirmesin bende sizin yerinizde olsam bunu alırdım veya firmalardan benzer sinüs çıkışlı line interactive 2000VA ups için fiyat teklifi isterdim.

quote:

3kva online ups

yalnız hepsi buradada ürün özelliginin altındaki kısımda garantinin oldugu yerde online oldugu yazıyo ama tam emin olamadım internet sitesinde var infomerin sagolun oradan baktım ama kararsız kaldım açıkçası azbuz parada dökmicez buna sonuçta vede baglayacak olduklarım benim için son derece önemli aletler vede sitelerde çok az özellikleri yazıyor ayrıca infomerin kendisindende alışveriş yapamıyomuyuz acaba kendilerinden alsak sanki daha iyi olur gibi geliyo bana

• bide şey sorayım bu yukarıda dedigim 3 kva lık infomerin ups i benim işimi görür mü yani gerçek sinüs çıkışlı en azından yoksa ondan vazgeçip 800 ytl civarındaki upsleremi bakmam gerekiyor benim için ses sistemim ve pc çok önemli onlar zarar görmicekse ok yoksa daha yüksek fiyatlı olanlara yada tunçmatiğe falan bakıcam artık bide birşey dikkatimi çekti infomerin hepsi buradaki 3 kva lık ups i 32 kg iken tunçmatik in aynı güçteki online ups i 22 kg gibi bişey bu aradaki 10 kg gibi bir fark sadece aküden mikaynaklanıyordur yoksa içindeki trafonunda agırlıgı farklımıdır acaba gerçe kilosu fazla önemli olan birşey degil ama insan yinede bir düşünüyor
    alperian hocam valla sen hangisini önerirsen ben ona gidicem gibi birşey oldu yani bu ama kusura bakma senide yoruyorum senin düşüncelerin gerçekten önemli benim için çünkü ben bu ups i birdaha alamıcam hani yani şöle bişi fırsat gibi bir hafta içinde aldım aldım yoksa sonsuza kadar unutucam çünkü annemi ikna etmek zor oluyor tam onu ikna ettim bu sefer karar veremedim sana şimdiden çooook teşekkür ediyorum

• @elektronik_manyak
    3kva lık bu cihaz tabii ki işini görür. online ups ler ev kullanıcıları için daha masraflı olabilir. online lar sürekli çalışan(invertörü - çıkışını devamlı kendi ürettiği enerji ile beslemesi ) sistemler olduğundan dolayı diğer ups sistemlerine göre daha kolay yıpranırlar. 6 ayda bir servisi veya bir uzman tarafından kontrol edilmelidirler.
    yukarıdaki informer ın line interactive olduğuna dair kesin kanıt verdiğim sayfadaki
    "Transfer süresi 2 - 4 ms."
    bilgisidir.
    online olan cihazlarda böyle bir bilgi olmaz . :D

ağırlık konusuna gelince kasasından trafosuna aküsü dahil herşey etkileyebilir. kesin bir yanıt vermek zor özellikle de içini görmediğim bir cihaz için.
    3kVa lık cihazda 4 tane 12V 7Ah akü varmış. bu akülerin tanesi yaklaşık 3 kilodur. 4 tane olunca 12 -13 kilo ediyor.

ups alırken sana servisi en yakın ve en iyi hizmeti veren olan firmayı tercih etmek daima ileriye yönelik yapılmış iyi bir yatırımdır.

• peki bir şey daha soayım ozaman ben bu 3 kvalığı aldıgım zaman ses sisteminde bana sorun çıkarmaz umarım çıkışının gerçek sinüs olması avantajım yani anladıgıma göre bide bu alet 7/24 çalışacak gibi birşey ben bunu odamın piriz çıkışına baglayıp oradan kullanıcam yanibütün yük bunun üzerinden geçecek normalde 2kva yetiyor ama ben ne olur ne olmaz diye 3kvalık alayım dedim sanırım dayanır ne diyim yeniden teşekkür ederim
  • bu aralar elektrik kesilmeleri arttı, artık sisteme birşey olucak diye korkuyorum. önceden araştırmaya çalışmıştım ama vazgeçtiydim. bu sefer kesin almam gerekiyor çünkü bilgisayarı 24 saat açık bırakıyorum. yeterki elektrik kesildiğinde sistemi kendini kapatacak şekilde ayarlıyabileyim.
    sistem özellikleri:
    - core2duo e6750
    - gf 8800 gts
    - 22" lcd monitor
    - 2 dvd-writer
    - 500 gb sata2
    - 750w psu

marka olarak şu olsun diye bir isteğim yok, yeter ki sistemimi korusun. daha ileride upgrade de yapacağım için ileriye yönelik bir ups alırsam daha iyi olur diyorum. sizin önerileriniz ne olur arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.