Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
745.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

50" (127 ekran) plazma için (360watt çektiği yazılı) gerekli min. ups tavsiyeleri ne olabilir?

hocam amaç dalgalanmalardan korumaksa ups önermem

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=29673

regülatör alın rahat edin. Eğerki kesintide de izlerim belki derseniz 10-15 dak için deymez.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

50" (127 ekran) plazma için (360watt çektiği yazılı) gerekli min. ups tavsiyeleri ne olabilir?

regülatör alın rahat edin. Eğerki kesintide de izlerim belki derseniz 10-15 dak için deymez.

Amaç dalgalanmalardan etkilenmeden yani plazma kapanmadan durması.
    Elektrik gittiğindeyse yine kapanmasın ancak ben kendim hemen kapatabileyim isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

quote:

quote:

Elektrik gittiğindeyse yine kapanmasın ancak ben kendim hemen kapatabileyim isterim.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

o zaman sizin 800 veya 1000 Va bir ups işinizi görücektir

Powercom BNT-1000AP UPS
    http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=539&IID=23959

olabilir

Daha kaliteli

Apc Back UPS ES 700VA 230V UPS
    http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=532&IID=95531

• quote:

quote:

quote:

quote:

o zaman sizin 800 veya 1000 Va bir ups işinizi görücektir

Powercom BNT-1000AP UPS
    http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=539&IID=23959

olabilir

Daha kaliteli

Apc Back UPS ES 700VA 230V UPS
    http://www.hipernex.com/pro.aspx?CID=532&IID=95531

Alıntıları Göster
    Şimdi, @krm-iks ustam, bende 2 adet ups var. Birini 2 yıl kadar önce aldım, Powercom 2200va. Diğeri de 5 yıllık Homelight Artronic (200watt).
    Pc de değişiklik yapana kadar artronic ups sistemi kaldırıyordu, ne zaman ki 485 wattlık enermax psu koyduk kasaya ve diğer bileşenleri de azcık yükselttik, bu artronic ups kasayı açık tutamaz oldu. Aslında şu an bile 145 watt tüketen 70 ekran tüplü tv yi 1,5 saat tutabiliyor, 5 yıllık olmasına rağmen. Ben de bu durumdan kurtulmak için 2200va lık povercom ups inden aldım ve şu anki sistemi 15dk. açık tutuyor, son 5dk. kala bipliyor ve kapatıyorum.

Diğer artronic ups de salonda uydu, dvd player, z5500 hoparlör seti ve 70 ekran tv yi 40-60dk. kadar tutabiliyordu.

Geçenlerde 50" (127 ekran) plazma aldım ve plazma için 360watt çektiği yazılıydı. Haliyle salondaki artronic sadece plazmayı dahi tutamadı. 2200va.lık powercom, plazma, ses sistemi, dvd player ve uydu receiver ı 10dk. tutuyor ve bipliyor sonrasında.. Artronic ups hem benim kasada ve hem de plazma aldıktan sonra artık iş göremez olduğundan acaba dedim aküleri değişirsek ne olur? Ama öğrendiğime göre her 2 taraf için de yeterli olmayacak. Ben de şu an şöyle yapıyorum, 2200 v.lık pcm ups i tekrar pc+monitör dahil sisteme geri taktım. Artronic ups de plazma hariç uydu receiver, dvd player ve dijital ses sistemi (500watt olarak geçiyor) ne bağladım. Plazma şu an korunmuyor. Sadece plazma için de 100TL lik bir ups masrafına girmek istemiyorum açıkçası ama öte yandan bişey olacak diye de korkuyorum. Tamam garantili ama kim uğraşmak ister arızalanırsa.. PCM 2200va nın 10dk. tuttuğu plazma ve diğer cihazları 1000va.lık pcm ups dalgalanmalarda ve kesintilerde sence ne kadar tutar?

Son olarak, sen benim yerimde olsan ne yapardın?

• quote:

Orijinalden alıntı: 12henry14

arkadaşlar bende konsol ve monitörü bağlayacağım bir ups almak istiyorum.
    bizim burada elektrikler çok sık gidip geliyor. amacım konsolun voltaj değişikliklerinden etkilenmemesi ve elektrik kesildiği zaman 2-3dk konsolu normal bir şekilde kapatmak için vaktim olması.

bana çok pahalı olmayacak şekilde ne önerirsiniz?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben de sistemi yeniledim.Hem pc hem tv için ups bakıyorum.sıfır bilgim var,200-250 arası bütçem var.
    Bağlıycaklarım şunlar:
    1-pc(500watt psu,e8400,hd4870)
    2-airties rt-211 modem
    3-22" monitör
    4-uydu recevier
    5-50" plazma
    6-logitech x540 ses sistemi

Elektrikler kesildiğinde 5-10dk. yeter.Maksat cihazları kapatmak için vakit olsun.Şimdiden teşekkürler.Saygılar...

• quote:

Şimdi, @krm-iks ustam, bende 2 adet ups var. Birini 2 yıl kadar önce aldım, Powercom 2200va. Diğeri de 5 yıllık Homelight Artronic (200watt).
    Pc de değişiklik yapana kadar artronic ups sistemi kaldırıyordu, ne zaman ki 485 wattlık enermax psu koyduk kasaya ve diğer bileşenleri de azcık yükselttik, bu artronic ups kasayı açık tutamaz oldu. Aslında şu an bile 145 watt tüketen 70 ekran tüplü tv yi 1,5 saat tutabiliyor, 5 yıllık olmasına rağmen. Ben de bu durumdan kurtulmak için 2200va lık povercom ups inden aldım ve şu anki sistemi 15dk. açık tutuyor, son 5dk. kala bipliyor ve kapatıyorum.

Diğer artronic ups de salonda uydu, dvd player, z5500 hoparlör seti ve 70 ekran tv yi 40-60dk. kadar tutabiliyordu.

Geçenlerde 50" (127 ekran) plazma aldım ve plazma için 360watt çektiği yazılıydı. Haliyle salondaki artronic sadece plazmayı dahi tutamadı. 2200va.lık powercom, plazma, ses sistemi, dvd player ve uydu receiver ı 10dk. tutuyor ve bipliyor sonrasında.. Artronic ups hem benim kasada ve hem de plazma aldıktan sonra artık iş göremez olduğundan acaba dedim aküleri değişirsek ne olur? Ama öğrendiğime göre her 2 taraf için de yeterli olmayacak. Ben de şu an şöyle yapıyorum, 2200 v.lık pcm ups i tekrar pc+monitör dahil sisteme geri taktım. Artronic ups de plazma hariç uydu receiver, dvd player ve dijital ses sistemi (500watt olarak geçiyor) ne bağladım. Plazma şu an korunmuyor. Sadece plazma için de 100TL lik bir ups masrafına girmek istemiyorum açıkçası ama öte yandan bişey olacak diye de korkuyorum. Tamam garantili ama kim uğraşmak ister arızalanırsa.. PCM 2200va nın 10dk. tuttuğu plazma ve diğer cihazları 1000va.lık pcm ups dalgalanmalarda ve kesintilerde sence ne kadar tutar?

Son olarak, sen benim yerimde olsan ne yapardın?

Alıntıları Göster
    Powercom 2200va ups güzel pc için iyi fakat Homelight Artronic (200watt) artık miyadı dolmuş. Nedeni ise 200 watt oluşu bir diz üstü pc ancak yeter. Ha dersinizki akü aliyim 3 akü ile çalışıyor

Ben sizin yerinizde olsam 1000 VA (600 watt) gücünde bir regülatür alır tv+ ses sistemi.. vs bağlardım

Elektriğin gidip gelmesi bilgisayar haricinde başka bir cihaza zarar vermez yani receiver, dvd player ve ses sistemi için sıkıntı yaratmaz. Onlara tek zarar verebilcek sıkıntı voltaj dalgalanmasıdır.

linkdeki regülatör işinizi görücektir fakat siz dersenizki yok ne olur ne olmaz ben elektriğin gidip gelmesinden de çekiniyorum. O zaman ortada en az 3-4 milyarlık cihazlarınızı korumak için 200 ytl gözden çıkartmalısınız

Ben aynı şeyi forumdan bir başka arkadaşada dedim en az 1 milyar verip bilgisayarı topluyorsunuz ama o sistemi koruyacak olan en önemli cihazı önemsemiyorsunuz.

son olarak

"PCM 2200va nın 10dk. tuttuğu plazma ve diğer cihazları 1000va.lık pcm ups dalgalanmalarda ve kesintilerde sence ne kadar tutar?"

yarı yarıyadan biraz farkeder hocam 3 dakika felan çalıştırır. Ama hiç bir zaman sınırda seçmeyin biraz fazla olsun 3-5 ay sonra akülerin performansı düşücektir ve 1-2 dakika çalıştırmaya başlıyacaktır

• quote:

Powercom 2200va ups güzel pc için iyi fakat Homelight Artronic (200watt) artık miyadı dolmuş. Nedeni ise 200 watt oluşu bir diz üstü pc ancak yeter. Ha dersinizki akü aliyim 3 akü ile çalışıyor

Ben sizin yerinizde olsam 1000 VA (600 watt) gücünde bir regülatür alır tv+ ses sistemi.. vs bağlardım

Elektriğin gidip gelmesi bilgisayar haricinde başka bir cihaza zarar vermez yani receiver, dvd player ve ses sistemi için sıkıntı yaratmaz. Onlara tek zarar verebilcek sıkıntı voltaj dalgalanmasıdır.

linkdeki regülatör işinizi görücektir fakat siz dersenizki yok ne olur ne olmaz ben elektriğin gidip gelmesinden de çekiniyorum. O zaman ortada en az 3-4 milyarlık cihazlarınızı korumak için 200 ytl gözden çıkartmalısınız

Ben aynı şeyi forumdan bir başka arkadaşada dedim en az 1 milyar verip bilgisayarı topluyorsunuz ama o sistemi koruyacak olan en önemli cihazı önemsemiyorsunuz.

son olarak

"PCM 2200va nın 10dk. tuttuğu plazma ve diğer cihazları 1000va.lık pcm ups dalgalanmalarda ve kesintilerde sence ne kadar tutar?"

yarı yarıyadan biraz farkeder hocam 3 dakika felan çalıştırır. Ama hiç bir zaman sınırda seçmeyin biraz fazla olsun 3-5 ay sonra akülerin performansı düşücektir ve 1-2 dakika çalıştırmaya başlıyacaktır

Alıntıları Göster
    quote:

Arkadaslar gecen gün POWERCOM WAR-600A UPS ' Aldım 8 saatlik Şarjınıda yaptım.Sonra sisteme bağladım ufacık bir voltaj düşmesinde bile hemen devereye giriyor ve bilgisayarı kendi aküsünden beslemeye başlıyor.Herşey buraya kadar normal ama Voltaj geri düzeldiğinde otomatik olarak akü kullanımından çıkmıyor.ve kendi aküsünü bitirene kadar çalışıp sonra kapatıyor.Bunun bir ayarımı var yoksa Bu UPS ler Böylemi çalışıyor ? Kullanım Klavuzunda böyle birşey yazmıyor. beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Hocam o ups de bir anormallik var normalde geri şebekeye dönmesi gerek. Bence servise götürün

• quote:

quote:

Arkadaslar gecen gün POWERCOM WAR-600A UPS ' Aldım 8 saatlik Şarjınıda yaptım.Sonra sisteme bağladım ufacık bir voltaj düşmesinde bile hemen devereye giriyor ve bilgisayarı kendi aküsünden beslemeye başlıyor.Herşey buraya kadar normal ama Voltaj geri düzeldiğinde otomatik olarak akü kullanımından çıkmıyor.ve kendi aküsünü bitirene kadar çalışıp sonra kapatıyor.Bunun bir ayarımı var yoksa Bu UPS ler Böylemi çalışıyor ? Kullanım Klavuzunda böyle birşey yazmıyor. beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Hocam o ups de bir anormallik var normalde geri şebekeye dönmesi gerek. Bence servise götürün

Alıntıları Göster
    @krm-iks arkadaşım, bilgiler için tekrar teşekkür ederim.
    2200va.lık ups, pc için kullanılacak, burası kesin.
    Artronic de şu an z5500 ses sistemi+dvd player+uydu receiver ı tahat tutabiliyor.
    Benim tek yapmam gereken sadece 360watt çeken 50" plazma için bir ups almak.
    Buna göre bana sadece plazma için yine 1000va.lık bir ups mi gerekir yoksa senin önereceğin regülatörden başka seçenek ne olabilir?

• quote:

@krm-iks arkadaşım, bilgiler için tekrar teşekkür ederim.
    2200va.lık ups, pc için kullanılacak, burası kesin.
    Artronic de şu an z5500 ses sistemi+dvd player+uydu receiver ı tahat tutabiliyor.
    Benim tek yapmam gereken sadece 360watt çeken 50" plazma için bir ups almak.
    Buna göre bana sadece plazma için yine 1000va.lık bir ups mi gerekir yoksa senin önereceğin regülatörden başka seçenek ne olabilir?

Alıntıları Göster
    plazma için 1000 VA gücünde bir ups alın başka seçenek kalmadı hocam

• quote:

plazma için 1000 VA gücünde bir ups alın başka seçenek kalmadı hocam

Alıntıları Göster
    arkadaşlar şunlar için 2000va ups yeterli midir?
    2-airties rt-211 modem
    3-22" monitör
    4-uydu recevier
    5-50" plazma

yeterliyse 200-250 tl bütçeye uygun tavsiyeleriniz var mı?Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-31C666817

2-airties rt-211 modem
    3-22" monitör
    4-uydu recevier
    5-50" plazma

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ordeniz

2-airties rt-211 modem
    3-22" monitör
    4-uydu recevier
    5-50" plazma

bilgisayar 600 watt+ ses sistemi 200 watt + plazma 400 watt = 1300 watt yani 2000 VA yeter

fakat ayırdığınız bütce devenin yanında kulak 250 ytl az hocam

http://www.sanalmarketim.com/urun/99b4a3576c945be42efc4e41f0e9fc03/INFORM-GUARD-LCD-2000AP-KGK-(AVR/RS232)-7-20dk

250 ytl bu var fakat hakkında hiç bir bilgim yok kullanıcı yorumları iyi ama forumda kullanan üye duymadım

http://www.hepsiburada.com/powerpack-p2000-ups-2000-va-line-interactive-avr/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd99627

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ordeniz

2-airties rt-211 modem
    3-22" monitör
    4-uydu recevier
    5-50" plazma

bilgisayar 600 watt+ ses sistemi 200 watt + plazma 400 watt = 1300 watt yani 2000 VA yeter

fakat ayırdığınız bütce devenin yanında kulak 250 ytl az hocam

http://www.sanalmarketim.com/urun/99b4a3576c945be42efc4e41f0e9fc03/INFORM-GUARD-LCD-2000AP-KGK-(AVR/RS232)-7-20dk

250 ytl bu var fakat hakkında hiç bir bilgim yok kullanıcı yorumları iyi ama forumda kullanan üye duymadım

http://www.hepsiburada.com/powerpack-p2000-ups-2000-va-line-interactive-avr/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd99627

Alıntıları Göster
    Benim hâlâ kafama takılan bir nokta var.
    Öncesinde 300 watt psu ile kullandığım eski pc sisteme 485 watt enermax psu almadan önce (başka parça yenilememiştim o zaman) 200 watt olan artronic ups voltaj ve kesilmelerde işini gayet güzel yapıyordu, üstelik 30dk. kadar da tutabiliyordu sistemi ve 19" flat crt monitör de bunun içindedir.
    Ama sadece 185watt daha fazla güce müsait bir psu takınca niye arıza çıksın ki? Aynı donanım bileşenleri 300 watt psu ile çalıştığında psu sıcak hava veriyordu default ta, load da ise epey ısınıyordu diye ben de daha güçlü bir psu almıştım ama sadece bu değişiklik ups in kesinti ve voltajlarda kapanmasına sebep olmaya başlamıştı.. buna hâlâ anlam veremiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 13 Ocak 2009; 18:10:58 >

• quote:

Öncesinde 300 watt psu ile kullandığım eski pc sisteme 485 watt enermax psu almadan önce (başka parça yenilememiştim o zaman) 200 watt olan artronic ups voltaj ve kesilmelerde işini gayet güzel yapıyordu, üstelik 30dk. kadar da tutabiliyordu sistemi ve 19" flat crt monitör de bunun içindedir.
    Ama sadece 185watt daha fazla güce müsait bir psu takınca niye arıza çıksın ki? Aynı donanım bileşenleri 300 watt psu ile çalıştığında psu sıcak hava veriyordu default ta, load da ise epey ısınıyordu diye ben de daha güçlü bir psu almıştım ama sadece bu değişiklik ups in kesinti ve voltajlarda kapanmasına sebep olmaya başlamıştı.. buna hâlâ anlam veremiyorum..

Alıntıları Göster
    2 kasa (300 watt) p4 işlemci
    2 17" crt monitor
    1 telefon santrali
    1 adsl modem
    1 Çok fonksiyonlu yazıcı için

hangi ups i tavsiye edersiniz.
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehckelem -- 15 Ocak 2009; 13:49:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ehckelem

2 17" crt monitor
    1 telefon santrali
    1 adsl modem

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ehckelem

2 17" crt monitor
    1 telefon santrali
    1 adsl modem

Teşekkürler

800-700 VA bir ups işini görücektir fakat hocam bütce nedir

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

gerçekten garip

• quote:

quote:

2 17" crt monitor
    1 telefon santrali
    1 adsl modem

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

2 17" crt monitor
    1 telefon santrali
    1 adsl modem

Teşekkürler

çok pahallı olmasın istiyorum.sabah 8 akşam 5 sürekli açık işimi görecek orta halli bir ups olsun.

ayrıca marka önerirseniz sevinirim
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehckelem -- 15 Ocak 2009; 17:33:47 >

• quote:

quote:

quote:

2 17" crt monitor
    1 telefon santrali
    1 adsl modem

Teşekkürler

çok pahallı olmasın istiyorum.sabah 8 akşam 5 sürekli açık işimi görecek orta halli bir ups olsun.

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

2 17" crt monitor
    1 telefon santrali
    1 adsl modem

Teşekkürler

Teşekkürler

ups bilgisayar kapatıldığında ups de kapatılacak diye bir şart yok.

http://www.hepsiburada.com/inform-guard-800ap-ups/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd23548

• quote:

quote:

quote:

quote:

2 17" crt monitor
    1 telefon santrali
    1 adsl modem

Teşekkürler

Teşekkürler

http://www.hepsiburada.com/inform-guard-800ap-ups/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd23548

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sistem şu:
    2-airties rt-211 modem
    3-22" monitör
    4-uydu recevier
    5-50" plazma

bulduğum ürünlerde şunlar:
    http://www.hepsiburada.com/powersonic-line-interactive-art2000-ups/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd800

http://www.hepsiburada.com/powercom-kin-2200-ap-ups/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd15572

Hangsini tavsiye edersiniz?Veya bunların dışında bu fiyatı(450TL.) geçmeyecek-hepsiburada.com'dan olması tercihen fakat başka bir yerden de olabilir- başka bir ürün tavsiye eder misiniz?
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cirrus-

@alperian

bahsettiğim 3 saniye klimanın çalışmasıyla beraber voltajın düşü süresi. Yani 3 saniye voltaj 170 lere kadar düşüyor. UPS in voltaj regülasyonunun devreye girme süresi değil. Zaten ragülatör 20 ms den daha geç devreye girse 170v dolaylarında bi gerilimden dolayı bilgisayarım direk reset atar. Yani geç devreye girme söz konusu bile değil...

Parazit filtrelemesine gelince; elbette ki online ups ler kadar harmonik filtreleme yapacağını sanmıyorum. biliyorsun ki 3 harmonikten sonrası elektronik cihazlar için kalıcı hasarlara sebep olabilir. Zaten frekansın bu kadar bozulması da çok çok nadir olur. Çevredeki şebekede ciddi sorunlar yoksa hiç olmaz bile diyebilirim. Ammavelakin ufak tefek parazitler olabilir ki bunu da bendeki ups rahatlıkla filtreleyebilir.

Daha sağlıklı parazit filtrelemesi yapyıor diye online ups alamam. Fiyatlarının 450-500YTL den başladığı düşünülürse bana biraz lüks geliyor doğrusu. Onun yerine şebekeye harmonik filtre reaktörü koymak daha iyi bi fikir.

Online UPS ev kullanıcıları için fazla kaçar demiştim. (fiyat bakımından) Ama senin dediğin gibi parası olan hiç kaçırmasın alsın. Sonuçta fazla koruma göz çıkarmaz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım 2 pc için seçtiğin ups yetersiz kalabilir tavsiyem elektronikçilerden bir tane ayarlamaya çalış

• quote:

quote:

quote:

quote:

2 17" crt monitor
    1 telefon santrali
    1 adsl modem

Teşekkürler

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

quote:

2 17" crt monitor
    1 telefon santrali
    1 adsl modem

Teşekkürler

Teşekkürler

cevap için teşekkürler belki 1-2 özel mesaj ile rahatsız ederim sizi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2 17" crt monitor
    1 telefon santrali
    1 adsl modem

Teşekkürler

Teşekkürler

cevap için teşekkürler belki 1-2 özel mesaj ile rahatsız ederim sizi

Alıntıları Göster
    ricaederim hocam

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.