Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
745.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: komoli

Q6600 , 8800GTX , 4 GB 800MHZ RAM ve 750W güç kaynağı.Aklımdaki KGK tuncmatik Digitech 1200VA line interactive.1200 fazla belki ama daha başka cihazlarıda bağlama olasılığım var.Görüşleriniz doğrultusunda hareket edicem

2000 VA işinizi görür hocam 1200 ileriye yönelik sıkıntı cıkarır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jokerguy

quote:

Orjinalden alıntı: matt009

dostum eğer xbox 360 falcon anakartlı model ise 175 watt çekiyormuş. değilse de 200 den fazla çekmez herhalde.

lcd monitörün maksimum 100 watt çeker.

toplamda 300 watt lık bir güce ihtiyacın olur. bunu da 600-650 va lık bir güçkaynağı fazlasıyla verecektir. daha düşük bir güçkaynağı da alma zaten.

Sağol hacu ben de bunu öğrenmek istemiştim x360 falcon anakart...O zaman 600 lük alalım..Bi de bu va ne anlama geliyo yani neye göre hesaplayabiliriz mesela 600 va lık bi ups kaç watt a kadar güç sağlayabilir

1 VA ort 0.64 watt

• O zaman benim 2200va.lık powercom ups ort 1408 watt. Ve 200 watt lık artronic ups ort 312,5va. doğru mu hesapladım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

O zaman benim 2200va.lık powercom ups ort 1408 watt. Ve 200 watt lık artronic ups ort 312,5va. doğru mu hesapladım?

2200 VA ort 1400 watt

200 watt ort 300 VA

dogru hesaplamışsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

1 VA ort 0.64 watt

eyvallah krm-iks. ne kadar zamandır merak ediyordum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: matt009

quote:

1 VA ort 0.64 watt

eyvallah krm-iks. ne kadar zamandır merak ediyordum.

Rica ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 23 Ocak 2009; 15:50:37 >
  • Aldım bi tane 600va lık ups üstünde 300 watt yazıyodu...İşallah yeterlidir monitörle xboxa
  • quote:

Aldım bi tane 600va lık ups üstünde 300 watt yazıyodu...İşallah yeterlidir monitörle xboxa

Hayırlı olsun, hiç bir şey bağlamadan 16 saat boyunca şarj olsun. 16 saatin sonunda teste tabi tut bakalım saonuç ne olacak
  • Şarj olayı nasıl olcak sadece kablosunu prize takıp açıcam mı ya da kabloyu takıp bırakıcam mı öyle
  • quote:

Şarj olayı nasıl olcak sadece kablosunu prize takıp açıcam mı ya da kabloyu takıp bırakıcam mı öyle

kablosunu pirize takın ups i açın. Açılınca 2 veya 3 bip den sonra normal şehir şebekesi moduna alacaktır. 16 saat boyunca böyle dursun.
  • quote:

quote:

Şarj olayı nasıl olcak sadece kablosunu prize takıp açıcam mı ya da kabloyu takıp bırakıcam mı öyle

kablosunu pirize takın ups i açın. Açılınca 2 veya 3 bip den sonra normal şehir şebekesi moduna alacaktır. 16 saat boyunca böyle dursun.

Tamam teşekkürler eve gidince takayım =)
  • quote:

quote:

quote:

Tamam teşekkürler eve gidince takayım =)

Rica ederim

• Şu an upsi taktım evde..Powerına basılı tutarak açtım ama sürekli sarı ışıkta ve sürekli bipliyor...

Böyle yaparken bir kez daha bastım power tuşuna şimdi bipleme gitti ve 5 saniyede bir sarı ışık yanıp sönüyo şarj oluyo anlamına mı geliyo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokerguy -- 23 Ocak 2009; 19:57:42 >
  • arkadaşlar büyük ihtimal yarın ups alıcam..

sistemim;

intel e8400, gigabyte GA-EP45-UD3P, club3d 1gb hd4870, 2*2gb 1066mhz OCZ REAPER, cooler master rc-690 kasa ( 600w ), averTv 303 tv kartı, samsung dvd rw, logitech x540, benq x2200w, modem, wireless router fln fln

şimdi karşıma boost adında bi marka çıktı.. bunun hakkında görüşleriniz nedir ? açıkçası şu an güç kaynağına (1000va ya da 1500va yeterli olacak diye düşünüyorum) uçuk paralar ödemek istemiyorum.. amacım elektrikler gittiğinde bilgisayarı kullanmaya devam değil.. amacım sadece sistemi koruyup, bilgisayarın ( kendisine de kapanabilirse iyi olur ) kapanacak zaman bulması.. şimdiden teşekkürler.. önerilerinizi bekliyorum, alcağım fiyat linklerdeki gibidir...

http://www.mavibilgisayar.com/ud/10747

http://www.mavibilgisayar.com/ud/10746

• quote:

Şu an upsi taktım evde..Powerına basılı tutarak açtım ama sürekli sarı ışıkta ve sürekli bipliyor...

Böyle yaparken bir kez daha bastım power tuşuna şimdi bipleme gitti ve 5 saniyede bir sarı ışık yanıp sönüyo şarj oluyo anlamına mı geliyo?

belirli bir süre sonra yeşil ışıga şeçmesi gerek. Sarı ışık yanıp sönmemesi gerek hocam. Bi anormallik var pirze takın ve tuşa 2-3 san basın açılsın biraz bekleyin hiç birşeye basmayın bakalım ne olacak

@deserter35 hocam sisteminiz için 1500 VA iyi daha düşük güçte almayın boost hakkında hiç bir bilgim yok o fiyatta 1500 VA ilerde sıkıntı çıkarabilir

fakat tunçmatik powercom inform fena değildir

http://www.sanalmarketim.com/urun/CG111INF50/INFORM-GUARD-1500AP-KGK-(AVR/RS232)-10-30dk

http://www.sanalmarketim.com/urun/7f62220b67eb9a603118fe8342bda3dc/INFORM-GUARD-1500A-STAND-BY-KGK(AVR)10-30-dk.

• @krm-iks

teşekkürler.. boost markasını araştırmam lazım.. çok iyi olmasını beklemiyorum ama informdur tunçmatiktir çok farklı değilse almak isterim walla... hiç fena olmaz o fiyata 1500va.. eğer sizin de yeni bi araştırmanız olursa benimle paylaşırsanız sevinirim.. bu arada o fiyat brz da nakite %18 indirim olduğundan.. iyi günler teşekkürler
  • @krm-iks

İlk açtığımda yeşil ışık yanmıştı sonra tekrar sarı ışığa geçmişti..Ondan sonra bikaç kez 2-3 saniye basılı tutup açtım..Sürekli sarı ışıkta ve bipliyor yeşil ışığa geçmedi hiç sorun ne olabilir acabA?
  • quote:

@krm-iks

İlk açtığımda yeşil ışık yanmıştı sonra tekrar sarı ışığa geçmişti..Ondan sonra bikaç kez 2-3 saniye basılı tutup açtım..Sürekli sarı ışıkta ve bipliyor yeşil ışığa geçmedi hiç sorun ne olabilir acabA?

Normalde prize taktığınızda düğmeye basıp açınca ilk önce belirli bir süre sesli uyarı ve normal konuma geçer yani şehir şebekesinden besleme. Ama sizin ups de böyle olmuyor ya bir sorun var yada uygulama hatası. Kitapcığı ga bakın bir yanlışlık varmı

@deserter35 hocvam rica ederim. O güçte bir ups in fiyatı düşük geldi açıkcası başka markaların aynı güçdeki upsler 200 ytl ve üzeriyken. Tamam hocam paylaşırım

• Bu belirli süre sesli uyarı ne kadar sürmesi lazım..1 dakika kadar bekliyorum yaklaşık sürekli bipliyor..
  • 15-20 sn geçmez kullanım klavuzuna baktınızmı
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.