Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
745.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kerem

ricaederim hocam

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar inform 1500VA macerası hala devam etmekte.

İnformun sorunu ise fişini çektiğimiz zaman bağlı olduğu bilgisayarı değil beslemek, kendisini bile kapatması; hoş gerçi üzerinde hiçbirşey takılı değilken bile elektiriğe bağlı olmayınca açılmıyor

Yada ben yanlış bişeyler yapıyorum.

Ürün 4. Defa bozuk geldi Tekrar geri gönderdim.

Başka ürün bakmaya başladım.

@krm-iks hocam belki hatırlar uzun bi süreden sonra aramıza ilk döndüğünde PM den rahatsız etmiştim.

Sistemim imzadaki gibidir.

Bi tavsiyede bulunabilirseniz çok makbule geçecek.

İyi çalışmalar herkese...

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

İnformun sorunu ise fişini çektiğimiz zaman bağlı olduğu bilgisayarı değil beslemek, kendisini bile kapatması; hoş gerçi üzerinde hiçbirşey takılı değilken bile elektiriğe bağlı olmayınca açılmıyor

@krm-iks hocam belki hatırlar uzun bi süreden sonra aramıza ilk döndüğünde PM den rahatsız etmiştim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ShaDoW_17

o ups in aküsü bitmiştir. Eğerki yeni almakta kararlı iseniz 2000 VA işinizi görücektir

powercom veye inform

• quote:

quote:

o ups in aküsü bitmiştir. Eğerki yeni almakta kararlı iseniz 2000 VA işinizi görücektir

powercom veye inform

Alıntıları Göster
    Hocam keşke aküsü bitmiş olsa. 4 defa farklı ürün geldi 4 ü de bozuk çıktı

Zaten parayı iade aldım.

Elektornik aletlerle ilgili pek şansım yok nedense. Bi ürün 4 defa bozuk çıkarmı hiç hadi çıkarda hepsimi beni bulur

Gönül diyor 1500 lük APC al diye ama. Fiyatı da baay bi pahalı.

Şöyle diyim hocam. İmzamdaki sistem + iki adet switch birisi 16 port birisi 24 port 3COM marka switch birisnin modeli (3CBLSG24) Diğerininde sonu 16 olması lazım.

Hangi ürünü önerirsiniz acaba?

Teşekkür ederim..

• quote:

lebu hocam 750 VA bir ups işinizi görür fakat ups bilgisayarsız modemi çalıştıramaz nedeni ise ort 50-60 watt gibi bir gücün altında kullanımda ups bekleme konumuna geçer.

http://www.hepsiburada.com/apc-be700-gr-back-ups-es-700va-ups/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd98801

150 ytl olsa gerek

usb den çıkış 5 V ve modemi çelıştırmaz onunyerine egerki ups den vaz geçerseniz 12 volt bir akü ile çalıştırabilirsiniz fakat elektirik bilgisi ister

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

lebu hocam 750 VA bir ups işinizi görür fakat ups bilgisayarsız modemi çalıştıramaz nedeni ise ort 50-60 watt gibi bir gücün altında kullanımda ups bekleme konumuna geçer.

selam. bende tunçmatik 650va lite var. 15 wattlık ses sistemini bile çalıştırabiliyor. benimki mi bozuk yoksa yeni sistem ups lerde mi böyle birşey var?

ayrıca dediğiniz gibi tunçmatik çinde üretilmiş ancak benim ups neredeyse iki senedir gık demedi maaşallah :) hem ki buralarda elektrik kesintisi haftada en az 2 kere oluyor. voltaj maaşallah hep oynak vaziyette. bu yüzden bazıları sevmese de şunu söyleyeyim. elektronik şans işidir. en pahalısını da alsanız bozulma ihtimali var. tabii ki de iyi markaların hata payı daha düşük.
    tabii ki krm-iks bunu benden daha iyi biliyordur. sonuçta bu konuda uzman biri değilim. hayatımda üç ten fazla ups de kullanmadım :D

krm-iks, teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matt009 -- 17 Ocak 2009; 15:01:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: matt009

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

selam. bende tunçmatik 650va lite var. 15 wattlık ses sistemini bile çalıştırabiliyor. benimki mi bozuk yoksa yeni sistem ups lerde mi böyle birşey var?

ayrıca dediğiniz gibi tunçmatik çinde üretilmiş ancak benim ups neredeyse iki senedir gık demedi maaşallah :) hem ki buralarda elektrik kesintisi haftada en az 2 kere oluyor. voltaj maaşallah hep oynak vaziyette. bu yüzden bazıları sevmese de şunu söyleyeyim. elektronik şans işidir. en pahalısını da alsanız bozulma ihtimali var. tabii ki de iyi markaların hata payı daha düşük.
    tabii ki krm-iks bunu benden daha iyi biliyordur. sonuçta bu konuda uzman biri değilim. hayatımda üç ten fazla ups de kullanmadım :D

krm-iks, teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ;)

Alıntıları Göster
    bunebe hocam çok kullanışlı bir özellikdeğil açıkcası. Sizin gibi modemi veya daha düşük enerji çeken parçaları çalıştırmak isteyen olabiliyor. Sizin ups in serisinde öyle bir özellk olmayabilir. Ayrıca ricaederim

• quote:

Zaten parayı iade aldım.

Elektornik aletlerle ilgili pek şansım yok nedense. Bi ürün 4 defa bozuk çıkarmı hiç hadi çıkarda hepsimi beni bulur

Şöyle diyim hocam. İmzamdaki sistem + iki adet switch birisi 16 port birisi 24 port 3COM marka switch birisnin modeli (3CBLSG24) Diğerininde sonu 16 olması lazım.

Teşekkür ederim..

Alıntıları Göster
    quote:

Zaten parayı iade aldım.

Teşekkür ederim..

• quote:

quote:

Zaten parayı iade aldım.

Teşekkür ederim..

Alıntıları Göster
    ben 2 gün önce elektrik kesintileri yüzenden tunçmatiğin LITE 600VA LINE INTERACTIVE UPS'ni almıştım
    kullanma klavuzunda dediği gibi 6 saat şarj ettim sonra pc'nin monitorü ve kasayı ups'ye takarak kullanmaya başladım amacım elektrik kesildiğinde bana pc'yi güvenli bi şekilde kapatacak kadar zaman kalmasıydı ama bu akşam elektrik kesintisinde ups işe yaramadı pc direk olarak kapandı elektrik geldiğinde pc'mi yeniden açmak istediğimde ups pc'yi hem kasa hem monitor olarak açmakta zorlandı dahası açamadı ama elektrik kesilmeden önce sorunsuz bir şekilde kullanıyordum aşağıda sistem özelliklerini yazdım

monitor phlips 107 G5 (crt)
    ana kart: MSI kt4v
    ekran kartı nvdia fx5500
    ram 1.25 gb dr 333mhz
    işlemci amd athlon 2500 (tek çekirdek)

sorum şu bu sistem için aldığım ups yetersiz mi?
    not: şimdi pc'yi ups'siz kullanıyorum

• quote:

quote:

Zaten parayı iade aldım.

Teşekkür ederim..

Alıntıları Göster
    Merhaba
    lutfen asagidaki urunlerden hangisi daha iyidir bana bir tavsiyede bulunabilirmisiniz.

inform guard 3000va veya inform informer 3000va arasindaki fark nelerdir.
    http://www.inform.com.tr/statik_kesintisiz_guc_kaynagi.html
    powercom king pro 3000va veya black knight pro 3000va(sanirim bu turkiyede yok)
    http://pcmups.com.tw/product/interactive.html

Baska onerebileceginiz line interactive 3000va ups var midir, tabiki fiyati makul olan.
    anladigim kadariyla genelde bu cihazlarin arkasinda normal priz degilde bilgisayar prizleri bulunmakta, ben iki adet bilgisayarin yaninda , lcd, uydu alici, anfi gibi bilesenlerde baglamak istiyorum ama bunlari nasil bilgisayar prizine baglayabilirim, normal fis kullaniyorlar hepside.

yardimci olabilecek arkadaslarimiza simdiden cok tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: marmen

Merhaba
    lutfen asagidaki urunlerden hangisi daha iyidir bana bir tavsiyede bulunabilirmisiniz.

Baska onerebileceginiz line interactive 3000va ups var midir, tabiki fiyati makul olan.
    anladigim kadariyla genelde bu cihazlarin arkasinda normal priz degilde bilgisayar prizleri bulunmakta, ben iki adet bilgisayarin yaninda , lcd, uydu alici, anfi gibi bilesenlerde baglamak istiyorum ama bunlari nasil bilgisayar prizine baglayabilirim, normal fis kullaniyorlar hepside.

Alıntıları Göster
    asddsaka arkadaşım,

senin sistemin için bu güç kaynağı yeterli. ya ups in aküleri bozuk ya da ups şarj olmuyordur. ups e kaldıramayacağı bir alet taktığında zaten ups direkt kendini kapatır. mesela ben yazıcımı bağlamayı denemiştim ancak ups hemen kapanmıştı(650va).

büyük ihtimalle ups inde problem var. yeni almışsın zaten. eğer yerel bir bayiden aldıysan geri ver, yenisiyle değiştirsinler. tamire falan göndercez derler büyük ihtimalle. sen de ki ben zaten bu ürünü yeni aldım. sizin bunu değiştirmeniz lazım. 7 gün içinde cayma hakkın var bildiğim kadarıyla. tamirini falan bekleme sakın. 1 aydan önce gelmez ;)

• quote:

asddsaka arkadaşım,

senin sistemin için bu güç kaynağı yeterli. ya ups in aküleri bozuk ya da ups şarj olmuyordur. ups e kaldıramayacağı bir alet taktığında zaten ups direkt kendini kapatır. mesela ben yazıcımı bağlamayı denemiştim ancak ups hemen kapanmıştı(650va).

büyük ihtimalle ups inde problem var. yeni almışsın zaten. eğer yerel bir bayiden aldıysan geri ver, yenisiyle değiştirsinler. tamire falan göndercez derler büyük ihtimalle. sen de ki ben zaten bu ürünü yeni aldım. sizin bunu değiştirmeniz lazım. 7 gün içinde cayma hakkın var bildiğim kadarıyla. tamirini falan bekleme sakın. 1 aydan önce gelmez ;)

Alıntıları Göster
    marmen arkadaşım,

alacağın ups ler hakkında fikir sahibi değilim ancak ups lerin arkasında topraklı prizler bulunur. ya da teknik adı neyse. genelde iki adet bulunur. belki senin alacağın yüksek kapasitelilerde daha fazla vardır. ancak hepsinin topraklı priz olacağına emin olabilirsin ;)

• quote:

marmen arkadaşım,

alacağın ups ler hakkında fikir sahibi değilim ancak ups lerin arkasında topraklı prizler bulunur. ya da teknik adı neyse. genelde iki adet bulunur. belki senin alacağın yüksek kapasitelilerde daha fazla vardır. ancak hepsinin topraklı priz olacağına emin olabilirsin ;)

Alıntıları Göster
    cevabın için teşekkürler matt009 ama gerek kalmadı bir arkadaşıma danıştım bana 6 saatlik şarj yetmez dedi ve bende ups'yi 16 saat civarında şarj ettim. Şarj ettikten sonra test etmek için ups ile pc çalıştırdım sonra elektrik kesintisi vermek için pc'nin fişini çektim ve bilgisayarımı sorunsuz bir şekilde kapatabildim.

• quote:

Orijinalden alıntı: asddsaka

cevabın için teşekkürler matt009 ama gerek kalmadı bir arkadaşıma danıştım bana 6 saatlik şarj yetmez dedi ve bende ups'yi 16 saat civarında şarj ettim. Şarj ettikten sonra test etmek için ups ile pc çalıştırdım sonra elektrik kesintisi vermek için pc'nin fişini çektim ve bilgisayarımı sorunsuz bir şekilde kapatabildim.

Alıntıları Göster
    senin adına sevindim arkadaşım. geçmiş olsun ;)
  • quote:

senin adına sevindim arkadaşım. geçmiş olsun ;)

Alıntıları Göster
    Q6600 , 8800GTX , 4 GB 800MHZ RAM ve 750W güç kaynağı.Aklımdaki KGK tuncmatik Digitech 1200VA line interactive.1200 fazla belki ama daha başka cihazlarıda bağlama olasılığım var.Görüşleriniz doğrultusunda hareket edicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: komoli

Q6600 , 8800GTX , 4 GB 800MHZ RAM ve 750W güç kaynağı.Aklımdaki KGK tuncmatik Digitech 1200VA line interactive.1200 fazla belki ama daha başka cihazlarıda bağlama olasılığım var.Görüşleriniz doğrultusunda hareket edicem

Alıntıları Göster
    dostum hepsiburada' daki yorumları oku istersen
    tunçmatik 1200va

aslında senin sistemin için 1200 va lık bir ups fazla bile gelebilir. ancak yeterince param var diyorsan ne mutlu sana ;) sana tavsiyem acele etmemen ve iyi araştırman. ben de iyi bir modele rastgelirsem buraya yazarım.

krm-iks de fikrini belirtirse daha doğru bir tercih olacağı kanaatindeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matt009 -- 21 Ocak 2009; 1:16:49 >

• quote:

dostum hepsiburada' daki yorumları oku istersen
    tunçmatik 1200va

aslında senin sistemin için 1200 va lık bir ups fazla bile gelebilir. ancak yeterince param var diyorsan ne mutlu sana ;) sana tavsiyem acele etmemen ve iyi araştırman. ben de iyi bir modele rastgelirsem buraya yazarım.

krm-iks de fikrini belirtirse daha doğru bir tercih olacağı kanaatindeyim

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sadece xbox 360 ve 22" lcd monitörüm için ups almayı düşünüyorum..Çok kaliteli,pahalı bişey düşünmüyorum sadece voltaj gidip gelmelerine ve elektrik kesilmelerinde cihazları kapamaya yetecek kadar süre tanısın yeterli.. 600 - 650 va lık bi ups yeter mi acaba bunun için

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokerguy

Arkadaşlar sadece xbox 360 ve 22" lcd monitörüm için ups almayı düşünüyorum..Çok kaliteli,pahalı bişey düşünmüyorum sadece voltaj gidip gelmelerine ve elektrik kesilmelerinde cihazları kapamaya yetecek kadar süre tanısın yeterli.. 600 - 650 va lık bi ups yeter mi acaba bunun için

Alıntıları Göster
    dostum eğer xbox 360 falcon anakartlı model ise 175 watt çekiyormuş. değilse de 200 den fazla çekmez herhalde.

lcd monitörün maksimum 100 watt çeker.

toplamda 300 watt lık bir güce ihtiyacın olur. bunu da 600-650 va lık bir güçkaynağı fazlasıyla verecektir. daha düşük bir güçkaynağı da alma zaten.

• quote:

dostum eğer xbox 360 falcon anakartlı model ise 175 watt çekiyormuş. değilse de 200 den fazla çekmez herhalde.

toplamda 300 watt lık bir güce ihtiyacın olur. bunu da 600-650 va lık bir güçkaynağı fazlasıyla verecektir. daha düşük bir güçkaynağı da alma zaten.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: matt009

Sağol hacu ben de bunu öğrenmek istemiştim x360 falcon anakart...O zaman 600 lük alalım..Bi de bu va ne anlama geliyo yani neye göre hesaplayabiliriz mesela 600 va lık bi ups kaç watt a kadar güç sağlayabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokerguy

quote:

Orjinalden alıntı: matt009

Sağol hacu ben de bunu öğrenmek istemiştim x360 falcon anakart...O zaman 600 lük alalım..Bi de bu va ne anlama geliyo yani neye göre hesaplayabiliriz mesela 600 va lık bi ups kaç watt a kadar güç sağlayabilir

Alıntıları Göster
    bilen varsa bana da söylesin. ben *** lik bir verimlilikle güç verdiğini okumuştum bir yerlerden. yani kabaca senin güç kaynağı *** watt a kadar destekler teorik olarak. ancak yine de bir uzman yorum yaparsa daha iyi olur. zaten alınabilecek en düşük güç kaynakları 600va civarı. fazla kafana takma. senin sistemi kaldırır.

edit: doğru bilgiyi krm-iks verdi. 1va: 0.64 watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matt009 -- 24 Ocak 2009; 16:24:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-31C666817

arkadaşlar şunlar için 2000va ups yeterli midir?
    1-pc(500watt psu,e8400,hd4870)
    2-airties rt-211 modem
    3-22" monitör
    4-uydu recevier
    5-50" plazma
    6-logitech x540 ses sistemi

yeterliyse 200-250 tl bütçeye uygun tavsiyeleriniz var mı?Saygılar...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ordeniz

arkadaşlar şunlar için 2000va ups yeterli midir?
    1-pc(500watt psu,e8400,hd4870)
    2-airties rt-211 modem
    3-22" monitör
    4-uydu recevier
    5-50" plazma
    6-logitech x540 ses sistemi

yeterliyse 200-250 tl bütçeye uygun tavsiyeleriniz var mı?Saygılar...

Ben bu soruya kendimce yanıt vereyim.
    Bende de powercom 2200va. ups var. Çok ağır, 30kg. felan çekiyor.
    50" plazma+logitech z5500 5.1 ses sistemi (500watt)+dvd player+uydu receiver. Tüm bunları tam 10dk. tuttu ve sonrasında biplemeye başladı.
    Aynı ups i pc de 15dk. tutuyor. sonrasında bipliyor.
    Pc:
    485watt psu, 19" crt philips flat monitör, geforce 8600gt, e6600 (3570mhz overclock), 2gb ddr2, 2sata-1 ide hd, dvdrom, cd-yazıcı, dvd yazıcı, audigy2 ses kartı, s500 hoparlör, telsiz telefon, modem.
    Bipledikten sonra max. 5dk. daha dayanıyor ama o süreyi beklemiyorum, öncesinde kapıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: marmen

Merhaba

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: marmen

Merhaba

ucuna uyumlu bir ara kablo çıkıyor içinden ups e gelen tarafı degilde giyer tarafı kesip uçına çoklu priz ile dagıtabilirsiniz

resimdeki gibi kablo çıkar

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.