Dün Teknosa'dan bir adet Power White marka 1200 VA UPS aldım. Cihazı güzelce 12 saat şarj ettikten sonra Kasa, monitör ve ADSL modem'i bağlayarak çalıştırdım. Gayet iyi çalışıyordu Fişi çekerek denedim gayet iyiydi (Fiyat/Performans olarak çok çok iyi).
Yarım Kalan download'larım devam ediyordu tekrar bilgisayara baktığımda bilgisayar güç korumaya geçmiş normal olarak monitör kapanmıştı. Mousu hareket ettirmemle birlikte bilgisayar güç korumadan çıkarken güç kaynağı akımı kesti ve Şebeke besleme yok sinyali vermeye başladı tabi haliyle bilgisayarım kapandı. Daha sonraki birkaç denememde de aynı şeyi yaptı,
Sizce sorun ne olabilir ? Bilgisayarım Amd 3000 Aopen 350 W kasa ve Philips 17" 107 t6 monitör var, Acaba UPS kullanacaksak Monitörü Hiç kapatmayacakmıyız ? yada Monitörü direk şebeke elektiriğine mi bağlayacağız ? Yada benim UPS arızalı yada yetersizmi (ayrıca ilginç gelen bir konu ürünün kutusunda PW120 Model, 1200 VA yazmakta ancak internet sitesinde 1200 VA'lar 1000 VA demekte)
Ben de dün tunçmatik 700VA aldım bilgisayarı açık bırakıp yemeğe gittim geldiğimde ekran kapkaraydı yani kapanmıştı mouse oynattım ve kullanmaya devam ettim ben de bir sorun olmadı bence teknik servisine bir sor.
aynisi bendede oluyor bende pw 90 var gece acik biraktigimda ekrani kapatiyorum elektrik kesildigi anda bipp bipp diye otmeye basliyo uyandigimda ekrani actigimda guc kaynagi gucu kesiyor restart atiyor makina ne oldugunu anlamadim bu yuzden ekrani ya kapatmiyorum yada elektrik gidince ekran acmadan kapatmaya calisiyorum pc yi sorun cozumunu bulursan banada soyle ok mi?
@thereasun
Peki dostum elektrik kesildiğinde yaklaşık süre olarak ne kadar dayanıyor güç kaynağı ?
Bildiğim kadarıyla güç kaynakları eğer şebekede enerji varsa bilgisayarı direkt olarak şebeke'den besler, eğer şebeke'de enerji kesilirse direkt olarak batarya'dan besler. ama bende şebekede enerji var monitör açılıyor ve güç kaynağı kapanarak bilgisayayar gidiyor... çok saçma bir problem var ama hadi hayırlısı.
Sanırım bu makineyi koltuk altı yaparak doğru teknosaya gideceğiz.
bak bende sorun o degil bende elektrik gidince oluyor elektrik varken bi sey olmuyo monitoru ac kapa bisi olmuyo
bide benim guc kaynagina neler bagli DVD player, 37 ekran Tv, halojen lamba 12v, 15" lg philips ekran, kasa, creative ses sistemi, yazici, elektrik varken sorun yaratmiyor sirf bunlari korumaya almak icin bagladim hepsini ve sorun kesinlikle yasamadim cok iyi
ama dedigim gibi sadece aksam kasa takili kaliyor ama elektrik gittimi ekrani acmaya calisinca pat restart atiyor..
elektrik gittimi hemen kapatirim cunku bipp sesi beni cok rahatsiz ediyo ama yaklasik 15 dakka TV izlemistim yanlis hatirlmaiyorsam malum program bitmeden kapatmayayim dedim.
bende teknodan almistim sen bi telefon ac konus yardimci olurlar.. sorunun cozumunu banada soylersen sevinirim
@thereasun
Dostum sen daha ne istiyorsun kullanım kitapçığına bakarsan enerji yokken cihaza güç yüklemesi yapmayın yin (yani yeni alet edevat eklemeyin ekli olanıda çalıştırmayın) diye bir talimat var.
Benim UPS seninki gibi olsun yeter.
evdeki bütün aletleri yarım saat beslemesini mi bekliyorsun?
quote:
Orjinalden alıntı: thereasun
bak bende sorun o degil bende elektrik gidince oluyor elektrik varken bi sey olmuyo monitoru ac kapa bisi olmuyo
bide benim guc kaynagina neler bagli DVD player, 37 ekran Tv, halojen lamba 12v, 15" lg philips ekran, kasa, creative ses sistemi, yazici, elektrik varken sorun yaratmiyor sirf bunlari korumaya almak icin bagladim hepsini ve sorun kesinlikle yasamadim cok iyi
ama dedigim gibi sadece aksam kasa takili kaliyor ama elektrik gittimi ekrani acmaya calisinca pat restart atiyor..
elektrik gittimi hemen kapatirim cunku bipp sesi beni cok rahatsiz ediyo ama yaklasik 15 dakka TV izlemistim yanlis hatirlmaiyorsam malum program bitmeden kapatmayayim dedim.
bende teknodan almistim sen bi telefon ac konus yardimci olurlar.. sorunun cozumunu banada soylersen sevinirim