Şimdi Ara

Ups tavsiyesi Hangi marka ? 300-400 tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Psu'm Thermaltake 875w tek pc için ileride 2 pc yapabilirim line mi onlinemi onlineler sürekli çalışıyormuş o yüzden online ne pek düşünmüyorum eski ups'im tescom 1500-2000 w dı acaba hangi marka alsam tunçmatik mi powercom mu fsb mi yine 1500-2000 w ups düşünüyorum sağlam bişey olsun istiyorum arkadaşlar ne önerirsiniz bütçe 300-400 tl mutlu yıllar.
    Sizin tavsiyeleriniz için online iyi ise onlinede alırım kullanıcı ve görüşleriniz ve yorumlarınız benim için önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 20 Aralık 2014; 10:30:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim.

• Biraz tuzlu olur ama Online alman senin yararına. Elektrik sürekli olarak ups'den geçer ve sana her zaman doğru elektiriği verir. %100 koruma yani. Bende almayı planlıyorum ve alırsam online alacağım. Fakat dediğim gibi fiyatlar biraz pahalı. Bende konuya pek hakim değilim. "Online ups nedir" gibi arama sorguları ile Google'dan baya bilgi edinebilirsin.
  • Onlineler sürekli çalışır ve ses yapıyor diyorlar ama 12 v 9 amper tamkuru 3 adet akü var bu yüzden iyi diyorlar ama diğer line ler ise sadece elektrik gittiğinde devreye giriyor diyorlar benim psum 875w diğer parçalarla 1000 v rahat geçer en az 1 kv tunçmatik var oda 900 v 2 kv alsam oda 800 tl sence değermi ne yapsam bilmiyorum.Diğer upsler 1500 yada 2000w alsam oda yine 12v 9 amper 2 akü var yani onunda fiyatı 400 civarı 500 tl ye 1 kv tunçmatik alsam yeter mi sistemime bilmiyorum ağırlığı 30 kg falan diğer ups ler ise 12 kg.

• 6Clas kullanıcısına yanıt
    Size 2000va 'lık line ups yeterli olacaktır.
  • Tüm online ups lerde fanlar sesli çalışıyor fakat benim önerimde online sinüs bir ups den yana olur. Line ups lerin voltaj regülasyonları epey esnek fakat online da sabit 220V alıyorsun. Ama senin ihtiyacın 2kva civarı olacağından zaten online o fiyata bulunmaz. 1 kva lar bile 500 Tl ortalama. Gerçi bütçe aralığına göre de en fazla 1500VA alınabilir ama imzandaki gibi iki sistemi de normal şartlar altında sorunsuz kaldırır. FSP/Tuncmatik/Powercom akü kapasiteleri açısından birbirine yakın ürünler ama eğer kriter çıkış voltaj regülasyonu olacaksa Powercom 1500va diğerlerinden daha iyi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Teşşekür ederim sağolun Hocam.

Bahsettiğiniz ups bu gayet güzelgibi ;447 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/imd-2000ap-2000va-line-interactive-ups.html?stk=True

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 24 Aralık 2014; 10:31:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20000 TL Notebook Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    600 tl civarında hangi netbook?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar 7 senedir kullandığım ups powercom marka 600 watt olan modeli.
    anakart ve işlemciyi yükselttim ve problem şu sistemi buna bağladığımda pc reset atıyor
    devredışı bırakıp direk prizden kullandığımda sorun yok.
    sanırım ömrünü tamamlamış bu psu.
    bana nasıl bir çözüm yada başka bir model öneririsiniz ?

sistem; işlemci intel core 2 quad Q6600
    psu xilence 450 watt
    ram 4 gb 800 mhz
    anakart asus maximus formula
    ekran kartı geforce gt430 1gb 128 bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayakbiyik -- 5 Ocak 2015; 1:32:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayakbiyik

Arkadaşlar 7 senedir kullandığım ups powercom marka 600 watt olan modeli.
    anakart ve işlemciyi yükselttim ve problem şu sistemi buna bağladığımda pc reset atıyor
    devredışı bırakıp direk prizden kullandığımda sorun yok.
    sanırım ömrünü tamamlamış bu psu.
    bana nasıl bir çözüm yada başka bir model öneririsiniz ?

sistem; işlemci intel core 2 quad Q6600
    psu xilence 450 watt
    ram 4 gb 800 mhz
    anakart asus maximus formula
    ekran kartı geforce gt430 1gb 128 bit

600W derken demek istediğiniz 600VA mı yoksa 1000VA mı? Çünkü 600VA sıkıntı yaratması normal bir durum. Zaten 7 sene içinde aküleri de bitmiştir o aletin. Akü almak yerine yeni ups almanız daha mantıklı ( dediklerim ups 600VA içinse geçerli). Mesela bende aküleri bitik 1000VA FSP UPS var. Normalde sorunsuz çalışıyor fakat aküler bitik olduğu için elektrik gidince doğal olarak sistem kapanıyor. Normal şartlar altında ups kapasitesini aştığım da kendisini kapatırdı.

• Ben de eve ups almak istiyorum. 2 yan yana oda için (duvarı delip) 1 adet , 1 adet de salon ve oturma odası yine ara duvarı delip ortak kullanma planlıyorum.

2 yanyana odanın birinde 1 küçük tüplü tv ve modem var. diğerinde ise 42inch lcd tv,digitürk dekoder, hp dv6 labtop var (pili arızalı olduğu için bunu da bağlayacağım maalesef)

Salon ve oturma odasında 2 lcd tv ve 2 digitürk dekoder bağlanacak.

2 kritik soru işareti var kafamda:

1) UPS marka ve model seçimi
    2) Kullanım verimliliği

1. soru için farklı tavsiye ve incelemeler görüyorum. Buradaki tecrübeli arkadaşlar da tavsiyede bulunursa çok memnun olurum.

2. soru ise forumlarda pek cevap bulunmayan bir durum. Zira, kısa süreli elektrik kesintilerinde UPS cihazı sitedeki jeneratör devreye girinceye geçen sürede (15 20 saniye) devreye girip cihazların aniden kapanarak zarar görmesini engelleyecekler.

Fakat daha uzun süreli kesintilerde, ne olacak ?

Örneğin, elektrik kesildi UPS devreye girdi ve tv ve dekoder çalışmaya devam etti.. UPS besleme süresi içinde cihazları kapama imkanı olmadı.. UPS'in aküsü tükendiğinde yine tıpkı ani elektrik kesintisindeki gibi cihazların zarar görmesi olası mıdır ?

saygılar,

• Terimleri yanlis yazmis olabilirim 600VA
    Link;
    www.vatanbilgisayar.com/bnt-600ap-600va-line-interactive-ups.html

Bunun yerine ne onerirsiniz ?

• Ben powercom 2000 w alacaktım vatanda 520 tl gittim baktım kutuların üstü toz yığmışlar üst üste 30 yıllık firma diyorlar sağlam diyorlar 30 yıl daha beklesin satılmaz yabancı firma eski sonuçta ama.
    Yerli ve kaliteli olan servisi sağlam olan Tunçmatik 2000 w aldım 390 tl ye çok araştırdım sordum umarım yanılmamışımdır.

• Sonuçta ne olursa olsun ups yi besleyen aküdür marka farketmez hepside 12v 9-7 amper arasında değişir ben 9 amper 2 akülerim garantisi bitince biraz daha amperi yüksek olanlardan alacağım bakımsız kuru akü yani onlar daha uzun süre gider.Şu an tunçmatikte kuru akü kullanıyor üst segmentte benim akülerde kuru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 22 Ocak 2015; 13:26:16 >
  • ne yaptın . aldın mı UPS ?
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    selamlar,
    Alacağım televizyonuma enerjiyi güvenli şekilde sunmak istiyorum..

ani enerji ve akımlardan korumak için sanırım akım korumalı prizler yeterli olmayacaktır.

televizyon (225W) + receiver + PS4 + mediaplayer vs..

ne önerirsiniz ??
  • Konuyu toz kaplamıştı ,Tunçmatik 2000w aldım memnunum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim
  • 6Clas kullanıcısına yanıt
    biraz da biz tozları silelim.. ne durumdadır hocam tunçmatik? sıkıntı çıkarttı mı hiç. bende kepenk+pc+kamera için bişeyler bakıyorum..
  • Kullanan kendi söylesin ama uzun süre Tunçmatik kullanmış biri olarakda ekleyeyim ufak tefek sorunlar haricinde sorun yaşamadım gerçekten yerli olarak iyi bir marka (yerli diye biliyorum tabii satmadılarsa )
  • peki tunçmatik'in 1000 VA ups si nasıldır? sistem gtx 1070, 144 hz 1080p monitör ve i7 6700 için ? düzgün çalışırmı, voltajı verirken parçalara zarar verirmi? birde elektirik gitti anda yani pc kapanmadan hemen elektirik sağlayabilirmi? 2 - 3 dk acık tutsa yeter sadece pc yi düzgünce kapatmak için.

link :http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-lite-ii-1000va-line-interactive-ups.html
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.