Şimdi Ara

ups yi kapatmak iyi olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-arkadaşlar voltaj düzensizliğinden dolayı powercom bnt 600 va ups aldım. Akşamları yatarken ups yi kapatsam mı iyi olur yoksa ups devamlı açık kalsamı iyi olur acaba

2- Bu ups nin driverini bulamadım da yardımcı olursanız sevinirim

• valla bende de apc 800va var.Bende epey araştırdım.Genellikle herkes sürekli açık kalacak diyor.Bazıları ise kullanmadığınız zamanlarda
    kapatılması lazım diyor.Benimki 1 haftadır genellikle açık ama bilgisayar kapalı olduğu halde bile voltaj düştüğü zaman ikidebir cat-cut
    diye devreye girip çıkıyor.Böyle giderse kullanmadığım zamanlarda kapatacağım gibi.
    Driverin kutunun içersinden çıkması lazım sanırım.
  • driver cd yanında verilmiyormuş ama int. indiriyormuşsun ama ben driverini bulamadım sitesine girdim googleden aradım ama bulamadım

yok mu yardım eden
  • upsmon diye arttır sitede bulursun.
    driver programı değil o.
    kontrol ve takip programı.
  • Ben bu konuyu açıklığa kavuşturmak için kendi ups'imin markası Tunçmatiğe mail atmıştım,

onlarda kapatın demişlerdi,
    boş yere akü ömrü gidermiş,
    ve en tehlikelisi,
    aküyü sonuna kadar kullanmamalısın,
    sen evde yok iken açık bırakırsen elektrik gittiğinde devreye girecek,
    hiç bir şey bağlı olmasa bile 2-3 saat içinde tamamen desarj olacak,
    buda akü ömrünü bitiriyormuşşşş
  • quote:

Orjinalden alıntı: YBA

Ben bu konuyu açıklığa kavuşturmak için kendi ups'imin markası Tunçmatiğe mail atmıştım,

onlarda kapatın demişlerdi,
    boş yere akü ömrü gidermiş,
    ve en tehlikelisi,
    aküyü sonuna kadar kullanmamalısın,
    sen evde yok iken açık bırakırsen elektrik gittiğinde devreye girecek,
    hiç bir şey bağlı olmasa bile 2-3 saat içinde tamamen desarj olacak,
    buda akü ömrünü bitiriyormuşşşş

valla zaten bende ondan korkuyorum.Eleltrikler gittiğinde gündüz vakti gerçekten de aküler boşalır sanırım.Bende apc yetkilileriyle görüştüm.Kapatsanızda olur kapatmasanızda.Ama çok uzun süre kapatmayın dedi.Zaten kapalı ikende elektriğe bağlı kaldığı sürece sarj olabiliyormuş.Zaten gündüz bilgisayar kapalı iken bile elektriği boş yere regüle ediyor. voltaj düştüğünde cat diye devreye giriyor

• @Diveman, @pinkfloyd1453

Tüm ups lerde elekrik kesildiğinde 60 wattın altında elektrik çekilirse eğer 2-3 dakika içinde ups kendini bekleme konumuna alır. @YBA ups e hiçbir şey bağlama ve ups i çalıştır kendini belirlibir süre sonra kapatır

Normal şartlarda ups akünün tamamen boşalmasını önler yani şöyle akü için tehlike sınırı 10.5 volt ise ups 10.8 voltta ups kapanır.

Ups ler 7/24 fişe takılı devamlı hazır konumda beklemek için üetilmiştir özellikle @Diveman senin ups genel olarak ofislerde kullanılmaktadır (küçük çaplı ofisler)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

@Diveman, @pinkfloyd1453

Tüm ups lerde elekrik kesildiğinde 60 wattın altında elektrik çekilirse eğer 2-3 dakika içinde ups kendini bekleme konumuna alır. @YBA ups e hiçbir şey bağlama ve ups i çalıştır kendini belirlibir süre sonra kapatır

Normal şartlarda ups akünün tamamen boşalmasını önler yani şöyle akü için tehlike sınırı 10.5 volt ise ups 10.8 voltta ups kapanır.

Ups ler 7/24 fişe takılı devamlı hazır konumda beklemek için üetilmiştir özellikle @Diveman senin ups genel olarak ofislerde kullanılmaktadır (küçük çaplı ofisler)

şu an devamlı açık zaten

• o zaman benim tunçmatik sallama bir marka

niye,

bir kaç defa oldu
    eve geldim,
    elektrik yok
    ups açtım

ana açılmıyor
    tamamen bitmiş,

bunun üzerine mail attım,
    bana yukardaki açıklamayı yaptılar,
    ups e hiçbirşey bağlamasan bile elektrik üretmek için enerji harcar ve 2-3 saatte biter

ben 3 sene almıştım
    bu teknik yenimi,
    benimi kazıkladılar
    şuan ups öldü hiç çalışmıyor zaten

quote:

@Diveman, @pinkfloyd1453

• valla bende bu ups kapatma işinden birşey anlamadım.Kimi diyor kapatın kimi diyor kapatmayın
  • @YBA

kullanma klavuzunda "yeşil mod" özelliği belirtilmişse böyle bir sorun yapmaması gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 19 Şubat 2008; 22:18:58 >
  • heralde debamlı açık kalsa o kadar büyük bir sorun olmaz gibime geliyor
  • tüm upslerde yeşil mod/ green ups özelliği yoktur. 60W diye kesin bir değer de yoktur. bu değer upsten upse farklılık gösterebilir. (ne kadar ucuz ups almışsanız o kadar değişkendir.kimisinde 20W tır kimisinde 40W tır ölçüm için kullanılan malzemenin kalitesi ve üretim kalitesi belirleyici etkendir.)

ups inizin yeşil mod özelliği olup olmadığını en kesin test ederek anlarsınız. ups in çıkışına bir şey bağlamazsınız. elektrikler var iken cihazı çalıştırırsınız. ups çalışır durumda iken upsin elektriğini kesip çalışmasını sağlarsınız. 5-10 dakika içinde kapanmamışsa yeşil mod özelliğiniz yok demektir.
    yeşil mod özellikle devamlı olarak enerjiye ihtiyaç duyan ama anlık olarak çalışan sistemler için tavsiye edilmez. (elektrikli kepenk sistemleri, yazar kasalar vb. gibi )
    ups inizin yeşil mod özelliği var ise ups inizi kapatmanıza gerek yoktur(ses i sizi rahatsız etmiyorsa)
    eğer yeşil mod özelliği yok ise elektrikler kesildiğinde akü bitene kadar kapatıcak kimse yok ise kapatmanızda fayda vardır. siz ups başında değilken elektrikleriniz kesildiği takdirde sonucu akünüz tamamen boşalır gereksiz yere akü ömründen tüketirsiniz.
    bazı ucuz ups lerde akünün tamamen boşalmasına karşı korumalar mevcut iken bazılarında bu korumalar olmayabiliyor (yukarıdaki tunçmatik örneği gibi). bunu da öğrenmenin yolu alacağınız ups in aşırı deşarj koruması olup olmadığını araştırmaktır.

şunu da unutmayalım pc miz kapalı iken de az miktarda elektrik tüketir(arkadaki psu üzerindeki düğmeden kapalı olmadığı sürece). buna monitörün standby yükünü , modemi, printer ve diğer ufak tefek cihazlarıda katınca çalışmayan bir pc sistemi yaklaşık 20W kadar enerji tüketebiliyor. bu kadar yük var iken elektrikler kesildiğinde yeşil modlu ups lerin kendini kapatmaması da normaldir.(*) bu sebeble ups inizin aşırı deşarj koruması olduğuna inanıyorsanız rahatlıkla ups inizi açık bırakabilirsiniz. en kötü ihtimalle ups iniz aküyü koruma değerine kadar tüketip kendini kapatır. elektrikler geldiğinde ise şarja geçerek aküsünü doldurur.

(*):alın size denemeniz için bir test daha; yukarıda anlattığım test i bu sefer pcniz normal olarak kapatılmış bir şekilde nasıl bırakıyorsanız bırakın ve bu şekilde ups çıkışına bağlı iken yapın. farzedinki pc niz kapalı, ups iniz açık ve elektrikler kesik ups iniz kendini kapayacak mı yoksa aküsü bitene kadar çalışacak mı?

quote:

@Diveman, @pinkfloyd1453

• bizim apc de varmı ki acaba bu yeşil mod özelliği.Bir denemek lazım
  • tunçmatik'in sss sayfasında şöyle diyor:

Bilgisayar kapalıyken ups'i kapatmalı mıyım? Isınması problem olur mu? Gerçi kapalıyken soğumuyor?

Degerli Kullanicimiz, Bilgisayarinizi kapattiktan sonra, UPSsinizi kapatmaniz gerekmektedir. Bilgisayarinizi kapatip UPS'inizi acik birakirsaniz; 1 ) Gereksiz yere enerji sarfiyati yapmis olursunuz 2 ) Olabilecek herhangi bir elektrik kesintisinde, bilgisayariniz kapali bile olsa bosu bosuna akulerinizi bitirirsiniz. UPS'in kendini sogutacak altyapisi mevcuttur, bunun icin ups'inizi acik birakmanizin bir faydasi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkill -- 24 Şubat 2008; 17:06:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _PainKilleR_

tunçmatik'in sss sayfasında şöyle diyor:

Bilgisayar kapalıyken ups'i kapatmalı mıyım? Isınması problem olur mu? Gerçi kapalıyken soğumuyor?

Degerli Kullanicimiz, Bilgisayarinizi kapattiktan sonra, UPSsinizi kapatmaniz gerekmektedir. Bilgisayarinizi kapatip UPS'inizi acik birakirsaniz; 1 ) Gereksiz yere enerji sarfiyati yapmis olursunuz 2 ) Olabilecek herhangi bir elektrik kesintisinde, bilgisayariniz kapali bile olsa bosu bosuna akulerinizi bitirirsiniz. UPS'in kendini sogutacak altyapisi mevcuttur, bunun icin ups'inizi acik birakmanizin bir faydasi yoktur.

galiba olaya son noktayı koydun kardeş
  • tunçmatik in kendi ups leri için yazdığı bir cevap, diğer ups leri bağlamaz. iyi bir ups, kullanıcısına kendisini ve elektrik kesintisini unutturan ups tir. ;) tunçmatikin upsleri insanları arkasından koşturuyor demek ki!
    quote:

• Bende kapatıyorum...Geceleri elektirik kesildiğinde dit dit diye ötüp uynadırır ona göre...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperian

tunçmatik in kendi ups leri için yazdığı bir cevap, diğer ups leri bağlamaz. iyi bir ups, kullanıcısına kendisini ve elektrik kesintisini unutturan ups tir. ;) tunçmatikin upsleri insanları arkasından koşturuyor demek ki!
    quote:

valalhi tunçmatik elektrik kesilince öyle bir ötüyor ki unutmak imkansız

• kapatma.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.