Şimdi Ara

Üretim Hatalı Tsi Motor ve D...... Oto'nun Rezaleti! (Son gelişmeler) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
45
Favori
94.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerinizde olsam,Bir arkadaşın yazdığı gibi öncelikle motorun orda olmadığını ,servis dışı müdahale yapıldığını belgelemeye çalışırdım.Artık noterle mi olur başka birşekilde mi bilemem.
    Ondan sonra kozlar sizin elinize geçer.Öyle müdürü kafalayım,konuşayım falan boş. devletin dili resmidir.Enjektör sökme iziniyle motoru başka biryere yollama izni farklı şeyler.Zaten telefon konuşmaları kayıtlı.(bunu belirtin,kayıtlı olduğunu inkar ederlerse o zaman dahada zor durumda kalırlar.İznim olmadan nasıl söktünüz o halde? dersiniz)
    Aynı olay benim başıma gelseydi yeni motor isterdim.Baktım süreç uzuyor.Tamir için iş süresi dolunca hala yapılmamışsa araç yenilemeye ısrar ederdim.Ama iş günü içinde tamir edilse dahi eski motoru istemezdim.Kimse öyle yazması kolay falan demesin.Parayı ağaçtan toplamıyoruz.
    O adamlarında umrunda değiliz.Ayrıca hemen almancası iyi olan bir tanıdığınızdan durumu yazıyla ve resimle vw Almanyaya anlatan bir mail yollamasını rica edin.
    160tsı golfü olan bir arkadaşımın aracının ilk haftasında motorda küçük bir sorunu olmuştu hemen yaptılar.4000 kmde baskı balata volan gitti.Yok kullanıcı hatası falan dediler.Bastırdı ilk defa mı araba sürüyoruz dedi.Ordan aldığı 2. araçtı baktılar iş büyüyor değiştirdiler.Ama çok zor değiştirdiler onu söyliyeyim.
    Milletin garantisi 10 yıla çıkıyor biz kuzuyuzya bedel ödeyip alıyoruz.
    Umurım sorununuz en kısa sürede çözülür.

• Motor'u rektefi edip yerine koyacaklar öyle mi ?

Böyle saçma bişey olamaz , 14.000 km'de ki bi aracın motorun da bi sıkıntı var ise , o araç ayıplıdır , firma hatalıdır.

Kabul edilir gibi değil , 0 motor gelsede kabul etmeyip yeni araç talep edin , gerekirse mahkemeye verin.

Yarın öbür gün satarken nasıl izah edeceksiniz insanlara bu durumu ? İzah etseniz bile değer kaybı olacak.

Sıkıntı büyük.
  • En Başarılı Motor TSİ diye duymuştum bu muymuş en başarılı motor.
  • Enjektör sökülecek diye kandırarak, bahaneyi bulup motoru söküp, sanayiye rektefiyeye gönderen bir yetkili servis.

Söylenecek söz bulamıyorum. Bu kadar kolay mı ya? Kime güvenecek bu vatandaş?
  • 7-DSG den sonra TSI motor ile ilgili haberlerin gelmesi beni iyice korkuttu.
  • Kompressör + turbo motor değilmi 160 hp olanlar, Twincharger?

Yahu belki beceremeyip başka bir yetkili servise yollamışlardır adamı galeyana getirmeyin hemen. Sorun olduğunu bile zoe anlamışlar zaten.

Bence servisi sıkıştırıp motorun nerede ve ne işlem yapılacağını öğrenin.
  • Geçmiş olsun, gerçekten üzücü bir durum. Şu an durumun nasıl sonuçlanacağı netleşmemiş, fakat almanız gereken ilk tedbir, avukatınız kanalıyla noter eşliğinde durumu tutanakla tespit etmek. "Şahsıma ait Xx marka ve model, y şasi ve z motor nolu, a plakalı aracın motorunun serviste bulunmadığı, benden enjektör açılması adına izin alındığı halde motorun söküldüğü tespit edilmiştir" vb bir tespit tutanağı oluşturup notere onaylatın. Ardından beklemeye geçin. Bu durumu gören servis hem sizin ciddiyetinizi anlar, hem de işi yokuşa süremez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazık günah ya..O kadar alman malı diye güvendiğimiz vw bile kendi ürettiği motoru kendi servisinde tamir edemiyorsa..Bunun adı ne olursa düzenbazlıktır..
    Tamir edemeyeceğin aracı sayma kardeşim o zaman..
    Arkadaslar zaten ifade etmişler..Aracınız bildiğiniz rektefiye ye gitmiş...Ben kendi aracıma rektefiye yaptırmıştım..Üzerine 20 bin kullandım..Yaptırdıktan sonra da sürekli yusuf yusuf gezdim..UStaya o kadar güvenmeme rağmen..
    Sıfır araç talep edin..KEsinlikle o aracı servsiten teslim bile almayın..
    Yarın ilk işiniz ise bir noter ile aracınızın yetkili servis tarafından dısarıda tamir ettirildiğini kanıtlamak olsun..
  • Piston kırıldıkan sonra bunu anlamak için ses duymaya ihtiyaç varmı ?
  • o özel şirket kesin sanayide bir vw servisidir geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun.

Motoru rektefiye etmesi için sanayiye göndermişler.

Sandık motor talep edin, hiçbir şekilde tamir talep etmeyin. Servis tamir yapmaz, bozulan birşey varsa yenisi ile değiştirir.
  • çok geçmiş olsun
  • Hemen motoru nereye gönderdiklerini öğrenin, NOTER ile tespit yapın... Sonra Volkswagen Türkiye'ye haber verin, şikayetvar.coma istek açın, motor değişimi isteyin, en son çare mahkemeye gidin derim.

Mümkün değil, VW Almanya'ya da yazacaksanız eğer belgeleri toplayıp forum olarak yardımcı oluruz.
  • Geçmiş olsun. Motorun servis dışında başka bir atölyede işlem gördüğünü belirterek VW merkeze mail atın araç değişimi ya da sandık motor talebinde bulunun.
    Tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Eğer uygulama sonrası sorununuz giderilmezse taleplerinizi yenileyebilirsiniz.
    Şartlar tüketici kanunuda yazıyor. Yanlış hatırlamıyorsam garanti süresi içinde aynı arızanın tekrarlanması veya değişik arızaların belli bir miktarı aşması gerekiyor. Tamir süresinin belli bir işgününü aşması vs.

Eğer sorun giderilebilirse, garanti koşulları sağlanmış olacak.

Geçmiş olsun, umarım sorununuz en kısa zamanda çözülür.
    Ayrıca şu çok bilmiş ve her arızayı normalmiş gibi göstermeye ve ikna etmeye alışan usta bozuntularına ben de sinir oluyorm.

bişey merak ediyorum bu serviste kalma olayı nasıl bişey?

bende parça gelemediğinden dolayı arabasız kaldım yaklaşık 3 haftadır kıçı kırık süspansiyon bekliyorum fransadan

• Ben sizin kullanım şeklinizi bilmiyorum ama bu araba 1.4 turbo motorlu düşük yakıttan elde edebileceği en yüksek gücü çıkaran narin araç, siz gidipte bunla gazlarsanız, gerekli bakım talimatlarınıza uymazsanız, çalıştırmada, kapatmada bi süre turbo için beklemezseniz, elbet bi sorun çıkar, hassas, karmaşık motorlar.
  • Gecmis olsun ins dogus gene sucu tuketiciye yikmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Ben sizin kullanım şeklinizi bilmiyorum ama bu araba 1.4 turbo motorlu düşük yakıttan elde edebileceği en yüksek gücü çıkaran narin araç, siz gidipte bunla gazlarsanız, gerekli bakım talimatlarınıza uymazsanız, çalıştırmada, kapatmada bi süre turbo için beklemezseniz, elbet bi sorun çıkar, hassas, karmaşık motorlar.

Öyle saçma şey mi olur narin araçta neymiş .Bastınmı gidicek bastinmida duracak o kadar. 14 binde motoru rektefiye ettirecek bir hatayi aklı başında hiçbir insan yapamaz. Kullanıcının hiçbir hatası yoktur burda tamamen suçlu VW Yetkili servisi. Peşini bırakmayın bu işin ve yeni araç talebinde bulunun kolay gelsin.
  • Tsı teknolojisini çok bilmiyorum ama benzinli araçta enjektör ne alaka??? Ayrıca dostum sen doğuştan zenginmisin aç davayı kazanırsın(iyi bir avukat ile ) bu ülkede hukuk ağır işliyor ama tüketici lehine kararlar veriyor genellikle... Ayrıca senden arıza tespiti için onay almışlar hemen tamirat işine girişmeleri motorun üretim hatası olduğunu gösterir sizin bi hatanız olsaydı sizi arayıp kullanıcı hatasından arıza olmuş ve şukadar masrafı var yapalımmı diye onay alırlardı son olarak aynı şey benim başıma gelseydi doğuşa açardım davayı geçmiş olsunn

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servis parcayi ramir etmez yenisi ile degisir

Kesinlikle kabul etmeyin

Bu arada hangi servis bu ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.