Şimdi Ara

Ürik asit , Kan üre azotu(BUN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar ,bilgi sahibi olan arkadaşların anlayabileceği üzere fitness sporuyla 5 aydır ilgileniyorum ancak bunun ilk 3 ayı kardiyo yaptım sonraki 1 ay boyunca vücudu orta seviye bir antrenman ile ağırlık altına girebilecke pozisyona getirdim yani bir nevi orta seviye ısınma şimdi 15 gün oldu bugün ağır antrenmana başlayalı

15 gün önce yani ağır antrenmanı başladığım zaman salondaki hocanın önerdiği bir protein tozunu aldım markası bodymax gold whey (pişmanmısın diye sorarsanız evet keşke optimum nutrition alsaymışım diyorum çünkü genelde o öneriliyor ) ve 15 gün boyunca düzenli olarak bu ürünü gece yatmadan ve spordan hemen sonra 1 er ölçek olmak üzere tüketiyorum

bunun yanında günlük yediklerime oldukça dikkat ediyorum orta seviye karbonhidrat ve sağlam protein alıyorum her gün (boyum 2.10 kilom 105 yaşım 21) ve çıkardığım listeye göre günlük aldığım protein miktarı 210-230 gr. arası değişiyor.

Sadede gelirsek , dün bir kan testi yaptırmıştım ve sonuçları bugün aldım kan üre azotu(BUN):24.3 Ürik asit ise 10.27 çıkmış aile hekimi çok yüksek böbreklerin taş yapar kraciğer iflas eder eklemlerin biter falan filan diyip gözümü baya bi korkuttu protein bırak et yeme 15 gün sebze yüklen dedi ancak sporda yapıyorum ne yapmam gerekli yani protein tüketimi olması gerekiyor kas geliştirmek istiyorum lütfen bilgisini doğru aktaracak bir arkadaş yardımcı olabilirmi ?

Dipnot: gelipte protein öldürür süründürür yazıcak adamlar yorum bile yapmasın lütfen o seviyeleri çoktan aştım doğru kullanım yöntemini bulmaya çalışıyorum.

• up
  • Vucudunda cok miktarda protein yikimi olmus buyuk ihtimalle gereginden fazla protein yuklemesi yapmissin , doktoru dinlemelisin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çayolog

Vucudunda cok miktarda protein yikimi olmus buyuk ihtimalle gereginden fazla protein yuklemesi yapmissin , doktoru dinlemelisin bence.

peki ama ne kadar protein almam gerekiyor doğru miktar nedir naısl almalıyım proteini azaltmam gerektiği kesin ancak 1 hafta azalttım bu miktarlar düzeldikten sonra nasıl protein tüketmeliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubiman1994

quote:

Orijinalden alıntı: Çayolog

Vucudunda cok miktarda protein yikimi olmus buyuk ihtimalle gereginden fazla protein yuklemesi yapmissin , doktoru dinlemelisin bence.

peki ama ne kadar protein almam gerekiyor doğru miktar nedir naısl almalıyım proteini azaltmam gerektiği kesin ancak 1 hafta azalttım bu miktarlar düzeldikten sonra nasıl protein tüketmeliyim

Orasini bilemiyorum kardesim bir diyetisyenle gorus bence

• yokmu yardımcı olabilecek kimse arkadaşlar
  • Yav hocam burası konu dışı 10mesajdan 9u alakasız olacak. Burada bilgili birini bulmanız zor.
    Ya ilgili bölüme açın konunuzu ya da body ile ilgili forumlara açın daha fazla bilgi alırsınız.
    Olmadı hocamın dediği gibi bir diyetisyene gidin bilgi alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Glukoz Kan Şekeri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtsuzYabgu

Yav hocam burası konu dışı 10mesajdan 9u alakasız olacak. Burada bilgili birini bulmanız zor.
    Ya ilgili bölüme açın konunuzu ya da body ile ilgili forumlara açın daha fazla bilgi alırsınız.
    Olmadı hocamın dediği gibi bir diyetisyene gidin bilgi alın.

peki teşekkürler
  • Doktorun dediği gibi proteine çok yüklenme 2 hafta boyunca sonra yine test yaptır.tavsiyem günde 3 litre civarı su içmen

• Bilmeyenler yapmasın şu sporu ya. Git bol su iç yeşil çay iç ısırgan çayı iç, sebze tüket de temizlensin sindirim sistemi. Bu sporu yaptıkça hergün bunları tüketmen gerekiyor, normal insanın aldığının 3-4 katı protein alırsan vücut ne yapsın.
  • Şimdi proteini belki fazla kaçırmış olabilirsin. Proteinlerdeki azot çeşitli biyomoleküllerin yapısına katılarak gut hastalığına sebep olabilir dikkatli ol bir kaç uzmanla daha görüş buradan kesin bir cevap bulamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Bilmeyenler yapmasın şu sporu ya. Git bol su iç yeşil çay iç ısırgan çayı iç, sebze tüket de temizlensin sindirim sistemi. Bu sporu yaptıkça hergün bunları tüketmen gerekiyor, normal insanın aldığının 3-4 katı protein alırsan vücut ne yapsın.

bi kere zaten normal insanın aldığı proteinin 1.5-2 katını günlük olarak tüketmen gerekiyor bu 70 kilo bir insan için geçerli ben 105 kiloyum diyorum yani benim tükettiğim protein sadece 20 gr kadar fazal ama yaptığım hata etten almak proteini sanırım biraz süt ürünlerine yönelmem gerekiyor
  • quote:

quote:

Bilmeyenler yapmasın şu sporu ya. Git bol su iç yeşil çay iç ısırgan çayı iç, sebze tüket de temizlensin sindirim sistemi. Bu sporu yaptıkça hergün bunları tüketmen gerekiyor, normal insanın aldığının 3-4 katı protein alırsan vücut ne yapsın.

bi kere zaten normal insanın aldığı proteinin 1.5-2 katını günlük olarak tüketmen gerekiyor bu 70 kilo bir insan için geçerli ben 105 kiloyum diyorum yani benim tükettiğim protein sadece 20 gr kadar fazal ama yaptığım hata etten almak proteini sanırım biraz süt ürünlerine yönelmem gerekiyor

Boyun kaç ? 5 aylık adamsın zaten ne kadar kas kütlen var ki o kadar aşırı protein alıyorsun. Sütten alsan da birşey farketmeyecek protein parçalandıktan sonra arkasında ürik asit bırakır. Bol su, sebze, yeşil çay vs tüketiceksin sürekli. O kadar yapan adam var enayiler mi her öğünde brokoli yiyorlar.

• quote:

quote:

kardeşim normal insanın aldığı proteinin 1.5 2 katı değil yanlış biliyorsun. Normal insan kilosu*0.8 protein alır. Sen ise spor yapan birisi olarak kilon*1.5 ve ya 2 katı protein almalısın. Yani en kötü 1.5 katı alman lazım gelişmen için

• kubiman1994 K kullanıcısına yanıt
    Düşünme işini aile hekimine bırak. Kas yapmanın bedelini ileride başına geleceklerle ödersin. Şuan gençsin mesela da araştırırken bi böbrek taşını, eklem erimelerini falan da araştır zaten ondan sonra da ısrarlıysan seni kimse tutamaz.
  • gunluk 2 ogun shake cok hocam ben bir olcegi 3 e boluyorim geri kalanini etden yumurtadan vs vs karsliyorum , tavsiyem oyle yapma bilindik marka al doktorun dediğini yap proteini yari yariya dusur kalitsal bir problemde olabilir buarada mp combat powder kullaniyorum

edit:1.5 2 kati sadece firmalarin uydurmalari rich piana bile sadece yemek büyütür diye sesleniyor , sana tavsiyem uygun bir miktar belirle kendine 30 gr shake olsun geri kalani tavuk yumurta filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B9CEBC50 -- 8 Mayıs 2015; 18:34:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majardoma

gunluk 2 ogun shake cok hocam ben bir olcegi 3 e boluyorim geri kalanini etden yumurtadan vs vs karsliyorum , tavsiyem oyle yapma bilindik marka al doktorun dediğini yap proteini yari yariya dusur kalitsal bir problemde olabilir buarada mp combat powder kullaniyorum

edit:1.5 2 kati sadece firmalarin uydurmalari rich piana bile sadece yemek büyütür diye sesleniyor , sana tavsiyem uygun bir miktar belirle kendine 30 gr shake olsun geri kalani tavuk yumurta filan

şu an zaten 2 haftalığına azaltmayı düşünüyorum daha sonra yeni bir protein programı düzenleyeceğim kendime
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Majardoma

gunluk 2 ogun shake cok hocam ben bir olcegi 3 e boluyorim geri kalanini etden yumurtadan vs vs karsliyorum , tavsiyem oyle yapma bilindik marka al doktorun dediğini yap proteini yari yariya dusur kalitsal bir problemde olabilir buarada mp combat powder kullaniyorum

şu an zaten 2 haftalığına azaltmayı düşünüyorum daha sonra yeni bir protein programı düzenleyeceğim kendime

dedigimi yap beslenmeyi arttir 6-7 öğün shake azalt , gecmis olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.