Şimdi Ara

Ürün çekiminde ISO F Ve Perde Hızı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar elimdem geldiğince ürün çekimi yapıyorum,

kullandığım malzemeler
    Canon EOS 70 D 18-138 Kit lens
    Nikon D5100 50mm 1.8G - 18-55 VR Kit lens - 55-200 VR Lens
    2 adet 5500K sürekli ışık
    2,75m | 11m açık gri kağıt fon
    Tripod
    Sonsuz Fon Ürün çekim masası

Ustalarım öncelikle ne tür çektiğim konusunda da bilgi vereyim.
    Çorap ve 0-3 yaş ürünleri mankensiz ürün çekim masasında çekiyorum
    Pek çok zamansa kağıt fon üzerinde Canlı model ile(bazen yüzünü çekmiyorum cropluyorum bazense yüzü ile birlikte.)

Sorum şu;
    Ben çekim yaptığım zaman model üzerindeki veya cansız manken üzerindeki özellikle omuz veya alt kısımları tam net çıkmıyor ben istiyorum ki çektiğim karedeki tüm ürünlerin her noktası net ve keskin çıksın.

Tripot üzerinde Kullandığım değerler;
    Iso 1600 1/60 (1/100 - 1/30) ürüne göre değişiyor. 5.6F) Otomatik netleme

• Çok anlamam ürün çekiminden fakat eğer ISO1600 ise en başta o hata bir kere.
    Herşey sabit ise ISO 1600'e neden gerek olsun ki ?! Temiz ve net görüntü için önemli etkenlerden birisidir ISO'nun mümkün olan en düşük değerde olması.

Sonra görülen o ki en keskin lensiniz 50mm. F1.8G, hepsini bununla çekmeye çalışırdım. Net alanın daha geniş alanı kapsaması için F değerini yükselteceksiniz.

Bu iki etken bile önemli kalite artışı sağlayacaktır.

AF otomatikte ama netlenecek noktayı siz seçiyorsunuzdur sanırım.
  • bilgi için teşekkürler fakat biraz daha açabilirseniz değerler konusunda memnun olurum
  • Diyafram öncelikli mod da cekim yapmaniz gerekli. Iso degeri 100 diyafram degeri f8 f16 arasi olabilir. Buna göre enstantane degisecektir. Zaten tripod ile cekiyorsunuz titreme gibi bir sorunla karsilasmamak icin zamanlayici kurmalisiniz 2 saniye yaparsaniz daha iyi olur. ya da kumandayla cekin. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tripoda bağlayınca titreşim azaltma özelliğini de kapatıyor musunuz ? Kapatılması gerek.
    Her bir ayarı kimse size "al şu şu şu, bas geç" diye veremez saırım. Çünki ışığın gücünü bilemez, sonra kaç cm. mesafeden çektiğinizi bilemeyiz.

Bir de acaba şuna dikkat ediyor musunuz ? Fotoğraf makinası ürüne tam cepheden, paralel bakıyor olmalı. Yani siz makinayı tripoda bağlayıp ürüne 30, 45 derecelik açı ile baktırıyor iseniz, masada da ürün yere paralel bir şekilde yatıyor-uzanıyor ise o şekilde tümünü net çekmeniz çok zordur.

Makina çekim sırasında ürüne paralel bir mesafede, paralel düzlemden bakıyor olmalıdır. Şekil -1'deki gibi yani.

Şekil 2'deki gibi açılı görür ise ürünü ürünün boyuna, bakış açısına, diyafram ayarınıza göre değişken derecelerde etkisi az/çok olabilecek şekilde odakladığınız bölgenin dışına doğru flulaşma görülebilir fotoğrafınızda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Nisan 2016; 19:20:51 >

• @jiddi 'ye ek olarak;
    Photoshop ve biraz da zamanınız varsa her alanın net çıkması için " Focus stacking " tekniği kullanılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.