Şimdi Ara

ÜRÜN DEĞİŞİMİ VE PARA İADESİ HAKKINDA ÇOK ACİL YARDIMM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar, arkadaşlar ASUS marka laptopımı teknik servise yolladım. yedek parça sağlanamadığı ve değişime gireceği bilgisi verildi. gelen RMA dosyasını aldıgım firmaya posta yolu ile ilettim. 2100 tl ye iki yıl kadar önce almıştım pc yi. firma bana ücret iadesi durumunda KDV yi ödemeyeceğini yani 1700 tl gibi bir ödeme yapabileceğini bildirdi. şayet para iadesi değil de ürün değişimi düşünürsem ASUS marka pc ler için aynı 2100 tl lik pclere bakabileceğimi daha yuksek fiyatlı bir ürüne bakarsam fark ödeyip alabileceğimi bildirdi. fakat ASUS değil de başka marka bir pc düşünürsem 150 tl lik bir kar payı koymak zorunda olduklarını bildirdiler. yani 1950 tl lik ürünler için fiyat farkı ödemeyeceğim bu durumda. şimdi soruma gelirsek bu KDV ödemesi yapılmıyor kısmı yani 1700 tl lik iade doğru ve kanuna uygun mudur? bilgisi olan arkadaş var mı? ayrıca farklı marka tercih etmem durumunda 150 tl lik kar payı koyma hakları var mıdır? şimdiden çok teşekkürler, saygılar:)

• hocam benım pcde garantıdede pc yı ne yaptınızda geri ödeme yolladılar ne sorunu vardı banada yardımcı olurmusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı:i Am Not Dead
    hocam benım pcde garantıdede pc yı ne yaptınızda geri ödeme yolladılar ne sorunu vardı banada yardımcı olurmusunuz?

geri ödeme değil de değişim belgesi desek daha doğru sanırım:) benim pc de performansta sıkıntı vardı hiç bi zaman emsalleri gibi bir performans sergilemedi. ayrıca ekranda kapak açısı değiştirildikçe gidip gelmeler ve dalgalanmalar oluyordu. yapılsın diye yolladım her hangi bir değişim talebi vs de bulunmadım 20 gun sonra telle ulastılar ve pcnin yapılamadıgını tarafıma RMA belgesinin gönderileceğini, bu belgeyle aldıgım firmaya basvurmam gerektiğini bildirdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckin.333

quote:

hocam benım pcde garantıdede pc yı ne yaptınızda geri ödeme yolladılar ne sorunu vardı banada yardımcı olurmusunuz?

geri ödeme değil de değişim belgesi desek daha doğru sanırım:) benim pc de performansta sıkıntı vardı hiç bi zaman emsalleri gibi bir performans sergilemedi. ayrıca ekranda kapak açısı değiştirildikçe gidip gelmeler ve dalgalanmalar oluyordu. yapılsın diye yolladım her hangi bir değişim talebi vs de bulunmadım 20 gun sonra telle ulastılar ve pcnin yapılamadıgını tarafıma RMA belgesinin gönderileceğini, bu belgeyle aldıgım firmaya basvurmam gerektiğini bildirdiler.

aynı sorun bendede vardı tuh yazmayı unuttum mozaiklenmeyi yazdımda of ya iyi aklıma getirdin telefon açıp soyleyebiliyormuyuzki?
    bide benım sorunların oldğu kagıdı kargonun belgesının yanına koydular sendede mı oyle yaptılar umarım okumadan çöpe sallamazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 14 Ağustos 2012; 2:11:42 >

• quote:

orijinalden alıntı:i Am Not Dead
    quote:

quote:

aynı sorun bendede vardı tuh yazmayı unuttum mozaiklenmeyi yazdımda of ya iyi aklıma getirdin telefon açıp soyleyebiliyormuyuzki?
    bide benım sorunların oldğu kagıdı kargonun belgesının yanına koydular sendede mı oyle yaptılar umarım okumadan çöpe sallamazlar
    ben şikayeetlerimin bulundugu kagıdı klavye ile ekran arasına bırakmıstım.bir de masaüstüne de word belgesi olusturup içine yazmıstım. belki kagıdın basına bir iş gelir diye:) telefonla oluyor mu bilmiyorum ama bir sansını dene neden olmasın:) ama bu aralar asus teknik servisi giden her urunu değişime sokuyor gibime geliyor bir çok arkadas gordum burada değişime giren:) mozaiklenmeyi yazmıssan tamamdır gibime geliyor(tamamen şahsi görüşüm:) )

• quote:

quote:

orijinalden alıntı:i Am Not Dead
    quote:

quote:

ben şikayeetlerimin bulundugu kagıdı klavye ile ekran arasına bırakmıstım.bir de masaüstüne de word belgesi olusturup içine yazmıstım. belki kagıdın basına bir iş gelir diye:) telefonla oluyor mu bilmiyorum ama bir sansını dene neden olmasın:) ama bu aralar asus teknik servisi giden her urunu değişime sokuyor gibime geliyor bir çok arkadas gordum burada değişime giren:) mozaiklenmeyi yazmıssan tamamdır gibime geliyor(tamamen şahsi görüşüm:) )

ben daha onceden pc yi 3 kere garantiye gönderdım ilk ramı degiştirip yolladılar sorun düzelmedi hdd yi degiştirdiler sorun duzelmedi anakartı degiştirdiler sorun duzelır gıbı oldu ama bu sefer sıklıgı azaldı ama yınede bınde bır yapmaya basladı yanı 5 gunde bır falan yapar oldu umarım kagıdın basına bısey gelmemıstır bı 20 gun daha bekleyemem delırırım zaten iphone den gırmek ızdırap gibi gleıyo pc nın yanında telefon hiç geliyo alt tab yapması falan fılan umarım allahım ya lutfen degıstırsınler bıktım kronik sorunlardan o ekran dalgalanmasını nasıl unuturum ya benım pcnın sorunları dvd rw bozuldu calısmıyo durduk yere 4-5 kere anca kullanmısımdır bide capslock tuşu çalısıyo ısıgı yanmıyodu bide bataryası öldü 20dk falan gıdıyodu işte tamda vertex 4 ssd aldım takcaktım iyiki takmamısım senın gibi şanslı olursam değme keyfime :D ya bide bugun asusu aradım 5 tl kontorum gıttı açan olmadı bı tutturamıyorumkı o da ayrı bi dert ya napsam bilemedım istanbul demı biraz benı aydınlat morale ihtiyacım var mozaiklenme hakkında masa üstüne resimde koydum zaten onun tek çözümü anakart degisimi bu modelin anakartı umarım uretımden kalkmıstır hm55 sata 2 var 3 bile destegi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 14 Ağustos 2012; 2:24:55 >

• bide alacaksan sen sen ol asus N56VZ al manyak bişey ustune para ekle kaçırma o pc yi dehşet bişey GT650 li olan modeli VZ
  • arkadaş sen de ne dertliymişin ya:) evet istanbula yolladım. ama bu KDV durumu kafama takıldı para iadesini kesintisiz yapacaklarsa para iadesi alıp baska siteden pc almak istiyorum. benim aldıgım sitede 2600 filan olan cihaz baska yerde 2400 filan durduk yere 200 tl zarar etmek istemiyorum:) dediğin gibi ben de N56VZ yi dusunuyorum ama bir de toshibanın o ayarlarda bi pc si var ama ekran kartından emin olamadım toshibanın. asus a da artık guvenemiyorum acıkcası. çünkü benim aldıgım pc de iki yıl oncenin en iyi pc lerinden biriydi fakat hiç bi zaman beklenen performansı saglayamadı emsallerinin yanından bile gecemedi. bu N56VZ den de o yonden cekiniyorum yine böyle bir durumla karsılasırım diye.ama suan benim için herseyden önemlisi bu kdv konusu. bir bilen arkadas cıksa iyi olacak diğer forumlarda da aradım baya pek ilgili ve acıklayıcı bişey bulamadım.
  • quote:

arkadaş sen de ne dertliymişin ya:) evet istanbula yolladım. ama bu KDV durumu kafama takıldı para iadesini kesintisiz yapacaklarsa para iadesi alıp baska siteden pc almak istiyorum. benim aldıgım sitede 2600 filan olan cihaz baska yerde 2400 filan durduk yere 200 tl zarar etmek istemiyorum:) dediğin gibi ben de N56VZ yi dusunuyorum ama bir de toshibanın o ayarlarda bi pc si var ama ekran kartından emin olamadım toshibanın. asus a da artık guvenemiyorum acıkcası. çünkü benim aldıgım pc de iki yıl oncenin en iyi pc lerinden biriydi fakat hiç bi zaman beklenen performansı saglayamadı emsallerinin yanından bile gecemedi. bu N56VZ den de o yonden cekiniyorum yine böyle bir durumla karsılasırım diye.ama suan benim için herseyden önemlisi bu kdv konusu. bir bilen arkadas cıksa iyi olacak diğer forumlarda da aradım baya pek ilgili ve acıklayıcı bişey bulamadım.

yok n56 cok iyi pc depodan benım kuzen aldı 2900 dü 2150 ye indi hemen aldı sende pcdepo yu takıp et freedos satıyolar korsan win7 kurarsın olur bıter cok da gerekli degil lisanslı

• önerini dikkate alacagım ama önce su para iadesi olayını çözeyim de pc alma işi daha kolay:)
  • quote:

önerini dikkate alacagım ama önce su para iadesi olayını çözeyim de pc alma işi daha kolay:)

yarın bende telefonu açarlarsa ekleme yapacagm o monıtor işini unutmusum o adamlarda telefonu açmıyo zaten surekli dittiri diriti diriti diye müzigi ezberledım zaten çöpe atmamıslardır ınsallah o kagıdımı
  • ASUS o telefona bakmama yonunden çok sıkıntılı zaten. aradıgında bi saatten once acmıyorlar bazen de hiç acmadan hat dusuyor büyük ayıp.ama bence çöpe gitmez rahat ol sonucta kargoyu actıklarında kagıt da yanında olacak. hani kagıt kaybolmussa bile o pc yi oraya gezsin de gelsin diye yollamadın sonucta:) yetkili kişinin arayıp sorunu sorması seninle irtibata geçmesi gerekir;)
  • hocam bıde şey ogrendım galiba pc yı asustan alınca kdv ödüyolarmıs yanı sen asustan temın ettır bakalım kac para isticekler ona göre indirimsiz 2700 isterlerse para ihade iste :D pc depodan 2150 ye al
  • quote:

hocam bıde şey ogrendım galiba pc yı asustan alınca kdv ödüyolarmıs yanı sen asustan temın ettır bakalım kac para isticekler ona göre indirimsiz 2700 isterlerse para ihade iste :D pc depodan 2150 ye al
    işte o para iade durumunda KDV ile beraber iade oluyorsa iade isteyip baska yerden daha ucuza alabilirim. ama adamlar yok biz KDV yi vermiyoruz derlerse o zaman o siteden pc yi 2500 e filan almam gerekecek. su ödeme işi bir netleşse ona göre yol çizeceğim kendime:) suan N56VZ vatan da 2200 zaten iade olsa saniye durmam gider alırım ordan:)
  • quote:

quote:

hocam bıde şey ogrendım galiba pc yı asustan alınca kdv ödüyolarmıs yanı sen asustan temın ettır bakalım kac para isticekler ona göre indirimsiz 2700 isterlerse para ihade iste :D pc depodan 2150 ye al
    işte o para iade durumunda KDV ile beraber iade oluyorsa iade isteyip baska yerden daha ucuza alabilirim. ama adamlar yok biz KDV yi vermiyoruz derlerse o zaman o siteden pc yi 2500 e filan almam gerekecek. su ödeme işi bir netleşse ona göre yol çizeceğim kendime:) suan N56VZ vatan da 2200 zaten iade olsa saniye durmam gider alırım ordan:)

kendılerınden almazsan kdv yi vermıyolarmıs
  • kesin mi hocam nerden edindin bilgiyi? ben bir kaç kişi gordum kdv dahil paramın tamamını iade ettiler diye ama ne kadar doğru bilmiyorum. farklı yazılar mevcut nette hangisine inanacagımı şaşırdım.
  • bende nette gördüm konuların bırınde hocam ınsallah fanı temızleyıp gondermezler ya bana valla bende sans yok ta bıkere gülsün şansım baska bişey istemıyorum
  • guvenilir görunuyor muydu baktıgın konu:) az once konuların birinde gormustum 2 kez aynı sorundan ve ya 4 kez farklı sorunlardan garantiye gönderilen ürünler için değişim talebi hakkı doğuyormuş öyle yazmıs arkadasın biri. bir arastır istersen. şayet değişim yapmazlarsa talep edebilirsin belki de.
  • kardeşim kvd alma gibi bi olay söz konusu değil git hakkını ara enayi yerine koymaya çalışmışlar seni tüketici mahkemesine başvurursun gerekirse
  • quote:

guvenilir görunuyor muydu baktıgın konu:) az once konuların birinde gormustum 2 kez aynı sorundan ve ya 4 kez farklı sorunlardan garantiye gönderilen ürünler için değişim talebi hakkı doğuyormuş öyle yazmıs arkadasın biri. bir arastır istersen. şayet değişim yapmazlarsa talep edebilirsin belki de.

Benim konuda gördün heralde

Garanti belgesine göre ;

5. Malın;

1-) Teslim tarihinden itibaren garanti süresi içinde kalmak kaydıyla bir yıl içerisinde, aynı arızayı ikiden fazla tekrarlaması veya farklı arızaların dörtten fazla ortaya çıkması veya garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması sonucu, maldan yararlanamamanın süreklilik kazanması,

2-) Tamiri için gerekli azami sürenin aşlılması,

3-) Servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırayla satıcı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısından birisinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi durumlarında, tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesini veya ayıp oranında bedel indirimi telep edebilir.

Ama bana para iadesi yapmamak için maddeler değişti dediler belkide gerçeği budur.

KDV işini benim konuyada yazmışsın bir kez daha cevap vereyim faturada genel tutarda ne yazarsa onu alırsın. İstersen tüketici haklarına istersen asusu ara. Ben HP yi şu sıralar hemen hemen hergün arıyorum mail atıyorum şikayetvar.com' a yazıyorum. Sende haklarını öğrenki öyle birşey söylüyo sana bilmediğin için tamam diyip kapatıyorsun telefonu. 5 kere servise gönderdim tecrübe konuşuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.