Şimdi Ara

US Robotics Port Yönlendirme Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Us Robotics modem var. Model: 9107 İnternet üzerinden yaptığım araştırmada port açmanın Güvenlik kısmında Virtual server bölümünden yapıldığını buldum. Bunu yapmama rağmen istediğim şey olmadı Yapmaya çalıştığım şeyi aşağıda yazıyorum.

Easy file Sharing Web Server diye bir program var bu program sizin bilgisayarınızı sanki bir forum sitesiymiş gibi otomatik olarak algılıyor ve burada yetki kısıtlamaları yapabiliyorsunuz!.

Bende bu yolla programı gerektiğinde arkadaşlarım ile aramda program paylaşımlarında ve ya kendime özel bir site gibi düzenleyecek şekilde ayarlamaya çalışıyorum. program kendi ağım içerisinde olan bilgisayarlarda çalışıyor ama dışarıya açamıyorum bu yüzden port yönlendirme yapıyorum olmuyor. kendime bir tane dyns kaydı açtım bedava olarak site adını yazdığımda direkt olarak modemi görüyor.

Bu konuda yardım ederseniz sevinirim. Takılmış durumdayım hiçbirşey yapamıyorum.

Şimdiden sağolun.

• NAT: Disabled yapmalısın

seçeneğini kapatırsan modem dışardan aldığı ip sadece tek bir bilgisayara verir ve ip statik olmalı değişmesin

mesala bende aynısını yapıyorum evde tek bilgisayar var

http://212.174.63.18/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruhixp -- 19 Temmuz 2008; 14:15:25 >
  • Amac sadece yazilim paylasmaksa FTP serveri dusunur musun? Filezilla mesela..
  • öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Ben modem ayarlarını kurcaladığımda Nat ile ilgili bir bölüm bulamadım. Daha önceki yazımda olduğu gibi yönlendirme kısmında virtual server seçeneği ile yapılabileceğini öğrendim denedim fakat çalışmadım. Eğer Nat bölümü kullandığım model de farklı bir isim olarak geçiyorsada ben bilmiyorum.

Aslında ilk işe ftp ile başladım ama bir türlü bağlantı kuramadım. Sonuçta olacaksa her ikisinede yok demem. Sanırım bu biraz aç gözlülük oldu.

Bu arada bendeki tek bilgisayar değil ama ip yi sabitleyebilirim. sanırım buda tek miş gibi göstermekte yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mem49 -- 20 Temmuz 2008; 0:19:20 >
  • Nat özelliğinin Disabled yapmasını buldum. Fakat şimdi bir sorum var. Nat özelliğini disabled yapınca modem aldığı ip numarasını direkt olarak pc'ye yönlendiriyor. fakat bu şekilde olunca diğer bilgisayarlar internete girebiliyor mu girebiliyorsa nasıl çakışma olmaz. bunun yerine direkt olarak yönlendirme yoluyla bu işlem yapılamıyor mu?
  • ay nı sorun bendede var ablam geldiğinnde ayarları değiştiriyorum pci slotuna bir eternet kartı takıp ordan ikinci etereten dağıta bilirsiniz yada
    usb eternet hub tarzı bir ürün araştrabilirsiniz. benim için şuan önemli değil ama yakında bakacam kim önce bulursa forma mesaj atsın :) kolay gelsin herşeyin bir getirisi ve götürüsü vardır.
  • o zamanda sadece ethernete değil aynı zamanda hup ada ihtiyaç doğuyor gözüküyor. Desene ek masraf çıktı başımıza...
  • Önce bilgisayarına, evdeki ağ için sabit bir ip belirle ve hangi işletim sistemini kullanıyorsan ayarla. Ondan sonra Virtual Servers kısmında Server Ip adres bölümüne bilgisayarına atadığın ip adresini gir. Protokol ve portları da ayarladıktan sonra sorunsuz çalışmaması için bir neden yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iced

Önce bilgisayarına, evdeki ağ için sabit bir ip belirle ve hangi işletim sistemini kullanıyorsan ayarla. Ondan sonra Virtual Servers kısmında Server Ip adres bölümüne bilgisayarına atadığın ip adresini gir. Protokol ve portları da ayarladıktan sonra sorunsuz çalışmaması için bir neden yok.

Dediklerini aynen yaptım zaten ama olmadı.

Özetlemek gerekirse; bana gelen istekler 8080 portu ile gelmiyor mu. bu portla geliyorsa ben bunu kullandığım bilgisayara yönledirirken(virtual server kısmından) giriş kısmına ilk bölüme 80 ikinsi bölüme 80 diye giriyorum. Çıkış kısmına da ilk bölüme 80 ikinci bölüme 81 yani benim bilgisayarda 8081 portu açılı gözüküyor. bu şekilde yapınca olması gerekiyor fakat olmadı.

yaptığımda bir yanlışlık varmı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.