Şimdi Ara

ADSL Modem IP alamıyor. Lütfen Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Asus marka modemim var ve 4-5 gündür internete giremiyorum.
    Türk Telekom ilk 3 gün "bölgenizde çalışma var" demişti. Bugün ise "bölgenizde sorun yok, modeminiz IP adresi alamıyor, modemi kaldırıp tekrar kurun" dedi. "Program ekle-kaldır" kısmında modemle ilgili bir şey göremedim. Kaldı ki bir yolunu bulup kaldırsam bile tekrar nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum. Elimde Asus un CDdsi var ama onun içini kontrol ettim, çalıştırılabilir bir dosya (exe uzantılı) bulamadım.

Modem ayarlarını tarayıcıdan "192.168.1.1" adresini yazarak ADSL router a girince aşağıdaki bilgiler çıkıyor:

Line Rate - Upstream (Kbps): 256
    Line Rate - Downstream (Kbps): 1024
    Software Version: 2-12-02-0610.a0_23a
    LAN IP Address: 192.168.1.1
    Default Gateway:
    Primary DNS Server: 192.168.1.1
    Secondary DNS Server: 192.168.1.1

Diagnostic de ise:

Test PPP server connection: FAIL Help (buradaki "fail" den kaynaklanan bir sorun var zannederim
    Test authentication with ISP: N/A Help
    Test the assigned IP address: N/A Help
    Ping default gateway: N/A Help
    Ping primary Domain Name Server: N/A Help

bilgileri görünüyor.

Modemimin IP alabilmesi için ne yapmam lazım ? Bildiğim tek yol "reboot rooter" idi. onu da defalarca denedim. işe yaramıyor. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    Saygılarımla.

• Dns lerin yanlış önce onları düzeltmelisin 195.175.39.39 ve 195.175.39.40 girip kaydet öyle dene bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetclk -- 4 Şubat 2007; 0:03:19 >
  • Nasıl ?

Saygılarımla
  • asus modemin ayarlarını bilmediğim için tam yardımcı olamıycam ancak kurulum yaparken wan setupta dns leri ya otomatik ayarlıyorsun yada manuel elle verdiğimi dnd numaraları giriyorsun.Wan setupa bir bakıver
  • "Wan setup"da bunları değiştirebileceğim bir yer yok dostum. Yine de ilgilendiğin için teşekkür ederim.
    Saygılarımla.
  • dostum bendeki modem us robotics ancak ordan söyleyebilirim sana oda network altında dns server bölümü var oda otomatikte ayarlı.Birde modemi resetleyip tekrar kurulum yaparsan dns le ilgili bir bölüüm karşına mutlaka gelicektir menü başlıklarının altına bakarsan görmelisin beden bukadar
  • Mehmetcik ustadim,

Ben de USRobotics modem kullaniyorum, modem kablo ile baglandiginda problem yok, kablosuz durumda ise web sayfalari acilmiyor. Bu bahsedilen nedenden kaynaklandigini saniyorum ( veya neden oldugu hakkinda senin gorusun nedir?). DNS leri ayarlama isini biraz daha detayli anlatabilirsen sevinirim.
    Tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU adsl modem nasıl ???
    21 yıl önce açıldı
    ADSL YARDIM!
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.