Şimdi Ara

Usain Bolt Gerçekten 100m'yi 9.63 saniyede mi koştu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Mantıklı.
  • 9.58 koştuğu da var yani. 63e takılmayın bu kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

9.58 koştuğu da var yani. 63e takılmayın bu kadar.

mesele 63 değil zaten bi videoyu izleseydin
  • 3.50 izledim sıkıldım
  • 2 dakika kadar izledim de sonra sıkıldım ne anlatıyor tam olarak?
  • ne diyo bu değişik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Matematiği gördüm kapattım
  • kısaca einsteinın hız arttıkca zaman yavaşlar kuramından yola çıkarak 9.63 değilde 9.6299999999999999 tarzı bir sürede koştuğunu anlatıp daha sonra bu süreyi hesaplıyor.
  • Ulen sanane Bolt'tan bi o kadar kafa yorup kağıdı karalamış.
  • Sanırım çok küçük bir miktar olan ışık hızının ihmal edildiini söylüyor.
    Yani usain bolt aslında daha kısa zamanda kostu 9,6299999999... diyor çünkü o geçtikten bilmem kac nanosaniyemi neyse işte o kadar sonra biz görüyoruz diyor.

Benim anladığım bu yanlışım varsa düzeltin
  • Zaman bolta göre kısalıyor . Eger saat taşıyarak gitseydi ona gore hesap yapıyor Cok gereksiz ...

• Fazla bişey yokki ben bile 10sn de koşuyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: RODEOMUSTAFA

Sanırım çok küçük bir miktar olan ışık hızının ihmal edildiini söylüyor.
    Yani usain bolt aslında daha kısa zamanda kostu 9,6299999999... diyor çünkü o geçtikten bilmem kac nanosaniyemi neyse işte o kadar sonra biz görüyoruz diyor.

ışık hızı küçük değil tam tersine çok yüksek bir hız.ve bu hıza yaklaştıkca zamanın yavaşladığını söylüyor.bu nedenle 9.62999999.... gibi bir süre olduğunu söylüyor.
  • Gerçekten çok güzel bir video..

Zaman gözlemciye göre değişir o yüzden biz Hüseyin Boltu izlediğimizde 100 metreyi 9,630... gibi bir sürede aldığını hesaplıyoruz.. (Gözlemci sabit)
    Ama Hüseyin Boltun kolunda bir saat olsaydı, o saat 100 metreyi 9,629... gibi bir sürede aldığını gösterecekti.. (Gözlemci hareketli)
  • Videoyu izledikten sonra verdiğim tepki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

Gerçekten çok güzel bir video..

Zaman gözlemciye göre değişir o yüzden biz Hüseyin Boltu izlediğimizde 100 metreyi 9,630... gibi bir sürede aldığını hesaplıyoruz.. (Gözlemci sabit)
    Ama Hüseyin Boltun kolunda bir saat olsaydı, o saat 100 metreyi 9,629... gibi bir sürede aldığını gösterecekti.. (Gözlemci hareketli)

• quote:

Orijinalden alıntı: weatore

quote:

Orijinalden alıntı: RODEOMUSTAFA

Sanırım çok küçük bir miktar olan ışık hızının ihmal edildiini söylüyor.

ışık hızı küçük değil tam tersine çok yüksek bir hız.ve bu hıza yaklaştıkca zamanın yavaşladığını söylüyor.bu nedenle 9.62999999.... gibi bir süre olduğunu söylüyor.

Evet biraz yanlış anlatmışım gerçek görüntü ile bizim algıladıgımız görüntü arasındaki ışık hızı farkına çok küçük demek istemiştim Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: TheHeaven

quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

Gerçekten çok güzel bir video..

Hüseyin diyorum ben ona hocam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgue -- 11 Ağustos 2012; 17:11:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: weatore

quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

9.58 koştuğu da var yani. 63e takılmayın bu kadar.

mesele 63 değil zaten bi videoyu izleseydin

olay şu, bir insan gölgesinden daha hızlıdır zira ışığın da bi hızı vardır ve 2m yi de belli bir sürede geçer.
    temel olarak bunu anlatmış değil mi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.