Şimdi Ara

USB 3.0 çalışmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
18.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende Asus P7H55-M USB 3.0 Anakart var.

Elimdeki WD MyPassport Essential SE 1 TB USB 3.0 Harici Disk'i anakarta USB 3.0 üzerinden bağlıyorum.

Anakartın üzerinde iki tane mavi renk USB 3.0 girişi var; ancak ikisinde de cihaz çalışmıyor.

Diske elektrik geliyor, ışık yanıp sönüyor; ama sürücüler arasında göremiyorum. Nedenini bilen var mı?

• Gigabyte anakartlarda bios'tan turbo mode açılıyor, usb3'ten fayadalanabilmek için, asusta böyle bir özellik var mı bir bak, ayrıca usb3 sürücüsü varsa (gigabyte'ta var) indirip kurmalısın, ve son olarak bios update yapmanı öneriyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

Gigabyte anakartlarda bios'tan turbo mode açılıyor, usb3'ten fayadalanabilmek için, asusta böyle bir özellik var mı bir bak, ayrıca usb3 sürücüsü varsa (gigabyte'ta var) indirip kurmalısın, ve son olarak bios update yapmanı öneriyorum...
    öneri için teşekkür ederim. asus'un sitesindeki anakarta ait driverlerdan olan nec usb 3.0'ı yükledim. şimdi alet görünüyor. yani sorun kalmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: waybe007

öneri için teşekkür ederim. asus'un sitesindeki anakarta ait driverlerdan olan nec usb 3.0'ı yükledim. şimdi alet görünüyor. yani sorun kalmadı

Alıntıları Göster
    merhabalar bende WD 1tb Usb3.0 2.5" var pc ye bağlıyorum hdd donuyor pc donanımında gorunuyor ama hdd nin icine giremiyorum. W7 ile dendim olmadı acaba hdd mi arızalı. bilgisi olanlar lutfen yazsın. usb3.0 her pcde calışır mı

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalletx

merhabalar bende WD 1tb Usb3.0 2.5" var pc ye bağlıyorum hdd donuyor pc donanımında gorunuyor ama hdd nin icine giremiyorum. W7 ile dendim olmadı acaba hdd mi arızalı. bilgisi olanlar lutfen yazsın. usb3.0 her pcde calışır mı

Alıntıları Göster
    anakartının markası nedir? ve hangi porta bağlıyorsun? (usb 2.0 / 3.0) benim yaptığım gibi güncelleme yaptın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waybe007 -- 13 Haziran 2011; 15:25:12 >
  • quote:

anakartının markası nedir? ve hangi porta bağlıyorsun? (usb 2.0 / 3.0) benim yaptığım gibi güncelleme yaptın mı?

Alıntıları Göster
    USB 2.0 yuvasına USB 3.0 girişi uyumlu değil mi? (öyle okumuştum.)
  • onun girişle alakası yok. usb 2.0 girişine bağlasa bile usb 2.0 hızında veri aktarımı yapması lazım. yeni teknoloji genel olarak eskiye uygun olarak üretilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

onun girişle alakası yok. usb 2.0 girişine bağlasa bile usb 2.0 hızında veri aktarımı yapması lazım. yeni teknoloji genel olarak eskiye uygun olarak üretilir.
    Hmmm aydınlattığın için sağol. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanobyte

Hmmm aydınlattığın için sağol. :)

Alıntıları Göster
    önemli değil de arkadaşın sorunu çözüldü mü acaba kendisi cevap vermiyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    anakartın markasını bilmiyorum laptoptan denedim W7 ve XP de olmadı .hocam urun yurtdışından geldi sıfır acaba cihazda mı bir sorun var..
  • quote:

anakartın markasını bilmiyorum laptoptan denedim W7 ve XP de olmadı .hocam urun yurtdışından geldi sıfır acaba cihazda mı bir sorun var..

Alıntıları Göster
    hangi ülkeden avrupa ülkelerinde kontrol edilmeden piyasaya sürülmüyor diye biliyorum
  • quote:

Alıntıları Göster
    nasıl yani? bilgisayar her açıldığında anakartın reklamı çıkar. ya da biostan bak? anakartının modelini öğren. usb 3.0 girişi yeni anakartlarda var her anakartta bulunmaz.
  • quote:

nasıl yani? bilgisayar her açıldığında anakartın reklamı çıkar. ya da biostan bak? anakartının modelini öğren. usb 3.0 girişi yeni anakartlarda var her anakartta bulunmaz.

Alıntıları Göster
    Selam arkadaşlar şimdi aynı sorun bende var aynı anakarttan var p7h55-usb3 usb 3 girşine 3.0 destekli hard diskimi takıyorum okumuyor asusun sitesinden usb 3.0 yüklememe rağmen nasıl halledicem Biostan ayar mı var yardımcı olun lütfen.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgenccoskun

Selam arkadaşlar şimdi aynı sorun bende var aynı anakarttan var p7h55-usb3 usb 3 girşine 3.0 destekli hard diskimi takıyorum okumuyor asusun sitesinden usb 3.0 yüklememe rağmen nasıl halledicem Biostan ayar mı var yardımcı olun lütfen.?

Alıntıları Göster
    bu 1155 socket faciası vardı galiba asus' un gerçi bu bahsi geçen 1156 yakın ama..
    kendi kablosunu kullanıyor sunuz değil mi? uzatma kabloları dandik olunca okumayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

bu 1155 socket faciası vardı galiba asus' un gerçi bu bahsi geçen 1156 yakın ama..
    kendi kablosunu kullanıyor sunuz değil mi? uzatma kabloları dandik olunca okumayabilir.

Alıntıları Göster
    support.asus.com/download/ adresine git. Sol üstteki yere anakartının modelini yaz (bahsettiğine göre P7H55-M/USB3 olmalı). İşletim sistemini seç. Driverlardan USB olan sekmeyi aç ve "NEC Electronics Corporation USB3.0 Controller Driver V1.0.19.0" başlıklı kurulumu indir ve yükle.

Aynı karttan bende de var ve bu driverı yükleyince sorun çözüldü. BIOS ile alakalı bir şey yok. O yüzden BIOS güncellemeyle uğraşma. Zaten bilmeyen adam için BIOS güncelleme faciayla sonuçlanabilir

İkinci hususta (bunu bana lanet satıcı hiç söylememişti, bende delirdim) anakartından USB 3.0 girişinden sadece 2 adet (kasanın arkasındaki mavi renk olanlar) var. Yeni bir teknoloji olduğu için tüm usb girişlerini usb 3.0 uyumlu yapmamışlar. Malum usb 3.0 aletler sistem tarafından ilk kez usb 2.0 aletlere göre biraz daha geç algılanıyor ve zayıf bilgisayarları biraz kasıyor.

Bu dediklerimi harfiyen uygula. Sonra problemin hallolunca gel bana teşekkür et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waybe007 -- 20 Ekim 2011; 1:37:35 >

• Kendi orjinal kablosunu kullanıyorum aslinda asusun sitesinden anakartin usb 3 driverini yuklemistim olmamisti dediginiz yerden tekrar indircem umarim olur olmassada tesekkur ederim sorun yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgenccoskun

Kendi orjinal kablosunu kullanıyorum aslinda asusun sitesinden anakartin usb 3 driverini yuklemistim olmamisti dediginiz yerden tekrar indircem umarim olur olmassada tesekkur ederim sorun yok :)
    Yok hocam olmadı yahu yine aynı şey harddisk çalışıyor ışık vs sağ altta Bu cihaz usb 3.0 süper hızlı kullanılabilir diyor ama okumuyor ! Usb 2.0 girişlerinde ise sorunsuz okuyor Virüs programı falan engelliyor olabilir mi Nod 32 Orjinal kullanıyorum en son çağre olarak ya anakartı yollatıcam...
  • Dur kafanı duvarlara vurma :)

İlk önce şu konuya bir açıklık getirelim. Anakartın ASUS P7H55-M/USB 3.0 ve bahsettiğim NEC ile başlayan driver'ı yükledin. Yine bahsettiğim mavi girişlerden taktın ve 1-2 saniye bekledin. Işık yandı; ama cihazı tanımadı öyle mi? Diskin markası ve modeli nedir?
  • quote:

Dur kafanı duvarlara vurma :)

İlk önce şu konuya bir açıklık getirelim. Anakartın ASUS P7H55-M/USB 3.0 ve bahsettiğim NEC ile başlayan driver'ı yükledin. Yine bahsettiğim mavi girişlerden taktın ve 1-2 saniye bekledin. Işık yandı; ama cihazı tanımadı öyle mi? Diskin markası ve modeli nedir?
    Aynen anlattığın gibi hocam yaptım ve aynı şey yani olmadı..Yalnız Anakart modeli P7H55/USB-3 M yok yani hard disk modeli ise Western Digital 2.5 inc 1 TB usb3 destekli zaten kutusunun her yerinde Usb 3.0 yazıyor. Model numarası ise şu hocam hard diskin WDBPCK0010BBK-EESN
  • Bende P7H55-M/USB3 modeli var. HDD olarak da Western 1 TB 2.5" USB 3.0 Disk vardı (sanırsam seninkiyle aynı). Bu driverı yükleyince sorun hallolmuştu. Hala olmuyorsa tavsiyem,

- anakarta bios/chipset güncellemesi yaptıktan sonra NEC driver'ı tekrar yüklemek. Senin kartın için ASUS'un sitesinde şu anda sadece chipset güncellemesi mevcut. Biliyorsan kendin yap, bilmiyorsan birine yaptır ve tekrar dene. İşletim sistemin ne bilmiyorum ama, windows 7 kullanıyorsan (x64 ya da x32 fark etmez) sıkıntı işletim sisteminden kaynaklanmıyordur.

Bunlara rağmen hala aynı sorunla karşı karşıya kalırsan git diski usb 3.0 girişli başka bir bilgisayarda dene ve çalışıp çalışmadığını gör. Western ürünlerinde bugüne kadar hiç problem yaşamadım ve gözüm kapalı her ürününü alırım. Seninde diskinin arızalı olduğunu düşünmüyorum (zaten arızalı olsa USB 2.0 üzerinden çalışmazdı). Disk USB 3.0 ile çalışırsa o zaman anakartı aldığın yere götür ve nedenini onlara sor (tabi garantisi devam ediyorsa ücretsiz olarak ilgilenmek zorundalar).

Burada bilgisayar başından daha fazla yardımcı olamayacağım, üzgünüm.

Bu arada mesaj attığın iyi oldu. Hala logo olarak AMD duruyormuş. Oysa ki ben ondan kurtulalı aylar oldu. Çok yaşa İntel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waybe007 -- 21 Ekim 2011; 0:49:06 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.