Şimdi Ara

Usb 3.0 girişli HDDler eski USB 2.0 laptoplarda çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
31.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • denemedim ama böyle bir cihazla çalışır
     Usb 3.0 girişli HDDler eski USB 2.0 laptoplarda çalışır mı?
  • arkadaşlar usb 3.0 1tb 2.5" bir hdd alsam usb 2.0 destekli anakartımda sorunsuz çalışır mı?hız elbette usb 2.0 hızında olacak ama benim için çalışması önemli ;)
  • Usb 3.0 bağlantısı geriye dönük olup usb 2.0 cihazlarda çalışır. Bende usb 3.0 bellek mevcut ve hem usb 2.0 bağlantısında hem de usb 3.0 bağlantısında kullanabiliyorum. Ama usb 3.0 destekli harici usb 2.0 olan pc ye bağlanırsa download hızlarında nerdeyse yarı yarıya düşme yaşanır. Mesela kullandığım belleği usb 2.0 olan pc ye takınca bellekten okuma max. 30 mb/sn. Ama belleği usb 3.0 olan pc ye takınca bellekten okuma max. 60 - 65 mb/sn arasında.
  • çalışır
  • 2.0 modunda çalışır
  • Her daim usb ler, geriye dönük uyumlulukta çalışır

bknz: Sata,Ide...
  • merak ettiğim bir konuydu. herkese teşekkürler
  • Ben De USB 3.0 Harici HDD Siparişi Verdim Ama Usb 2.0 Girişli Laptopum. Hız Önemli Değil Çalışacak Olması Yeterli :)
  • anakart problem yaratmaz mı arkadaşlar?
  • çalışır hatta problem yaratsa usb 3 bulunan pc lerde usb 2 slotu olmaz ayriyeten sadece usb 2 ye taktınmı aktarım hızı biraz düşer okadar sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre010

anakart problem yaratmaz mı arkadaşlar?

Herhangi bir problem olmaz. USB3.0 cihaz, USB2.0 bilgisayarda çalışır ve hiçbir problem çıkarmaz.
  • benimde merak ettiğim bir konu idi
  • usb 3.0 hddlerin geriye dönük 2.0 olarak PS3 te çalışmadığını hatta PS3 ün hiç görmediğini belirteyim.
  • ssd diskimi harici depolama olarak kullanmak istemiştim ancak usb 2 girişlerine taktığımda windows görmüyor veya oradan beslenemiyor ama usb 3 girişine taktığımda ise algılıyor ben bunu usb 2 girişlerde nasıl çalıştırabilirimki..?

• Çalışır ama verim alamazsin. Aşırı hızlı akan bir akarsuyu yavaslatilmis bir köprüden geçer gibi hale getirmek gibi bir şey. Veri alış verişi 2.0 gibi olur. Her yeni versiyon cihazın eskiye adapte edecek adaptör kitleri artık bulunuyir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 06ensar kullanıcısına yanıt

USB 2 girişi yeterli gücü vermiyordur. Bunun için " Y tipi usb kablo" denilen kablo kullanılabilir. Ama 2 adet usb girişine ihtiyaç duyar.

https://www.n11.com/bilgisayar/aksesuar-ve-yedek-parca/kablolar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.