Arkadaşlar yakın zamanda SSD alıp buraya temiz bir win 8.1 yükledim. Bilgisayarıma bağlı 2 tane USB 3.0 harici HDD. Bİr tanesi Western Digital 1 TB (USB den enerji alıyor 2,5" dediklerinden) . Diğeri ise Segate Expansion Drive 2 TB bu ise kendi elektrik adaptörü ile besleniyor.
Önceki SATA HDD de ilk windows yüklediğimde de benzer bir sorunu yaşamıştım ancak sonradan çözmüştüm bir şekilde. İşin kötüsü aynı anda bir sürü şey denemiştim ve bir tanesi kısmen çözdü sorunu. Sorun şu şekilde. Bilgisayar açıkken harici HDD yi bağlıyorum ve windows görüyor cihazı. Herşey çok güzel buraya kadar. Sonra birşeyler kopyalamaya başlıyorum ve bilhassa yüklü bir transfer yapıyorsam aniden bağlantısı kopuyor ve hiçbir yerde görünemez oluyor. Bilgisayarı tekrar başlattığımda yine görmeye başlıyor ancak bir süre sonra kopuyor yine. Hatta pek çok defa bilgisayarın açılmasına bile engel oluyor eğer o sırada USB de takılı ise. USB 2.0 den bağlayınca bu tip sorunlar yok ancak o bağlantılara da ihtiyacım var. Başka cihazlar bağlı ve doğal olarak veri transfer hızı düşük.
Önceki sefer çözüldüğünde de aslında kısmen çözülmüştü. Bu bahsettiğim sorunlar ortadan kalkmıştı ancak yine de kopyalama işlemleri esnasında vs ufak tefek donmalar ve beklemeler yapıyordu arada. Tabi yukarda bahsettiklerimden sonra buna da şükür deyip işin peşini bırakmıştım.
Denediklerimin arasında windows taki enerji tüketim ayarlarını değiştirmek vardı. Onu gayet iyi hatırlıyorum. Ancak sanıyorumki bu tek başına sorunu çözmemişti ve USB 3.0 eXtensible Host controllerı değiştirmiştim. Orjinal windowsunkini kaldırıp başka birşey yüklemiştim. Bu sefer yine aynı şeyi denedim ve AS Media yı yükledim anakartım ASUS olduğundan ama fayda etmedi. Sonra bir yerlerde Intel controllerı yüklersen olur gibi birşeyler okudum ancak deneyine windows minimum gereksinimleri sağlamadığım uyarısı ile yüklemeyi durdurdu. Muhtemelen hatalı birşey yüklemeye çalıştığım için.
Sistem özelliklerimi aşağıda belirttim.
Bana verebileceğiniz bir tavsiye varsa çok mutlu olurum. Bu HDD benim fotoğraflarımı backuplamak için çok önem taşıyor.
Yardımınız için şimdiden teşekkürler
SiSoftware Sandra
ID Host Name : ****-SSD Workgroup : WORKGROUP
Computer Model : OEM System Product Name Serial Number : System Ser********** Chassis : Desktop Mainboard : ASUS A55BM-A/USB3 Serial Number : 1311182******** BIOS : AMI (OEM) 1901 06/23/2014 Total Memory : 7.22GB DIMM DDR3
Peripherals LPC Hub Controller 1 : ASUS Hudson LPC Bridge LPC Legacy Controller 1 : T2 86-03 Audio Device : ASUS Trinity HDMI Audio Controller Audio Codec : ATI (AMD) HDMI Audio Audio Device : ASUS Hudson Azalia Controller Audio Codec : Realtek Semi High Definition Audio Serial Port(s) : 1 Disk Controller : ASUS Hudson SATA Controller [AHCI mode] USB Controller 1 : ASUS Hudson USB OHCI Controller USB Controller 2 : ASUS Hudson USB EHCI Controller USB Controller 3 : ASUS Hudson USB OHCI Controller USB Controller 4 : ASUS Hudson USB EHCI Controller USB Controller 5 : ASUS ASM1042A USB 3.0 Host Controller SMBus/i2c Controller 1 : ATI SB800 SMBus