Şimdi Ara

USB 3.0 YAZDIGI HIZDA DEGIL SORUN NEREDE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cümleten merhaba arkadaşlar samsung 64gb 3.0 flash bellek aldım samsungun kendi sitesinde 3.0 kopyalama hızı 130mb 2.0 kopyalama hızı 30mbps ye kadar yazıyor. flash belleği 3.0 portuna takmama rağmen ortalama 32mbps hızıyla atıyor anlaşılan pc de sorun. 3.0 hızına ulaşması için ne yapmam gerekli ?

• Kasanın arkasındaki usb 3.0 portlarına taktın mı. Yada belleği başka usb 3.0 portu olan pc de denedin mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı Flash diski ben kullanıyorum benimki daha hızlı ama büyük boyutta dosya kopyaladığın zaman yavaş yavaş hızı düşmeye başlıyor.
    Sen kopyalama yaptığın zaman ilk dakikadan itibaren 30-35 arası mı veri kopyalıyor?
  • Ben de SanDisk ultra 64gb kullanıyorum. Hızı öyle aman aman değil. 80 ile başlıyor, 5 saniye sonra aşağı yukarı 16mb/sn de sabitleniyor. Ama tabi büyük dosyalarda..
    Küçükleri de kafasına göre, artık bazen 50mb,bazen 70 bazen de 30mb/sn de atıyor. Hız almak istiyorsan, mesela SanDisk in extreme modelini çok övüyorlar. Yani fiyatla alakalı galiba...?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba bilgisayarın harddiskiyle ilgili bir problemmi farklı bir bilgisayardan denemek lazım 3.0 flash bellek aldık 2.0 hızında atıyor 3.0 portunda olmasına eğer harddisk yüzündense madem harddiskin kötü 3.0 portunuda gösteriş için koyma bilgisayarım asus x 550jk
  • O hızları görmek için hiçbir sıkıştırılma yapılmamış saf verileri atmak gerekli.

Günümüzdeki Hemen hemen her dosya formatı çeşitli sıkıştırma parametreleri kullandığı için pratikte o hızlara ulaşmak hayal.

Ama illede görücem diyorsanız atto disk benchmark programı ile bu hızları görürsünüz.
  • Bende lexar jumpdrive p20 128gb usb bellek satın aldım hocam. Okuma 400mb yazma 270mb. Hız testı yaptıgımda uzaktan bu degerlere yaklasıyor ancak verı aktarımında 100mb lerde baslayıp 40mb sabitliyor. Benzer bir sorunumuz var. Bıcımlendırme seceneklerınde NTFS EXFAT değişimi yaptım yınede sonuc alamadım.
  • Osman Öztürk - EEM O kullanıcısına yanıt
    Benim laptop harddiski dandik bi ilgisi olabilir mi acaba
  • Kağıt üstündeki hızı görebilmek için bazı parametlere uyum sağlanması lazım.

#USB 3.0 portuna takılması

#verinin kaynağı olan diskin okuma hızının yüksek olması.Veriyi kötü bir yerden örneğin hızı çok düşük 5900RPM harddiskten çekerseniz yazma hızınızda okuma hızınızla sınırlanmış olur.

#İrili ufaklı dosyalar yerine tek ve boyutu yüksek dosya olmalı.Örneğim 4GB lık bir .iso dosyası atarsanız hız sürekli sabit kalması gerekir.

Unuttuklarım olabilir.Ekleyen arkadaşlar olursa bizde bilgilenmiş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NedStark2 -- 6 Ocak 2017; 3:51:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.