Bildirim
Usb adaptörü laptopa takmadan kullanmak
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Bknz; Ethernet USB Server -
quote:
Orijinalden alıntı: axiadam
Bknz; Ethernet USB Server
axiadam cevap için teşekkür ederim
ama nette usb print server çıkıyor onlarda aynı işlevi görürmü ev ortamında wireless sistemi olurmu -
quote:
Orijinalden alıntı: teo-mad
quote:
Orijinalden alıntı: axiadam
Bknz; Ethernet USB Server
axiadam cevap için teşekkür ederim
ama nette usb print server çıkıyor onlarda aynı işlevi görürmü ev ortamında wireless sistemi olurmu
Malesef gormez. Ethernet USB Device Server bulmaniz gerekli ve ucuz urunler degiller. -
boşuna uğraşma. access point al. -
Bencede hoşuna uğraş, Access Point alman daha ucuz ve performanslı olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
boşuna uğraşma. access point al.
Hala Yapamadım :( usb adaptore acces pointi nasıl baglayacağım elimde sadece usb adaptor laptop ve acces point var -
access point e usb adaptör bağlamayacaksın. Ap kendi başına çalışır. Ap nin client ayarlarını yapıp istediğin ağa bağlanıp ap den pc ye cat-5 ağ kablosu çekiceksin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
access point e usb adaptör bağlamayacaksın. Ap kendi başına çalışır. Ap nin client ayarlarını yapıp istediğin ağa bağlanıp ap den pc ye cat-5 ağ kablosu çekiceksin.
cvp için teşekkür ederim.
Yanlış anlattım ben yukarda, şimdi benim iş yerim ile ev arası 1 km ve evim tam karşıdan iş yerindeki ağı (signalking uzun mesafeli adaptör ile) görüyor arada hiçbir ev vs bişi yok. Evde laptopumun usbsine takarak internete iş yerindeki netimi kullanarak giriyorum. Benim isteğim mesala salonda giriyosam ben oturma odasına illa usb kablo uzatması alarakmı gitmem gerekli ev içinde bu adaptörle ve access pointle bir kablosuz ağ ortamı oluşturamaz mıyım bunu sormuştum. -
soruyu anlamıştım zaten. Malesef bu tip bir şansın yok. Elindeki adaptörle aldığını tekrar dağıtmak için netbook, laptop yada pc kullanman lazım.
Senin sorunun çözümü access point. Örn. 1 adet 5210g alacaksın bunu dışarıya artık balkon olur çatı olur fark etmez işyerindeki sinyali en iyi aldığın yere kuracaksın. Bu cihazdan çıkan cat5 ağ kablosunu kullanmadığın wifi bir modem yada tplink 740n tarzı ucuz bir routere girip evinde hem 4 port kablolu hemde wifi olarak dağıtacaksın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
soruyu anlamıştım zaten. Malesef bu tip bir şansın yok. Elindeki adaptörle aldığını tekrar dağıtmak için netbook, laptop yada pc kullanman lazım.
Senin sorunun çözümü access point. Örn. 1 adet 5210g alacaksın bunu dışarıya artık balkon olur çatı olur fark etmez işyerindeki sinyali en iyi aldığın yere kuracaksın. Bu cihazdan çıkan cat5 ağ kablosunu kullanmadığın wifi bir modem yada tplink 740n tarzı ucuz bir routere girip evinde hem 4 port kablolu hemde wifi olarak dağıtacaksın.
saol arkadaşım yapacak başka bişi yok ise senin anlattığını yaparım artık teşekkür ederim. -
rica ederim -
bu işleri yeni öğreniyorum.özellikle utkanizmit arkadaşımızın katkısı çok oluyor.onun affına sığınarak http://www.wifi-turk.com/forum/topic/4596-alfa-wireless-n-g-extender-modem-awus036h3g-icin-router/ ürünün aradığın ürün olabileceğini düşünüyorum.utkanizmit arkadaşımızda baksın.usb adaptörünüzü bu alete girince her odadan wireless kablosuz yayın alacaksınız. kendiniz şifrede koyabilirsiniz. -
malesef o ürün sadece alfanın bazı modelleri ile çalışıyor.
fiyat olarakda 140-150 tl gibi yüksek bir fiyatı var. -
hocam bu işlere sayende epey bir ısındım.şöyle bir ara aparat kullanıp bunu ucuz kablosuz modeme taksak arkadaşın işi böyle çözülür mü? -
yok olmaz. o aparatın içinde birşey olduğunuda sanmıyorum direkt kablo geçişi vardır.
usb ile ethernet çok farklı arabirimler. ancak alfa tarzı cihazlar lazım.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X