Şimdi Ara

USB belleğe nasıl koruma koyabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

biz bi tanıtım interactive cd tarzı bişe yaptık bunu iso olarak kaydedip flash belleğe yazacağım. yalnız daha sonra bun flash belleğin içeriğinin kopyalanmasını , değiştirilmesini ve format atılmasını engellemek istiyorum. yazma koruması kopyalama koruması ve format koruması da diyebiliriz. bunu nasıl yapabilirim bilen arkadalar varmı acaba? yardımcı olursanız acil sevinirim. aynı şeyi yani cd den içerik kopyalamayada koruma yapabilirmiyiz bunun yanında ikinci bir soru olarak

• Silinmesini flash belleği kilitleyerek yapabilirsin ama kopyalamaya karşı bir şey yapamazsın.

Yalnız şöyle bir şey olabilir. Dosya yalnızca bir bilgisayarda görüntülenebilecekse ve o bilgisayar Windows ise dosyayı Windows dosya ayarlarından şifreleyebilirsin. Başka bilgisayarda o dosyayı açmak için o bilgisayarın kimliği istenir. Onu yapmak için de kimlik sertifikasını çıkartmak ve dosyanın açılacağı bilgisayara tanıtmak gerekir ki bunu çoğu kimse bilmez, yapmaz, bilen de yapmak isteemez. Bunun için flash belleğin dosya sisteminin de NTFS olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 13 Mayıs 2011; 12:04:34 >
  • hmmm anladım cevabın için teşekkür ederim.

peki bu kilitleme olayını nasıl yapabilirim, flash belleği veridğim kişinin format atmasını ve farklı amaçlarla kullanmasını engellemek için?
  • O olay donanımsal oluyor. Bazı USB bellek ve hafıza kartlarının üzerinde yazma koruması olur, onu açtığında diske veri yazılamaz. O bellekte o özellik yoksa bellek kilitlenmez. Eğer bellekte yazma koruması yoksa dosya CD veya DVD'ye atılabilir. Karşı tarafta netbook yoksa verileri görüntülemekte sıkıntı çekmez.
  • peki bu dvd ye kilit koyulabiliyormu? içerik kopyalama engellemek için? yani bi şekilde bu olayı yapmam lazım. bi ara duymuştum bu firma tanıtım usb si olan bi arkadaş format atmaya kalkmış olmamış hata veriyormuş. ama bende olan şu anki bellekte donanımsal bir kilit yok olsada donanımsal olduğu için sonuçta bişekilde kilit kapalı konuma getirilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.