Şimdi Ara

USB Bellek Aniden Çalışmamaya Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • USB 3.0 bir belleğim var. Yaklaşık 500 megabyte'lık bir dosyayı usb 2.0 üzerinden bilgisayara atıyordu. 30-40 mb civarında gidiyordu. İptal ettim, belleği bilgisayardan çıkardım, USB 3.0 portuna taktım, disk okunamıyor biçimlendirmeniz gerekiyor dedi. Çıkarttım 2.0 portuna geri taktım, bu sefer biçimlendirme yazısıda gelmedi. Flash belleğin ışığı yanıyor ama bilgisayar görmüyor. Belleği takınca ses çıkıyor ama 1 saniye sonra çıkartmışım gibi ses geliyor, fakat belleğin ışığı yanıyor. Yapılabilecek bir şey var mı ?

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Flash belleklerin içerisinde Memory Chip'e veri yazma işlemini organize eden Controller Chip bulunur.

Flash belleklerde meydana gelen arızaların büyük bir kısmı bu çipin bozulmasından kaynaklanır. Bazı durumlarda arıza elektronik te olabilir. (Ancak led ışığın yanıp sönmesi elektronik arıza ihtimalini zayıflatıyor.)

Bu durumda yapabileceğiniz şeyler;

1- Flash bellek üreticisinin web sayfasında format tool, repair tool veya firmware update tool vs. varsa bunlarla tamir etmeyi deneyebilirsiniz. Çünkü üreticiler bazen sık yaşanan problemleri görerek çözüme yönelik tool çıkarabiliyorlar.
    2- Flash bellek plastik kılıflı ise kılıfı açarak Control çipi üzerinde gördüğünüz yazı ve rakamları google dan araştırarak bu çipleri programlayan yazılımlara ulaşabilirsiniz. Biraz zahmetli bir yöntem ama benim bu şekilde tamir ettiğim flash bellekler oldu.

Her iki yöntemde de verileriniz silineceğini bilmiş olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hd_doctor -- 26 Eylül 2013; 15:25:23 >

• hd_doctor kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler, siz cevap yazmadan önce açtım belleği, aynen fotoğraftaki gibi. Baktım bir şey yok gibi, kapattım taktım bilgisayar görmedi. 1 gün sonra tekrar denedim bu sefer bilgisayar gördü. Deneme için içine dosya atayım dedim, 5-10 saniye sonra sanki USB portundan çıkartmışım gibi gitti. Bunu sürekli denedim aynı şeyler oldu. En son buraya bakayım dedim. Bir araştırayım bakıyım.

Bu arada belek bu:

Lexar® JumpDrive® S73 USB 3.0 Flash Drive

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.