Şimdi Ara

Usb Bellek Hakkında Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler.Android işletim sistemli telefon kullanıyorum.4.2.2 yüklü. Otg destekli.Telefona otg ile usb bellek bağladığımda "harici usb depolama birimi hasarlı"uyarısı alıyorum.Usb belleği biçimlendirip taktım yine düzelmedi. Ancak başka cihazlarda denediğimde bu uyarıyı almıyorum. Hemen belirteyim ki bellek sandisk 64 gb. Kendi telefonumda 16 gb.bellek denediğimde sorunsuz açıyor.
    Cihazın 64 gb' ı desteklememesi nedeniyle olabilir mi diye düşündüğümde, taktığım hafıza kartı da sandisk 64 gb ve sorunsuz çalışıyor.
    Aklıma başka bir sebepte gelmiyor. Konu ile ilgili yorumlarınız nelerdir ?

• srdrrr kullanıcısına yanıt
    Sorun büyük bir ihtimalle telefonun OTG üzerinden sadece FAT32 dosya sistemini destekliyor olması, ve sizin USB bellek FAT32 formatlı değil sanırım.

Windows'un kendi biçimlendirme uygulaması üzerinden 32 GB'dan büyük depolama birimlerini FAT32 olarak biçimlendiremiyor. Bunun için aşağıdaki format uygulamasına ihtiyacımız var;

http://www.ridgecrop.demon.co.uk/guiformat.exe

Önce USB Belleği bilgisayara takın, daha sonra yukarıda verdiğim programı indirin, çalıştırın (kurulum gerektirmez).

Drive bölümüne USB belleğin sürücü harfini seçin. "Allocation unit size"'a dokunmayın. Volume Label'i kendiniz yazabilirsiniz, USB belleğin adı olacaktır. "Quick Format"'ı işaretleyin. Daha sonra Start tuşuna basın.

İşlem bittikten sonra telefonda deneyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Sorun büyük bir ihtimalle telefonun OTG üzerinden sadece FAT32 dosya sistemini destekliyor olması, ve sizin USB bellek FAT32 formatlı değil sanırım.

Windows'un kendi biçimlendirme uygulaması üzerinden 32 GB'dan büyük depolama birimlerini FAT32 olarak biçimlendiremiyor. Bunun için aşağıdaki format uygulamasına ihtiyacımız var;

http://www.ridgecrop.demon.co.uk/guiformat.exe

Önce USB Belleği bilgisayara takın, daha sonra yukarıda verdiğim programı indirin, çalıştırın (kurulum gerektirmez).

Drive bölümüne USB belleğin sürücü harfini seçin. "Allocation unit size"'a dokunmayın. Volume Label'i kendiniz yazabilirsiniz, USB belleğin adı olacaktır. "Quick Format"'ı işaretleyin. Daha sonra Start tuşuna basın.

İşlem bittikten sonra telefonda deneyebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Gösterdiğiniz yol işe yaradı. Şimdi sorunsuz olarak kullanmaya başladım usb belleği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdrrr -- 16 Temmuz 2014; 13:44:25 >

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    selamlar;
    formatlayınca fat32 oluyor sanırım. Acaba 5gb bir filmi buna nasıl yazdırabilirim. Ntfs veya exfat olunca yazıyor ama bu defada tel görmüyor.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun üstad. Sayende arızalı usb flasbelleğe bu program ile format attım ve şu an çalışır hale geldi. çok program denemiştim. Hatta bunların içinde hatırı sayılır isim yapmış programlar bile şu küçücük programın yaptığını yapamadı. Allah yar ve yardımcın olsun. Sağolasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.