Şimdi Ara

USB Bellek Kısayol Oluşturuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
5.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abiler selamualeyküm bilgisayarımda şöyle bir sorun var, taktığım her flash bellek sd kart vs. taktığım an içeride bi kısayol oluşturuyor ve sadece kısayo gözüküyor başka hiçbişey gözükmüyor ama özelliklerden bakıncada içi dolu gözüküyor :S bunun kaynağı virüsmüdür, virüs ise temizlemenin yolu nedir?

Birde yine bilgisayara bi depolama aygıtı taktığım an bilgisayar şu hatayı veriyor:

issch.exe - No Disk
    There is no disk in the drive. Please insert a disk into drive \Device\Harddisk1\DR1.

Bilgisayarı kapatana kadar bu hata Cancel desemde Try Again desemde Continue desemde sürekli karşıma çıkıyor...

Yardımcı olabilirseniz sevinirim abiler şimdiden sağolun :)

• ilk akla gelen bir virüs ihtimali. kısa virüs yazılımlarıyla taratmanı tavsiye ederim.
    dracula virüs tarama, sil.bat vb programlar
  • Sorunun Dorkbot.B virüsü ve temizlemesi bir hayli zor.
    ESET in bi programı var Dorkbot cleaner isminde fakat tam bir sonuç alamazsın. Tavsiyem onları taratıp karantinaya aldıktan sonra flasini biçimlendirmen ve sonrasında sistemi tamamen taratman çünkü eğer o kısayollardan herhangi birine bile tıkladıysan virüs çoktan sistem dosyalarının da kısayolunu almaya başladı bile. Eğer imkanın varsa format en iyisi
  • bence en ideal 2-3 kere biçimlendirmek ama hızlı biçimlendirme ; esetle temizleyince 5-6 gün geçtikten sonra yine geliyor aynı sorun bende de yaşanmıştı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. And Mrs. Bartowski -- 28 Nisan 2013; 19:49:39 >
  • Karantina ve biçimlendirme kesin sonuç verecekmidir abiler
  • kardeşim aynı sorunu ben yaşadım şu şekilde çözdüm:
    önce o kısayolun içine girip dosyalarımı masaüstüne kopyaladım.(eğer dosyalar gözükmüyorsa araçlar->klasör seçenekleri->korunan işletim sistemi dosyalarını ve gizli dosyaları göster de orda isimsiz bi klasör çıkıcak onun içinden bulabilirsin) sonra autorun.inf tarzı 1-2 dosyayı sildim ve kullanmaya devam ettim ama sen biçimlendir ve malwarebytes programıyla bilgisayarı tarat. Ben çözmüştüm bu şekilde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Flash Bellek önerisi
    geçen yıl açıldı
    Usb Bellek Görünmüyor
    5 yıl önce açıldı
    USB Bellek PC de gözükmüyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.