Şimdi Ara

USB Bilinmeyen Aygıt, Lüfen yardım edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 15 gün önce bir adet smartdisk 160bg 'lik harici disk aldım. bu diskle 1 hafta kadar sorunsuz çalıştık, lakin yine üstünde çalışırken birden aygıt için bilinmeyen aygıt ibaresi çıktı tray'da ve ardından sistemi formatlamama, biosu güncellememe, hardiski değişmeme, ve anakartın sürücülerinin en güncellerini yüklememe rağmen sonuç değişmedi halen bir usb flash disk veya harici hdd taktığımda adirek bilinmeyen aygıt olarak tanıyor. bu arada ilginç bir durum usb portunda çalışan bir mouse'um ve gerektiğinde takar takmaz tanıdığı bir usb bluetooth cihazım var...

yani portlar yanmış tezini çürüten etmenler sanırım bunlar...başka çözüm ve fikri olan arkadaşlar varmı herşeyi denemem gerekiyor şirket bilgisayarı ve ben 1 haftadır smartdiskimle ağ üzerinden iletişim kuruyorum.

(Smartdiskim ve usb flashdiskim diğer bilgisayarlarda sorunsuz tanınıyor)

Cevap verecek ustalara şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla
    Emin,

• Nooldu ya çokmu zor sordum? :(
  • http://support.microsoft.com/kb/314464/tr
    burayı bi oku kardeş çözüm olur belki
  • Kardeş burda hayalet sürücüden bahsediyor onuda denedim..tüm sürücüleri silip tekrar başlattım kendi otomatik tanıdı ama sonuç aynıydı :(

çok teşekkürler yinede.
  • Şimdi öncelikle yapman gereken normal harici bi usb bellek takmayı dene bu bellegi taktıktan sonra egerki tanıyorsa sorun yok ama tanımıyorsa anakart güncelleştirmesini tekrardan yapmanı tavsiye ederim bunun dogrultusunda bios pilini cıkart böle öle dene tam olarak anladıgım kadarıyla bende normal usb bellek taktıgımda bazen bilinmeyen aygıt olarak görüyordu
    sonuclarım bios pilini cıkarıp pc normal halde calıştırdım biraz bekledikten sorna tekrar kapattım sorun giderilmiş oldu
  • aklıma gelen tek bir olasılık var, o da USB portlarının yeterli güç sağlayamıyor olması. bluetooth, mouse gibi takar takmaz tanınan aletler external HD e oranla çok daha az güç kullanırlar. usb den takılı tüm aygıtları çıkartıp sadece HD i taktığında büyük ihtimalle tanıyacaktır. bir USB portu normalde max 5.25V güç verebilir, fakat external HD, optik sürücü gibi USB aygıtlar genelde 6V ve üzerine ihtiyaç duyarlar. sonuç olarak ilk başlarda normal çalışan HD, sürekli fazla güç çekerek anakart üzerindeki USB bileşenlerine zarar vermiş olabilir ve USB portların artık min değer olan 4.25V verebiliyor olabilir. çözüme gelince dışarıdan bağlayacağın "powered usb" denilen adaptörlü USB çoklayıcı takarak gerekli gücü portlara sağlayabilirsin.
  • Bir de yukarda arkadaşların yazdıklarına ek olarak, harici hddnizin USB kablosunu kontrol etmenizi mümkünse başka bir USB kablosu denemenizi tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benzer bir sorunu baska bir forumdada görmüştüm , bazen usb kablosundan kaynaklanabiliyor sorun.En kolayından bir usb kablosu değiştirmeyi deneyebilirsin.
  • Arkadaşlar çok teşekkürler,

şimdi bios pilini çıkarıp tekrar denedim anlattığınız gibi (ki defalarca yapmıştım) ama sonuç değişmedi.
    şu güç olayı mantıklı geldi usb çoklayıcım var onuda denedim hiç bir halta yaramadı kablo kesinlikle olamaz 5 adet var aynı usb aygıttan hepsini kendi kablolarıyla denedim.

abi bu anakart üstündeki usb portlarının yanma olasılığı nedir peki şu an sorunlu makineden yazıyorum böyle bir durumda çalışması da normalmi?

sanırım bir adet lazer yazıcı var..onu usb'den kurmaya kalkınca hatalar verdi..ama galiba onun ardına başladı bunlar onunla bir bağlantısı olabilirmi ilk ona verdi tanınmayan aygıt hatasını çünkü.

Şimdiden yardım eden tüm arkadaşlara çok teşekkürler.
  • Bu powered usb başka birşeymiş pardon ama bunu alana kadar anakartı'mı değişsem acaba?
  • Sistem Sp1 İse Sp2- yada sp3 Kur Olmaz İse Bioslardan Recovery yap Oda Olmasa Format
  • Sistem SP2 ama zaaten formatlamaktan ziyade hdd değiştirmiştim. sp3 çözermi sizce?
  • sp3 olsaydı belki...
  • Abi bu sounu sp3'ün çözebileceğine eminmisiniz? şimdi sistem türkçe ama sırf çözüm bulmak için evdeki ingilizceyi yüklerim üstüne ama şimdiye kadar yoktu birden bire bu smartdiskler ile beraber başgösteren bir sorun bu sp3 ile çözüleceğine hiç inanmıyorum açıkçası.

yokmu bir usb fixing programı sistemdeki usb'lerin durumlarını gözden geçiren bir şeyler?...
  • quote:

Orjinalden alıntı: memetemin

Abi bu sounu sp3'ün çözebileceğine eminmisiniz? şimdi sistem türkçe ama sırf çözüm bulmak için evdeki ingilizceyi yüklerim üstüne ama şimdiye kadar yoktu birden bire bu smartdiskler ile beraber başgösteren bir sorun bu sp3 ile çözüleceğine hiç inanmıyorum açıkçası.

yokmu bir usb fixing programı sistemdeki usb'lerin durumlarını gözden geçiren bir şeyler?...

sp3 yok demeye getirmiştim sadece...

bence sen bi chipset driverlerini güncelle.
    chipseti yada driveri söyle biz de bakalım driver için...
  • Abi anakart bu
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-8s661fxm-f.html

açıkçası sürücülerini defalarca güncelledim hatta deneme yaptım 3 farklı versiyonu'da güncelledim bioss güncellemesi yapayım dedim ama indirdiğim bios inatla 4mb'lık dosyayı istiyor ama sitede 4mb'lık bios güncelleme dosyası yok :(

abi bunu çözemezsem forumda cevap veren her arkadaşın evine artık bu topic'in hatırası olarak ga-8s661fxm parçalarından oluşan anahtarlıklar göndereceğim bari o şekilde bir işe yarasın ne diim :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.