Şimdi Ara

Usb boot gormuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam, arkadaslar benim sorunun su neyi denediysem bios yemedi bir turlu, acer aspire e1 522 adli pc var elimde win 8 yuklu bunu win7 ye ceviricem cevirmek icin lazim olan program usb de yuklu sadece usb gormesi lazim ama gormuyor. Direk aciliyor win8 , usb fdd usb hdd usb cdrom hepsini one aldim ama yinede direk aciliyor neden usb yi gormuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biostan usb ile başla ayarı yaptın mı ? Yapmadıysan biosa gir.(giriş tuşu her pc de farklıdır. F2 f8 f11 veya delete tuşlarından biridir muhtemelen) boot sekmesinden bilgisayarı usb ile başlat seçeneğini seç.

Diyelim ki bu tamam. Sorun hala devam ediyorsa muhtemelen usb'ye win'i yanlış atmışındır. Kopyala-yapıştırla olmaz o iş. Programlar var nette. İsoyu ve flashı gösterirsin ni tıkla hallolur.

Bu ikisini doğru yaparsan sorun kalmayacağına eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

Biostan usb ile başla ayarı yaptın mı ? Yapmadıysan biosa gir.(giriş tuşu her pc de farklıdır. F2 f8 f11 veya delete tuşlarından biridir muhtemelen) boot sekmesinden bilgisayarı usb ile başlat seçeneğini seç.

Diyelim ki bu tamam. Sorun hala devam ediyorsa muhtemelen usb'ye win'i yanlış atmışındır. Kopyala-yapıştırla olmaz o iş. Programlar var nette. İsoyu ve flashı gösterirsin ni tıkla hallolur.

Ikiside yapildi hocam hala ayni

• quote:

Orijinalden alıntı: ThEnD©

quote:

Biostan usb ile başla ayarı yaptın mı ? Yapmadıysan biosa gir.(giriş tuşu her pc de farklıdır. F2 f8 f11 veya delete tuşlarından biridir muhtemelen) boot sekmesinden bilgisayarı usb ile başlat seçeneğini seç.

Ben senelerdir böyle format atarım. Bundan başka bildiğim bir yöntem yok. Yardımcı olamayacam bu yüzden kusura kalma.

• quote:

quote:

quote:

Ben senelerdir böyle format atarım. Bundan başka bildiğim bir yöntem yok. Yardımcı olamayacam bu yüzden kusura kalma.

boot etmeyi basardim fakat bu sefer usb yi gordu boot yap dedim yine yemedi baslatti normal. Acer de gordum bu olayi ilginc

• öncelikle meraba usb ile format atrmak istiyorsan güvenli bir programla usb ye windows iso dosyasını yazdıracaksın
    yazdırmadan önce bicimlendir varsayılan ayırma boyutu yap dosyaları yazdır usb yi tak pc yi yenidedn baslat boot ayarlarını yap
    görür kac kezdir yapıyorum sorun cıkmıyor
    unutmadan bazı usb ler (flash diskler) olmuyor eğer yabancı bir marka ise olmuyor önerim toshiba,sandisk,kingston ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurdhack

öncelikle meraba usb ile format atrmak istiyorsan güvenli bir programla usb ye windows iso dosyasını yazdıracaksın
    yazdırmadan önce bicimlendir varsayılan ayırma boyutu yap dosyaları yazdır usb yi tak pc yi yenidedn baslat boot ayarlarını yap
    görür kac kezdir yapıyorum sorun cıkmıyor
    unutmadan bazı usb ler (flash diskler) olmuyor eğer yabancı bir marka ise olmuyor önerim toshiba,sandisk,kingston ...

Dostum onu yaptim hemde windowsun sitesindeki usb ye iso yazdirma programi ile isoyu yazdim temiz gayet kingston marka win8 yukledim az once baska pc ye ayni usb den ama win7 yi kabullenmiyor meret

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB takınca windows kitleniyor.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum elimden gelen bu allah YRDIMCIN OLSUN :)))
  • quote:

dostum elimden gelen bu allah YRDIMCIN OLSUN :)))

Eyw baska bir yontem buldum onu deniyecem simdi

• quote:

quote:

dostum elimden gelen bu allah YRDIMCIN OLSUN :)))

Eyw baska bir yontem buldum onu deniyecem simdi

İSALLAH OLUR SAYET OLURSA YÖNTEMİ SÖYLERSEN SEVİNİRİM :)))
  • boot etmemesinin sebebi win8'in lanet olası uefi modda kurulmuş olması. bios'a girip secure boot kısmını disable yapman lazım. ardından boot option gibi birşeyi de uefi'den, legacy veya csm boot olarak ayarlaman gerekiyor. markaya göre değişiyor bu kısım. Mesela asuslarda boot optionda launch csm kısmını enable yapınca boot ayarı csm boot oluyor. ardından sorunsuz boot edebilirsin.

Ama format esnasında büyük ihtimalle biçimlendirme ekranında, windows'u kurmak istediğin bölümü biçimlendirdiğinde "windows bu diske yüklenemez. Seçilen alan gpt biçminde" diye hata alacaksın. Bunu aşmak için de hdd'deki bütün bölümleri tek bir ayrılmamış alan kalana kadar silip, C ve D gibi alanları tekrardan oluşturacaksın ve devam edeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 20 Kasım 2014; 21:08:41 >
  • daha yeni win8.1 olan pc usb flash belekten win7 yukledim iso programi ve windows7 usb programiyla yukledim bence o yaptigin usb win7 baska pc de dene eger o pc botlari yaptin usb gorurse sorun senin pc de yok gormezse yaptigin usb tekrar yap birde arkadasin dedigi gibi recovery icin ayirdiklari bolum yuzune hata veriyor butun bolumleri silmeden format atmiyor

• evet hocam onu okudum ondada sorun çıktı fakat. legacy yaptım bu sefer usb hata verdi dedim usbde hata var heralde başka usb yaptım oda hata verdi başka pc denedim oda hata verdi başka bir program ile boot edip onunla denemeyi planlıyorum. dediğiniz gibi bölümler komple silinecek sonra baştan yaratılıp kurulacakmış bakalım yarına belli olcak
  • win7 usb/dvd tool programını deneyebilirsin. sayısız kere kullandım win7, 8, 8.1 hiçbirinde sorun çıkarmadı. Tek sorun programı win8'de çalıştıracaksan netframework 3.5 hatası alabilirsin. Bu durumda win8'e netframework 3.5'i kurmak gerekli. Bunun içinde önce denetim masasından etkinleştirmek gerekiyor sonra yanlış hatırlamıyorsam windows update açıksa kendi indirip kuruyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

win7 usb/dvd tool programını deneyebilirsin. sayısız kere kullandım win7, 8, 8.1 hiçbirinde sorun çıkarmadı. Tek sorun programı win8'de çalıştıracaksan netframework 3.5 hatası alabilirsin. Bu durumda win8'e netframework 3.5'i kurmak gerekli. Bunun içinde önce denetim masasından etkinleştirmek gerekiyor sonra yanlış hatırlamıyorsam windows update açıksa kendi indirip kuruyordu.

Onunla yapmistim zaten hocam win7 yuklu pc var onunla yapip atiyorum bakalim nolcak

• Şu anda USB üzerindeki Windows mu bozuk yoksa pc de mi sorun var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ask__er

Şu anda USB üzerindeki Windows mu bozuk yoksa pc de mi sorun var?

Belki windows , ama olmamasi gerek cunku o windowsu cok kullandim skinti cikmamisti yarin bir daha deneyecegm

• eğer iki farklı usb ve iki farklı bilgisayarda boot esnasında hata veriyorsa kullandığın windows iso'sunda problem olabilir. Yine olmazsa tavsiyem msdn (microsoftun yayınladığı üzerinde oynanmamış) olan bir sürüm bulup dene.
  • Bende e1 531 var.Önce Boot ayarını "Legacy" yapın daha sonraki boot da "F12" ye basın ve Usb 'yi seçin.Bende böyle çözmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ask__er

Bende e1 531 var.Önce Boot ayarını "Legacy" yapın daha sonraki boot da "F12" ye basın ve Usb 'yi seçin.Bende böyle çözmüştüm.

Hocam direk o ayarlardan sonra boot ediyor degilmi alanlari silip direk yukluyorsunuz win7 yukler gibi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.