Arkadaşlar Daha Önceden Kendim Kullandığım ASUS P5GV-MX Anakart"ı Bir Ark Sattım Dediki USB Çalışmıyor Ayıp Olmasın Diye Gittim Harbi çalışmıyor ne klavye nede mouse ? Arkadaki USB"ler Çalışmıyor ? Öndekide Çalışmıyor BİOS"tan Yani Açılışta USB Klavye Takınca NO KEYBOARD Diyor LOAD Setup Defauld Yaptım Gene Olmadı Acil Yardım Bekliyorum
Lütfen Yalvarırım Çok Mahçup oldum Olumsuz Referans Olucam Yoksa
anakart p5 gc mx olabilirmi?
birde arka usbler yanmış olabilir., ek usbler var anakarta takılıp arkaya uzanan,onlardan dene...
usb ler çalışmıyor derken hiçmi çalışmıoyorlar yoksa klavyeyi felanmı görmüyor eğer sadece klavye masue yi görmüyorsa biosunu update ederek bu sorunu giderebilirsin yada biosdan usb ayarlarını açarak da edebilirsin.
Anakardının güney köprüsünde bir sorun olmuş olabilir. Belki de USB portlardan aşırı akım çekilmek istenmiştir ya da kısa devre olmuştur?
BİOS Update Bir Deniyorum Öndeki USB"leri Bir Takayım Bari Onla İdare Etsin :(
quote:
Orjinalden alıntı: ganster-sedat
... Arkadaki USB"ler Çalışmıyor ? Öndekide Çalışmıyor BİOS"tan Yani Açılışta USB Klavye Takınca NO KEYBOARD Diyor...
diye yazmıştın. Bu durumda sadece arka panel USB portları çalışmıyor diye anlıyorum...
Eğer sorun devam ederse, dahili bir USB PCI kart alıp takabilirsin. En azından arka tarafta "sağlam" 2 ya da 4 port daha olur.
quote:
Orjinalden alıntı: Bora DURSUN
quote:
... Arkadaki USB"ler Çalışmıyor ? Öndekide Çalışmıyor BİOS"tan Yani Açılışta USB Klavye Takınca NO KEYBOARD Diyor...
diye yazmıştın. Bu durumda sadece arka panel USB portları çalışmıyor diye anlıyorum...
Eğer sorun devam ederse, dahili bir USB PCI kart alıp takabilirsin. En azından arka tarafta "sağlam" 2 ya da 4 port daha olur.
Katılıyorum..Pcı kart mantıklı
quote:
Arkadaşlar Daha Önceden Kendim Kullandığım ASUS P5GV-MX Anakart"ı Bir Ark Sattım Dediki USB Çalışmıyor Ayıp Olmasın Diye Gittim Harbi çalışmıyor ne klavye nede mouse ? Arkadaki USB"ler Çalışmıyor ? Öndekide Çalışmıyor BİOS"tan Yani Açılışta USB Klavye Takınca NO KEYBOARD Diyor LOAD Setup Defauld Yaptım Gene Olmadı Acil Yardım Bekliyorum
senin sattığın anakart kasandaki mevcut power ile uyumludur satın alan arkadaşın power supply değeri küçüktür taşımayabilir o yüzden usb lere gerekli gerilim değeri gitmediğinden çalışmıyor şeklinde algılanabilir mümkünse daha büyük bir power suplyy ile deneyiniz kolay gelsin.
Olabilirmi Sizce ? ama onboard ekran kartı var ? PSU Yeter Ben PCI Aldım USB Ama Oda Çalışmıyor Yani Klavye,Mouse Çalışmıyor
Bundan Aldım 2.El Sırf PCI Girişine Taktım ama olmadı İlk Açılışta USB Mouse Işıgı bir yanıyo sonra çalışmıyor 1 SN Yanıyor
Harici kardın normalde çalışması gerekirdi... Belki de kartta bir sorun vardır. Bu kart üzerinde herhangi bir ayar jumper'ı var mı?
Bu arada, anakardı sattığın arkadaşın, bazı jumper'ların yerini değiştirmiş ya da çıkartmış olabilir mi? Ya da sen sökerken, bir ya da birkaçı düşmüş olabilir mi?
aynı sorunu bende yaşadım ve şu şekilde yola çıktım
Verdiği hata kod 39 olduğuna göre o yönde araştırma yaptım...ve bingo artık çalışıyor %100
İşte Çözümü Win 7de denedim ben çoğunlukla aynıdır zaten...
Çalıştır'dan Regedit'e girin {HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000} Orda sağ taraftaki bölümdeki en alttaki filters li bişi var onu silin ve restart atın ...
AMA İLK ÖNCE DRİVERLERİN HEPSİNİ KALDIRIN...
Win7de otomatik kuruyor xp ve vistada ise anakartınızın chipsetini kurmanız yeterli...
Bu DAHA ÖNCE HİÇBİRYERDE AÇIKLANMADI....Hiçkimse bilmiyor EMİN OLUN...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme