Şimdi Ara

USB Çoğaltıcı'yı Nasıl Güçlendiririm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
14.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam birkaçtane USB HUB (çoğaltıcı) denedim ama hiçbirinde flash disk veya 2-3 adet usb aygıtı çalıştıramadım usb çoğaltıcının gücü yetersiz kalıyor zannedersem. acaba o çoğaltıcıyı güçlendiripte 4 port'un sorunsuz çalışmasını sağlayabilirmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcheveslisi -- 14 Ekim 2011; 18:39:22 >

• Adaptörlü usb hub bulmanız lazım ama pek görmedim onlardan .

http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-10-port-adaptorlu-usb-hub-dk-ac-usb10/ProductDetails.aspx?productId=bd1306703&categoryId=639#Gorseller

Şöyle birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 14 Ekim 2011; 18:56:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Adaptörlü usb hub bulmanız lazım ama pek görmedim onlardan .

http://www.hepsiburada.com/Liste/dark-10-port-adaptorlu-usb-hub-dk-ac-usb10/ProductDetails.aspx?productId=bd1306703&categoryId=639#Gorseller

Şöyle birşey

Evet piyasada var adaptörlü olanlar ama ben mevcut elimdeki çoğaltıcıyı güçlendirmek istiyorum kaç volt istiyor acaba? çünkü adaptör girişi portunu bağlamak için delikler var usb hub içinde

• USB port üzerinde birden fazla yüksek akım alan cihaz varsa, çıkartarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

USB port üzerinde birden fazla yüksek akım alan cihaz varsa, çıkartarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

işte benim amacım 4 port'uda güçlendirip 4 güçlü cihazı çalıştırabilmek örn 3 flash disk 1 taşınabilir hdd
  • USB Hub yerine kasa arkasına takmak zorundasınız. Adaptörlü ya da adaptörsüz hiçbir şey değişmez. Güç olayı USB portun yuvasına bakar, 4 tane USB portu bir yuvaya bağlıysa gayet tabi sorun çıkartır. Bunun için kasa arkasını ya da doğrudan harici USB kasa önündeki USB portlarını kullanabilirsiniz.
  • dikkat et, portları gümletme sonra birine de muhtaç kalırsın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 USB Port'lu Laptop kullanıyorum onun için USB çoğaltaya ihtiyacım var.
  • HDD vb. USB portuna yüklenen cihazlarınızı ana portlara, joystick, kamera gibi portları ise çoğaltıcıya takarsanız rahat edersiniz.
  • hımm demekki bir yolu yok teşekkürler herkeze sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcheveslisi -- 14 Ekim 2011; 20:05:24 >
  • quote:

USB Hub yerine kasa arkasına takmak zorundasınız. Adaptörlü ya da adaptörsüz hiçbir şey değişmez. Güç olayı USB portun yuvasına bakar, 4 tane USB portu bir yuvaya bağlıysa gayet tabi sorun çıkartır. Bunun için kasa arkasını ya da doğrudan harici USB kasa önündeki USB portlarını kullanabilirsiniz.

Yanlış bilgi vermeyin, bende dark'ın adaptörlü çoklayıcısı var; 4 tane hard disk aynı anda bağlı ve çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lexicon

quote:

USB Hub yerine kasa arkasına takmak zorundasınız. Adaptörlü ya da adaptörsüz hiçbir şey değişmez. Güç olayı USB portun yuvasına bakar, 4 tane USB portu bir yuvaya bağlıysa gayet tabi sorun çıkartır. Bunun için kasa arkasını ya da doğrudan harici USB kasa önündeki USB portlarını kullanabilirsiniz.

Yanlış bilgi vermeyin, bende dark'ın adaptörlü çoklayıcısı var; 4 tane hard disk aynı anda bağlı ve çalışıyor.

Kullandığınız ürünün modeli nedir acaba? Bende uzun zamandır böyle bir ürün arıyorum. Birkaç tane hdd + harici dvd-rw'ı birlikte çalıştırabilecek bir usb çoğaltıcı..

• Merhaba,
    Dark'ın USB çoklayıcısını kullanıyorum.

http://www.akortek.com/dark-10-port-usb-2-0-hub-adaptorlu.html
  • quote:

Merhaba,

hddler 3.5 mi 2.5mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcheveslisi

Selam birkaçtane USB HUB (çoğaltıcı) denedim ama hiçbirinde flash disk veya 2-3 adet usb aygıtı çalıştıramadım usb çoğaltıcının gücü yetersiz kalıyor zannedersem. acaba o çoğaltıcıyı güçlendiripte 4 port'un sorunsuz çalışmasını sağlayabilirmiyim.

Bu resimdekini güçlendiremezsin.Bunu güçlendirmek için harcayacağın emek+zaman+para ile adaptörlü ve kaliteli bir çoklayıcı alman lazım.
    O da 30 usd+kdv işte en altta linki verilmiş.Kolay gelsin

• quote:

quote:

bak şimdi şöyle düşünelim bir de.

eşeğe bir hamallık yük vuruyorsun taşıyor (1 adet usb port). ama eşeğin arkasında dört tane hamal var. eşek aynı anda dört hamallık iş yapamıyor. yani ilk işi bitirecek sonra ikinci işi alacak. eğer ki dört iş aynı anda kendisine gelecek olursa "aaaaiii" diyecek yani aşırı yüklenme var ben gitmem diyecek. ya da bunu bile deme şansı olmadan nalları dikecek. tek bir eşeğe aynı anda dört hamallık iş vurup eşeği yürütmeye çalışırsan eğer, eşek bu iş yükünü sıraya koyamaz. ikinci işi bekletir hatta bunu yaparken ilk işin yapılmasında da yavaşlama meydana gelir. şimdi bir usb portun veri yolunun kapasitesine uygun olarak hub, yüklendiği görevi 4 donanım mı var üzerinde, dörde bölüyor olsa gerek en fazla. ya da bir adet usb portunun data alışveriş hızı 4xusb 2.0 veya 3.0 kapasitesinde olacak ki hub bir işe yarasın. yani denmek istenen " Güç olayı USB portun yuvasına bakar, 4 tane USB portu bir yuvaya bağlıysa gayet tabi sorun çıkartır. " o yüzden yanlış bilgi vermeyiniz. ayrıca o reklamdaki usb adaptörü fiziksel olarak çok geniş. iki tanesi yanyana gelmez o adaptör üzerinde. göz var hiza var..

• 2 usb bağlantısıyla bağlanan cd-dvdrw lar var
    bunlar 2. usb bağlantısına tek porttan aşırı akım çekmemek için bağlanıyor
    iki usbyi artılar birbiriyle eksiler de birbiriyle bağlayıp tekinin D+ ve D- kısmını kullanırsanız olur
    ben denemedim ama mantık böyle

• yani bütün iş hub' da değil hub' ın bağlandığı usb portunda. aslında şema ile gösterilebilir. usb kontrolörcüsü bir girişe karşılık dört çıkış kapasitesine sahip ise kullanılacak olan 4 çıkışlı bir usb hub tam kapasite ile çalışır. bu durumda bahesilen özelliğin hub için geçerli olduğu ortada. peki bunun bağlanacağı usb portun kontrolörcüsü ne durumda? bunu kimse anlamıyor sanırım. ya da bütün usb portlar aynı anda dört usb cihazı çalıştırabiliyor da haberimiz mi yok? ayrıca anakartın üzerindeki pci slotları bile (eski tipler mi desek yeniler de genel de iki adete düştü) irq numaralarını düzgün atayamıyor ve çakışmalara sebebiyet veriyorken, usb portların bu kadar gelişmiş bir hizmet anlayışına sahip olduklarını kimse iddia edemez sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

quote:

quote:

bak şimdi şöyle düşünelim bir de.

eşeğe bir hamallık yük vuruyorsun taşıyor (1 adet usb port). ama eşeğin arkasında dört tane hamal var. eşek aynı anda dört hamallık iş yapamıyor. yani ilk işi bitirecek sonra ikinci işi alacak. eğer ki dört iş aynı anda kendisine gelecek olursa "aaaaiii" diyecek yani aşırı yüklenme var ben gitmem diyecek. ya da bunu bile deme şansı olmadan nalları dikecek. tek bir eşeğe aynı anda dört hamallık iş vurup eşeği yürütmeye çalışırsan eğer, eşek bu iş yükünü sıraya koyamaz. ikinci işi bekletir hatta bunu yaparken ilk işin yapılmasında da yavaşlama meydana gelir. şimdi bir usb portun veri yolunun kapasitesine uygun olarak hub, yüklendiği görevi 4 donanım mı var üzerinde, dörde bölüyor olsa gerek en fazla. ya da bir adet usb portunun data alışveriş hızı 4xusb 2.0 veya 3.0 kapasitesinde olacak ki hub bir işe yarasın. yani denmek istenen " Güç olayı USB portun yuvasına bakar, 4 tane USB portu bir yuvaya bağlıysa gayet tabi sorun çıkartır. " o yüzden yanlış bilgi vermeyiniz. ayrıca o reklamdaki usb adaptörü fiziksel olarak çok geniş. iki tanesi yanyana gelmez o adaptör üzerinde. göz var hiza var..

Arkadaşım neyi savunduğunu hala anlayabilmiş değilim.
    Adaptörden elektrik beslemesi yapıldığı için tek USB portunu çoğaltabilir ve elektriksel bir sıkıntı çekmezsin. Data transferin yavaşlığından bahsedersen o apayrı bir yere gidiyor.
    Bir de aşağıda bir yerlerde adreslemeden bahsetmişsin, USB konusundan pek bilgin olmadığı anlaşılıyor, hala IRQ veya benzeri bir adresleme yapıldığını sanıyorsun; ingilizcen varsa tavsiyem USB specificationları okuman. Çok kısca, usb controller bir IRQ'ya sahip ve bağlı olan cihazların virtual adreslemesini bu controller üstleniyor. Yani 127 tane cihaz da bağlasan tek controller'a, 1 tane IRQ yeterli oluyor.

"(...) ayrıca anakartın üzerindeki pci slotları bile (eski tipler mi desek yeniler de genel de iki adete düştü) irq numaralarını düzgün atayamıyor ve çakışmalara sebebiyet veriyorken, usb portların bu kadar gelişmiş bir hizmet anlayışına sahip olduklarını kimse iddia edemez sanırım." demişsin. Bunu iddia etmeye gerek yok, USB'nin en büyük avantajlarından birisi ve geliştirilme aşamasındaki en büyük itici etmen de bu söylediğin eskiden var olan adresleme problemleri.

"ya da bütün usb portlar aynı anda dört usb cihazı çalıştırabiliyor da haberimiz mi yok? " okursan daha iyi anlayacaksın, teorik olarak 2 ^ 7 - 1 cihaz bağlayabilirsin tek porta.

Konunun kendisine dönersek, sonuç olarak, bende adaptörlü çoklayıcı var, 4 tane 2,5' HDD aynı anda bağlı ve çalışıyor.

Marka olarak da Dark aldım, adamlarla bir alakam yok, bulabilseydim Belkin'ın çoklayıcısını alacaktım.

Böyleyken böyle, gücenmece olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Merhaba,

hddler 3.5 mi 2.5mi?

2.5''
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.