Şimdi Ara

Usb'den bağladığım aletleri çıkarırken bağlantıyı kesememe :s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarıma bağladığım usb cihazlarının (usb disk, harici harddisk, telefon vb.) bağlantısını kesmek istediğimde bilgisayar her seferinde "Sistem bu aygıtı şu anda durduramıyor. Daha sonra tekrar deneyin" gibi bir uyarı veriyor ve her seferinde fişi direk çekmek zorunda kalıyorum. Sorun bana yazılımsal gibi geldi ki windows'un hızlanması için çalıştır/mscongif'den bir sürü sekmeyi kapamıştım. Belki işe yaramadığını düşündüğüm bir sekme bununla ilgilidir. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

• msconfig derken
    başlangıç öğelerini mi yoksa hizmetlerin mi bazılarını kapattın?
  • bunun sebebi windows un takılı olan donanımı herhangibir programın kullandığını algılamasıdır..

bunu şöyle çözebilirsin

örneğin flashdisk içini gösteren explorer varsa sen kaldırmaya çalıştığında onu kapat.. yada mp3 playerden bir mp3 sen kaldırmaya çalıştığın anda çalmaya devam ediyorsa bunu durdur

bir diğer dikkat gerektiren hususta donanımı güvenle kaldır a sağ tıkladığında çıkan ekrandan doğru seçeneğide seçsen önüne gelen çoktan seçmeli lerden bazısı bu hatayı verir bazısı kaldırabilir.. bunu kaldırma esnasında bilerek seçmek ve unutmamak gerekli

son söyleyeceğim ise BENİM KULLANDIĞIM PRATİK BİR YOL.. donanımı kaldırma simgesine sağ yerine sol tıkla ve mouse u kımıldatmadan 1 sn bekle sana hangisini kaldıracağını sorduğunda doğru olana tıkla.. işlem tamamdır(ama mutlaka hiçbir programla ilişkisini keseceksin)

ayrıca bu tür çipli usb bellekler güvensizce kaldırıldıklarında ciddi hasarlara yol açacaktır.. hdd lerde ise bad sector e yol açacağını sakın unutma

• @mesuthaksoy

Hem başlangıç öğelerinden çoğunu hem de hizmetlerden işime yaramadıklarımı düşündüklerimi.

@kelmiker

Hocam zaten o durumların hepsini ben kendim yapıyorum doğru olarak, yani orada yanlışım yok, bilgisayar hep hata veriyor...
  • Valla hocam başlangıç öğelerini değil de,hizmetlerden kapattıkların oldu ise tekrar aktifleştirip dene bir de.Çünkü dediğine göre bundan sonra yapmaya başlamış sorunu.
  • şunuda bir denesene belki faydası olur

aygıt yöneticisinden usbleri kaldırıp yeniden yükle

denemekle ne kaybedersin.. ha bu arada mutlaka yanında xp cd si olsun bunu yaparken
  • Bu tip durumlarda oturumu kapatıp açın ve aygıtı kaldırmayı deneyin. Harici diskinizi güvenle kaldır demeden de bağlantıyı kesebilirsiniz. Bunun için Harici HDD nize sağ tıklayın,

Harici hddinize sağ tıklayın/özellikler/donanım.. Tüm disk sürücüleri altında diskinizi bulun/özelliklere basın/ilkeler sekmesi/ çabuk uzlaştırma için en iyi duruma getir'i işaretleyebilirsiniz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.