Şimdi Ara

usb den şarj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus m51sn model laptop sahibiyim..4 senedir usb bağlantıları ile ilgili bir problem yaşamadım..ama yeni almış olduğum next ye-g 535 model navigasyon cihazımı şarj etmiyor..navigasyon cihazının arkasında input: 5V 1500 mA yazmakta fakat sanırım usb max 5V 500 mA verebilmekte ( ki tüm usb toplamı da 500 olabilir emin değilim)..bilgisayarımdan bu navigasyon cihazını şarj etmek istiyorum, ne yapmam gerekir?

• Normalde her bir Usb portundan en fazla 500 mA akım çekebilirsin.Navigasyon cihazını Usb'ye takıpta şarj etmeyi deneme anakartını yakabilirsin.İlla usb'den şarj etmem gerekiyor diyorsan aklıma ilk gelen şey 3 adet Usb portunu paralel bağlamak.Sadece Usb'den gelen +5V ve Ground kablolarını paralel bağlayabilirsin.Bu sayede teorik olarak 1500 mA akım çekebilirsin.Aşağıdaki linkte Usb ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsin.
    http://pinouts.ru/Slots/USB_pinout.shtml
  • cihazı şarj etmek için 5V 1000mA lik bir adaptör buldum fişten şarj ediyorum şuan (bunun da bir zararı var mı bilmiyorum, varsa söyleyin) ama illaki pc ye bağlayacağım cihazı güncelleme vs. yapmak için
  • O şekilde şarj etmenin cihazına bir zararı olmaz önemli olan voltaj değerlerinin uyması akım değerleri farklı olursa hızlı yada yavaş şarj eder yani bir zarar vermez.Ayrıca şarj haricinde güncelleme gibi veri aktarımı için cihazı pc'ye bağlamanın pc'ne bir zararı olmaz.
  • bu durumda basit işlemlerle pc den şarj etme ihtimalim yok sanırım..firmanın bu konuya bi el atması gerekmekte bence..
    teşekkür ederim ilginize..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSP Usb şarj sorunu!!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.