Şimdi Ara

Usb disk takılınca otomatik yedek almak için program

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar şunu yapmak istiyorum bilgisayar bir Usb bellek takılınca bilgisayardaki örneğin C klasöründeki sabit bir klasörü flash disk veya harici diskteki bir klasöre otomatik olarak kopyalayacak küçük bir program. Ya da bu işlem programsız yapılabilir mi windowsta?

• Takınca çalışmaz ama bir .bat dosyası ile tek tıklamayla işlemi halledebilirsin. Flashı takınca .bat dosyasını çalıştırırsın, otomatik yedekleme yapar. Bat dosyası içinde xcopy komutu ile yedekleme alabilirsin. Xcopy komutu için de parametre kullanman lazım. Dosyaların üzerine yazdırmak için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer bir program sürekli arka planda açık kalıpta dediğiniz şeyi yapacaksa aşağıda wpf de yazdım bir tane bakarsın flash bellek takınca benim resmi internetten indirip yazar
    o kısmı değiştirirsin

www.dosyaupload.com
    Hata
    https://www.dosyaupload.com/e8ok

• quote:

Orijinalden alıntı: Iqtam

Takınca çalışmaz ama bir .bat dosyası ile tek tıklamayla işlemi halledebilirsin. Flashı takınca .bat dosyasını çalıştırırsın, otomatik yedekleme yapar. Bat dosyası içinde xcopy komutu ile yedekleme alabilirsin. Xcopy komutu için de parametre kullanman lazım. Dosyaların üzerine yazdırmak için.
    .bat dosyası ile şu şekilde yaptım:
    ----------
    @echo off
    set drive=E:\Yedek
    set backupcmd=xcopy /s /c /d /e /h /i /r /y

echo ### Klasor1 Yedekleniyor...
    %backupcmd% "C:\klasor1" "%drive%\klasor1"

echo Yedekleme tamamlandi.
    @pause
    --------------
    Yalnız bunu bilgisayara usb disk takılınca algılayıp .bat dosyasını çalıştırmasını istiyorum. Bu sayede üzerinde çalıştığım klasörü hiç bir şeye tıklamadan sadece usb belleği veya harici diski takıp çıkararak yedeklemeyi yapabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

eğer bir program sürekli arka planda açık kalıpta dediğiniz şeyi yapacaksa aşağıda wpf de yazdım bir tane bakarsın flash bellek takınca benim resmi internetten indirip yazar
    o kısmı değiştirirsin

https://www.dosyaupload.com/e8ok
    Hocam sağolasın .net konusunda pek bilgim yok ama inceleyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikboteci -- 4 Ekim 2018; 8:57:25 >
  • senin dediğini ancak autorun.inf çözer orda çalışacak uygulamayı yazarsın takınca çalışır gerçi otomatik çalıştır mekanizması yanlış hatırlamıyorsam flash belleklerde kapalıydı varsayılan olarak çünkü virüs bulaştırmada kullanılıyordu

benim yazdığım .net 4.0 da çalışır visual studio veya sharpdevelop ile açıp bakabilirsin
  • Ya da arkaplan da sürekli çalışan bir program yazman lazım. Windows açılışında açılır, bir se özel bir şifre koyarsın bellek içerisinde bir metin belgesinde onu da kontrol edebilirsin ama bunlar senin bilgine bağlı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikboteci

.bat dosyası ile şu şekilde yaptım:
    ----------
    @echo off
    set drive=E:\Yedek
    set backupcmd=xcopy /s /c /d /e /h /i /r /y

echo ### Klasor1 Yedekleniyor...
    %backupcmd% "C:\klasor1" "%drive%\klasor1"

echo Yedekleme tamamlandi.
    @pause
    --------------
    Yalnız bunu bilgisayara usb disk takılınca algılayıp .bat dosyasını çalıştırmasını istiyorum. Bu sayede üzerinde çalıştığım klasörü hiç bir şeye tıklamadan sadece usb belleği veya harici diski takıp çıkararak yedeklemeyi yapabilirim.

Alıntıları Göster
    Otomatik algılama için C#'da bir program yapmalısın. Bu program içerisinden Msdos komutları da çalıştırabilirsin. Ya da C#' ın kendi dosya işlemlerini kullanarak da yedekleme yapabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.