Şimdi Ara

Usb Diskten Windows Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
26.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • --------------------------------------------------------------------------------

Evet arkadaşlar lazım olurmu bilmem ama benim için çok gerekli bir olaydı. Cd-romu çalışmayan bir laptopa nasıl xp kurarım diye düşünürken.

Bu program yardımıma PeToUsb

Programı indirmek için tıklayın.http://r-apidshare.com/files/142926989/PeToUSB.rar
    rar şifresi: bilgisayardestek.com

Daha sonra xp cd sindekileri bilgisayarınızda bir klasöre kopyalıyosunuz.

Ardından programı açıp,klasörün yolunu gösteriyorsunuz.

İşlem başlıyo.

Ayrıca programın nasıl kullanıldığınıda izlemek istiyosanız videolu bir anlatımı mevcut.

http://www.bilgisayardestek.com/index.php?option=com_content&view=article&id=89:usb-diskten-windows-kurulumu&catid=sistem&Itemid=39

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyakgeyik -- 6 Eylül 2008; 14:25:52 >

• güzel bir eklenti

deneme yapıp sonuclarını ekliyecegım
  • kardes emegıne elıne gozune saglık bır bakalım olacakmı ınsallah olur.
  • Gerçekten harika uzun zamandır böyle birşey arıyordum bu şekilde formatın dosya okuma kopyalama hızına göre çok daha kısa süreceğini umuyorum.

Edit:

Peki bu yöntem ile vista kurabilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAICO -- 10 Eylül 2008; 13:30:12 >
  • burda programın nasıl kullanıldığı anlatılmış
    http://webhaber.org/haber42_USB-Flash-Disk-ile-Windows-Kur-PetoUSB.html
  • Arkadaşlar ben bu bilgisayardestek.com adresindeki yöntmi takip ederek Datron Mobee bilgisayarıma format atmıştım.Şu an bir ikinci kez aynı işlemleri yapıp format atmaya çalışıyorum ancak ntldr eksik hatası alıyorum usb den boot etmeye çalıştığında.Bu dosyayı windows cd sinden bulup tekrar kopyaladım usb de i386 klasörünün içine ama hata devam edyor.Bilgisayara ilk formatı attıktan sonra açılışta bir windowsu normal şekilde başlat ve birde usb ile ilgili bir seçenek çıkıyordu.30 saniye saydıktan sonra windowsu başlatıyordu.Bende internette araştırıp bu usb li seçeneğin çıkmaması için regedit üzerinden bir yöntem uygulamıştım ve o zamandan beri usb li seçenek başlangıçta görünmüyordu direk windows başlatılıyordu.Sorun acaba o zaman yaptığım değişiklik olabili mi?Maalesef tam olarak ne yaptığımı hatırlamıyorum o zaman.
  • flaşdiskten xp kurmak dahamı hızlı oluyo
  • Windows Vistayı ve sonrasında çıkan işletim sistemlerini şurda anlatılan yöntemle kurabilirmişiniz:
    http://www.pckoloji.com/dosya-konulari/4413-usb-bellekten-microsoft-windows-vista-kurulumu.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: gizlimabedim

flaşdiskten xp kurmak dahamı hızlı oluyo

evet dostum acaip süper hızlı makinende hızlıysa 20 dakkayı bulmuyo:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnypc -- 6 Nisan 2009; 23:42:21 >
  • 20 dakika mı, fark yok desene..

programın boyutu da çok ilginç 99 KB

zaten önemli olan boyut değil, işlevsellikdi değil mi.. ben almayım..
  • merhaba
    ben usb den kurulum yapmaya calıstım ancak cd key hep yanlış diyor bunun çözümü nedir
  • Tebrikler arkadaşım var güzel bir çalışma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigmucit34

Gerçekten harika uzun zamandır böyle birşey arıyordum bu şekilde formatın dosya okuma kopyalama hızına göre çok daha kısa süreceğini umuyorum.

Edit:

Peki bu yöntem ile vista kurabilirmiyiz?

flash diskden vista kurmak için
    başlat/çalıştır:cmd yazıp enter sonra sırasıyla şu komutları yazıp enter'lıyacaksınız:
    Diskpart
    List disk
    select disk 1
    Clean
    Create Partition Primary
    Select Partition 1
    active
    Format fs=fat32
    assign
    exit
    Xcopy (Optik sürücüye atanan harf):\*.* /s/e/f (USB belleğe atanan harf):\
    misal:Xcopy g:\*.* /s/e/f i:\
    denenmiş bir yöntemdir.......
    Edit:sisteminizde bir adet disk olduğunu varsaydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otozen -- 29 Mayıs 2009; 22:21:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gizlimabedim

flaşdiskten xp kurmak dahamı hızlı oluyo

her şey dahil sp3 lü xp 12 dakika
  • quote:

Orjinalden alıntı: The souls migration

20 dakika mı, fark yok desene..

programın boyutu da çok ilginç 99 KB

zaten önemli olan boyut değil, işlevsellikdi değil mi.. ben almayım..

bazı uygulamalara kullanıcı müdahale etsin diye yavaş tutulmuş ama tüm işlemler / bios ayarı falan derken TOPLAM da: 12 dk masaüstü geliyor
  • ya bu program benim usb mi görmüyo ne yapmam lazım :/ 4gb lik bi usb var elimde :(
  • ben bu prgramdan kurmadım Windows 7 USB/DVD Download Tool programdan kurdum usb belleğim yoktu ne yapsak diye düşünürken telefon gözümün önünde geldi onun hafıza kartı ile format işlemini gerçekleştirdim yaklaşık
    11 dk sürdü(kronometre ile ölçüldü) artık CD/DVD devri kapandı hem daha hızlı hem daha güvenli usb yolu ile format atmak
  • file\$WIN_NT$.~BT\biosinfo.inf bulunamıyo gibi saçma bi hata veriyo bi türlü formatlayamadım aleti :S (eror code 18) varmı bi bilgisi olan ?
  • aynı hatayı ben alıyorum :(
  • XP, Vista yada diğer işletim sistemlerini kurarken, CD yada DVD nin bootable olma gereği, sadece ve sadece bilgisayarı optik sürücüden açabilmek için. Onun haricinde tek faydası yok.
    CD-ROM sürücüsü çalışmayan bir donanıma işletim sistemi kurmak için ille de bu programa gerek yokki. CD nin içeriğini bilgisayara kopyalayıp (optik sürücü çalışmıyorsa nasıl kopyalanacak? Oda bir soru.) Setup programını çalıştırmak yeterli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.