Bugün abimin almış olduğu ismini hatırlayamadığım Çin malı cep telefonuna ver atmak amacıyla Usb bağlantısı kullanarak laptopuma bağlamak istedim.
Usb yi laptopa takar takmaz ekran simsiyah oldu. bilgisayar kapandı.
Tekrar açtım tam xp ekranını açacakken mavi ekran verip kapandı.
Üçüncüye açtığımda sorunsuz biçimde açıldı derken bir de baktım ki o usb'yi taktığım giriş hariç diğer 3 usb girişimde hiçbir şekilde çalışmıyor. .
Aygıt yöneticisinde herhangi bir sorun görünmüyor. Çipset driveri yeniden kurdum. Yine olmadı.
Sizce soruın nedir. Ne yapmalıyım. Yardım bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler...
garantiye gönderme dışında başka bir seçenek oldugunu sanmıyorum.
o telefonunu başka bir bilgisayara bağlamayı denedinmi... başka bir usb cihaz bağlamayı denedinmi labtopuna ... biosu default ayarlara al... virüs spyware taraması yap... olmadı format dene... olmadı garantiye... kolay gelsin.
USB portlar 5,5V-DC akım verebiliyor.Ancak,o çin malı dediğin cep telefonu bundan fazlasını çekmeye çalışırsa güç transistörleri zorlanır.Bu gibi bir durumda anakartta haklı olarak sistemin zarar görmemesi için herşeyi kapatır.Bu nedenle ekran kararmış olabilir. Mavi ekranda ise büyük ihtimal geçici bellek hatasıdır.Onda bir sorun yok. Ancak dediğim gibi,USB'ye takılan aygıt normalden fazla güç çekmemeli.