Merhabalar malum olur ki bir çok gamer kulaklık Usb girişi üzerinden dekteklenmekte,lakin benim merakım Anakart üreticileri kartlar üzerine o kadar gelişmiş ve teklonoji ile desteklenmiş ses kartları dahili olarak veriyor ki üst seviye kulaklıklar hariç bir çok kulaklığın ses kartından daha iyi kalitede olduğu bilinmekte. Şimdi sorum şu kendi sistemim üzerinden gitmek daha mantıklı olur diye düşünüyorum,Kulaklağımı yeni aldım marka modeli Gamepower Kizaru 7.1 Ve Anakartımıda yakında yeniliyeceğim,Alacağım anakart Asus Rog Strix B550-F Gaming Kart Hem 7.1 hemde DTS® Sound Unbound™ Özelliği mevcut fakat kırılma noktası kulaklığımın girişi Altın uçlu Usb İşte Öğrenmek istediğim,şey bildiğim kadarıyla Anakartlar ses yongaları üzerinden 3.5mm Jack üzerinden bu teklonojiyi sunuyorlar ben bu teklonojiden nasıl yararlanırım ? Kulaklığımı değiştirmem mi gerek eğer gerekli ise bu teklonojiyi kullanabileceğim kulaklık önerinizi almak isterim,yada kulaklığımın ses kartı Anakartan dahamı kaliteli böylemi kalsın,Yada usb to 3.5mm dönüştürücü alınca varmı bilmiyorum tabi dönüştürücü olduğunu varsayıyorum hem kulaklığın ses kartı hemde anakart ikisi aynı anda sorun teşkilm edermi ? Şimdiden teşekkür ediyorum. |
Usb Girişli Gamer Kulaklık mı 3.5mm mi?
-
-
O kulaklığı istediğin yere takabilirsin, hiç bir fark göremezsin. Kulaklıkta usb çıkışı olunca, bilgisayar o kulaklığı bir aygıt olarak tanıyor ve yazılımla kontrol edilebilme imkanı sunuyor. Ses kartlarını çok yanlış algılıyorsunuz, ses kartları sizin hayal ettiğiniz gibi bir ürün değil. Ses kartları sesi güzelleştirmez. 10 bin tl ye ses kartıda alsan bu kulaklıkla aynı sesi alırsın. Ses kartlarıyla ilgili şöyle bir parantez açabilirim, 250 ohm luk bir kulaklıkta müzik üretimi için tasarlanan ses kartlarını kullanırsan seste iyileşme görürsün ama oyuncu kulaklıklarına ne takarsan tak fark göremezsin. 350 tl lik bir kulaklığa ses kartı takınca 2 bin tl lik kulaklık olmuyor. Oyuncu kulaklıkları diye tabir edilen kulaklıklar her yerde aynı sesi verir.
Oyuncu kulaklığı alacaksanız, ses konusunda uzmanlaşmış markaları tercih edin mesela sennheiser gibi. Gamepower gibi markalar kulakları fason ürettiriyor ve oyuncu, 7.1, ses kartı, ışık diyerek göz boyarken ederi 100 tl olan kulaklığı 350 tl ye satıyorlar. Başında oyuncu bulunan her üründen uzak durmanızı tavsiye ederim.
-
O kadar da değil ama. Kendi iem kulaklığımı ipade takınca aldığım ses çok vasat oluyor. PC'de ya da telefonda sıkıntı yaşamıyorum. Demek ki ses yongası sesi etkiliyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: n0fx
O kulaklığı istediğin yere takabilirsin, hiç bir fark göremezsin. Kulaklıkta usb çıkışı olunca, bilgisayar o kulaklığı bir aygıt olarak tanıyor ve yazılımla kontrol edilebilme imkanı sunuyor. Ses kartlarını çok yanlış algılıyorsunuz, ses kartları sizin hayal ettiğiniz gibi bir ürün değil. Ses kartları sesi güzelleştirmez. 10 bin tl ye ses kartıda alsan bu kulaklıkla aynı sesi alırsın. Ses kartlarıyla ilgili şöyle bir parantez açabilirim, 250 ohm luk bir kulaklıkta müzik üretimi için tasarlanan ses kartlarını kullanırsan seste iyileşme görürsün ama oyuncu kulaklıklarına ne takarsan tak fark göremezsin. 350 tl lik bir kulaklığa ses kartı takınca 2 bin tl lik kulaklık olmuyor. Oyuncu kulaklıkları diye tabir edilen kulaklıklar her yerde aynı sesi verir.
Oyuncu kulaklığı alacaksanız, ses konusunda uzmanlaşmış markaları tercih edin mesela sennheiser gibi. Gamepower gibi markalar kulakları fason ürettiriyor ve oyuncu, 7.1, ses kartı, ışık diyerek göz boyarken ederi 100 tl olan kulaklığı 350 tl ye satıyorlar. Başında oyuncu bulunan her üründen uzak durmanızı tavsiye ederim.Daha açıkca anlatmak gerekirse USB çıkışlı kulaklıklarda dahili olarak ses kartı bulunur, bu yüzden bilgisayarın ses kartı işlevsiz kalır. Bilgisayarın (anakartın) ses kartını kullanmak için 3.5mm çıkışlı bir kulaklık kullanmanız gerekmektedir.Ayrıca anakart üreticileri kartlar üzerinde maalesef o kadar gelişmiş bir ses kartı sunmuyor. Sunulan en iyi ses yongası Realtek ALC1220.Piyasadaki 50-100 dolarlık bir DAC/Amfi çok daha iyi ses çıkışı veriyor. Fazla bir bütçeniz hiç zorlamayın. Kaliteli bir DAC/Amfi ve Kulaklık en az 2000-3000TL gibi rakamlara patlar.Ayrıca anakartlarda bahsedilen 7.1 desteği, 7.1 ses sistemleri içindir. Stereo kulaklıkla 7.1 çıkış alamassınız, bunun için sanal surround desteği gereklidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 2 Kasım 2020; 18:53:41 >
-
oyuncu kulaklığında 3.5mm girişi tercih etmem ben ki zaten 7.1 olmuyor tek giriş varsa. usb ile sanal 7.1 yapıyorlar ve kendi ses kartı sayesinde yapıyor bunu.
kısacası oyun için alacaksan true 7.1 denilen kulaklık + iyi bir ses kartı alacaksın ki bu da pahalıya patlar ve gereksiz bence oyun için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X