Şimdi Ara

USB Harici HDD sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde iki tane harici hdd var(dı). Bunlardan birisi Seagate Expansion 1TB diğeri ise Seagate Freeagent 270GB.
    Bu HDD leri parçalarını Vatan bilgisayardan alıp toplattığım bilgisayarımda kullanmaktaydım.
    Kullandığım sistem bilgisini resimde veriyorum.

Sorun arasıra hortalayan bir türlü çözüm bulamadığım birşeydi. Öncelikle HDD leri hiç görmeme sorunu vardı, defalarca driver yükleme açma kapama sorun sonunda çözdüğümü düşündüm ancak daha sonra da hdd leri görmeye ama bu hdd lerin bir anda kaybolması sorununa çevirdi. İnternette biraz aratınca power options dan uykuya geçmeyi kapatarak çözüm bulmaya çalıştım. BU da kısmen çözüldü, kısmen diyorum çünkü bazen birkaç defa restart gerektirdi. Sonra bazı zamanlar HDD ler bağlı iken bios dan işletim sistemine geçmeyip orada takılma sorunları oldu. Defalarca farklı denemelerden sonra bir süre her iki hdd yi de kullanmaya başladım. Bir tek sorun Expansion ı verimli şekilde kullanamamak oldu. USB3 olduğu için çalıştığında epey hızlı dosya kopyalıyordu ama bazen hız 0 a düşüp hdd reaksiyon vermiyordu.

Hem HDD için hem de anakart için gerekli olan driverları tekrar yükledim. Dün en son çözüm olarak bios u da güncelledim. Bu arada işletim sistemini kaldırıp tekrar kurdum ve Expansion çalışmaya başladı. Sonra bir yerlerde okuduğum üzere HDD lerden birinde donanımsal sorun varsa ikisi birden takılıyken diğerini de etkileyebileceğini yazıyordu. Freeagent ı laptop da denedim ve orada da çalışmadığını görünce, tamamdır sorun bu demek ki dedim. Daha sonra uzun süre uğraşmanın verdiği öfke ve yorgunlukla Freeagent'a kafa göz daldım. HDD yi içinde sökmeye çalıştım ama maalesef henüz amacıma erişemedim çünkü kuvvetli önlem almışlar açılmasın diye, sanırım güç uygulamak zorunda kalacağım.
    Her neyse sorunum bu kadar ile bitecek sanırken bu gün bir baktım Expansion da yine kaybolmuş. Kablosu takılı vs ama yine durup duruken bilgisayar bağlantısı kesilmiş olarak görüyor. Device manager da vs hiçbiryerde görünmüyor.

Artık problemin donanımsal olduğunu ve anakart ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmeye çalıştım ama windows a da çok güvenmiyorum, özellikle 8.1 'e.
    İşletim sistemini kaldırıp Ubuntu kurmadan evvel size de bir danışmak istedim.

Herhangi bir fikriniz var mı neden olabileceği ile ilgili?

Teşekkürler

USB Harici HDD sorunu
     USB Harici HDD sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odessa2013 -- 18 Eylül 2014; 9:39:45 >

• Epey bir süre uğraştıktan sonra sorunu çözdüm ve başkalarının da aynı sorunu yaşaması ihtimaline karşı belirtmek istedim.

Pek çok şey denediğim için not almadım önceki adımları ancak sorun Windows'un USB 3 için yüklediği sürücülerdeymiş. Bu sürücüleri kaldırıp ASUS (bendeki anakart) un sağlamış olduğu en güncel sürücüleri yükleyince ( Asmedia_USB3_XPVistaWin7_VER116120 ) sorun kısmen çözüldü. Kısmen diyorum çünkü artık bir süre geçtikten sonra harici diskin kaybolması gibi bir sorun yok artık ancak bilgisayar açıkken harici disk takılıysa bir türlü açılmak bilmiyor bilgisayar.
    Bunun BIOS ayarları ile alaklı ve birbirinden bağımsız konular olduğunu düşünmeye başladım. Ona da ayrıca bakacağım.

Bu işlemleri yaparken başka bir sorunla daha karşılaştım o da Win 8.1 sürüleri kaldırmama müsade etmemesiydi. Bunu nasıl çözdüğümü not alamadım maalesef çünkü ardı ardına pek çok şey denedim. Sanıyorum registry de yaptığı bir değişiklik etkili oldu. WoW64 diye bir girişi değiştirince sürücüleri kaldırmama izin verdi. Sonra yeni sürücüleri yükledim ve kapatıp açınca sorun çözüldü.

Sözün özü Win 8.1 USB 3 desteği konusunda sıkıntılı bir işletim sistemi. Gerçi hangi konuda sıkıntılı değil diye sormaya başladım artık kendi kendime ama şu an için idare ediyorum.

Kolay gelsin herkese.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.