Herkese Merhabalar, Ofiste 2 adet bilgisayarımız var ve 14TB harici Harddisk arşivimiz bir bilgisayara bağlı. Bağlı olan bilgisayardan paylaşıma açtığımda 2. bilgisayar çok yavaş bağlanıyor dosyaları geç kopyalıyor filan. Ben 2 adet 1000Mpbs harici Ethernet kartı ve 1 Adet 1000mpbs switch (hub) alarak Yerel ağ kurup oradan paylaşmayı düşündüm ama sizce kopyalama ve kullanım hızında fark ettirir mi? yada bu HDD'yi ağdan en hızlı nasıl kullanırım? Çözüm önerilerini bekliyorum, vakit ayıran herkese şimdiden teşekkürler. İyi Forumlar. |
Usb Hdd Ağ Paylaşımı
-
-
Switchin bağlı olduğu ana cihazda(router/modem) gigabit port mu? -
hayır o normal 100 mpbs ağ. o sebepten harici gigabit ethernet kartı ve gigabit switch alıp ayrı bir ağ kurmayı düşünüyorum
-
İki bilgisayarı alacağınız ethernet kartlarından birbirine bağlayın, switche ne gerek var o zaman? -
quote:
Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING
İki bilgisayarı alacağınız ethernet kartlarından birbirine bağlayın, switche ne gerek var o zaman?çapraz bağlantı mı yapılacak? daha önce hiç yapmadım onu? hep hub kullandım.
-
2 bilgisayar ve modeminizi switche en az CAT5E kablo ile bağlayın. Bilgisayarınızın tümleşik ethernet kartları gigabit ise kullanabilirsiniz. Değil ise harici ethernet kartı kullanmanız gerekecektir. Unutmayın ki sisteminizi sınırlayan en zayıf olan cihazınız olacak. Hub yerine switch kullandığınızdan modeminiz dosya transferi sırasında bir rol üstlenmeyecektir.
Tabii bir de şu var. Siz ne kadar hızla bağlantı kurmayı istiyorsunuz ve ne kadar hız alıyorsunuz. Bir de bahsi geçen harddiskler bilgisayara nasıl bağlı? USB'den bağlılarsa ve hele ki USB 2.0 felansa ne yapsanız fayda etmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X