Arkadaslar kullandıgım laptopun hddsinden ses gelmeye başladı ve nihayet yok sayıyor kendini.başka bir hdd takarak pc yi calıştırıyorum ancak bozulan hdd de verilerim var almak isitiyorum.
harici hdd kutusuyla usb den bagladım ancak sürücülerde göremiyorum hdd yi.Sadece baglantı sesi geliyor vesag altta donanımı guvenle kaldır ikonu var.Tıklayıp kaldrıp tekrar kuruyorum nafile görmüyor yine.
baska bir pc ye taktım onda da görmüyor,bios ayarlarına girdim hdd yok diyor.Xp yi tekrar kurmak istiyorum uzerine disk yok diyor,pardusu denedim oda disk yok dedi.
veri kurtarma programlarını denedim onlarda bulamadı hdd yi. Şimdi lütfen bu konuda yardımcı olun bana,benim icin önemli verilerim vardı içinde, kurtarmak istiyorum hdd den.
önerebileceginiz çözüm yolları nelerdir?
bu arada donanımda '811 ata atapi device usb device' yazıyor.disk yonetiminde ise görmüyor yine...
birde usb den bagladıgımda önce kırmızı ısıgı yanıyor kutunun sonra yeşile donuyor ama bulamıyor pc
yokmu yardımcı olabilecek arkadaş?
yokmu yardım edecek ???
evet yok galiba
Disk yönetiminde bile göremiyosanız yapacak birşey yok demektir..
disk ölmüş.
O diskteki bilgileri kurtarabilecek bir yöntem var. ama kesin çözüm olmaz. denemeye değecek değerde bilgi varsa uğraşın tabi. aynı marka ve aynı model diskten bir tane daha bulup disk kontrol devrelerini değiştirirsiniz. eğer diskinizin elektronik kumanda ünitesinda hata varsa yeni bir devre takınca bilgilere ulaşabilirsiniz. dataları kurtardıktan sonra da diski çöpe atabilirsiniz.
son care bu galiba
malesef buda cagre ollmadı. devreyi degistirmek.
acaba pardus filan programlar işime yaramaz mı ?
elektornik devreyi degiştirdim.aynısyla ancak yine göremedim.
Tekrar kendi devresini taktım.
Şu anda pc harddiski tanıyor ve yüklendi ve kullanıma hazır diyor ama yönetimsel araclar ve bilgisayarım dizininde görmüyorum hdd yi.
autorunusb diye bir program denedim ama malesef oda bulamadı.Sanırım motoru dönmüyor.
harici disk kutusun dısarıdan voltaj versem görebilirmiyim acaba ( 3 v gibi )
yokmu cevap verecek?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme