Şimdi Ara

USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
3.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oyunlarla aram iyi değildir. Benim bahsettiğim Adobe gibi popüler uygulamalar Linux te olmayışıdır. Sen şimdi sanallaştırmadan bahsedersin Linux altında Windows çalıştırmalardan ...

Sunucuların tercih ettiğini yıllardır biliyorum yer yer dh forumunda da yıllardır dile getiririm. Gerçekler durum neyse onu kabul ediyorum. Biz burada sunucu odaklı değil son kullanıcı bireysel kullanımda Linux ne kadar yaygındır ele alınıyor.

Sunucu işletim sistemlerinden Microsoft un sunucu işlemcilerinden ve sunucu işletim sistemlerinden filan mı bahsediliyor ?

Linux son kullanıcılar olarak ele alırsak sunucular kadar hiç te parlak değildir. Sen sunuculardaki bariz tercih edilmesini gidip masaüstü son kullanıcıları da katarsan komik olur USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz!  .

O yazılı makaleyi tek tek çürütebilecek misin ? Tek tek hayır o sorun çözüldü şu dağıtımlılarda var gibi ( kaynaksız da olur :)) ) ... Bir de hepsinin çözüldüğü bir dağıtımlısı hangisidir yoksa yok mudur ?

Linux niye böyle Nobara Linux ile oyunlar için baya elden geçirmişler acaba ? Neyin çabasıdır ? Acaba USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz! USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz!  ?

USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz!nobaraproject.org
    Nobara Linux | The Nobara Project
    https://nobaraproject.org

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Ben oyunlarla aram yoktur Nobara dan bahsediyorum . Sen de sanırım yıllardır kullanıyorsundur? Kullanmıyorsan da herhalde kıyaslama noksanlığı ile veya idrak edemiyor oluşunla mevcut klasik bilinen Linux dağıtımlıları kullanıyorsundur ... Neden bu özelleştirmeler var ?

Sen şimdi custom Windows 10 windows 11 lerden de bahsedersin. Zaten Microsoft işletim sistemlerinde bu reva görülmez. O çok övülen Linux dağıtımlılarında hayırdır ne iş bu custom oyun odaklı Linux dağıtımı projesi türetmişler?! Al buradan da yak parçalanma fragmantasyon! ... İlerde daha da dallanırsa şaşırmam! Pardus bile kendi başına fragmantasyon ... Debian a geçildi Tübitak taki çekirdek kadrosu tepki gösterdi dağıtıldı istifalar çoğu Hollanda ya gitti ... Geriye kalanlar da artık ortada ...

2024 teki felaket Kernel olayı sıcaktır . Microsoft çalışanı sayesinde şansa fark edildi kurtuldu Linux camiası itibari vs ...

• Şuraya bakın sayın seyirciler. Bu kadar parçalanmış bir Linux dağıtımlarından seç seçebildiğini ...

276 tane Linux dağıtımı var?! Derdiniz nedir ? Bu kadar çeşit çeşit. Bir uygulama geliştiricisi tırsar her bir Linux dağıtımına paketlemesine derlemesine !

USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz!distrowatch.com
    DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD.
    https://distrowatch.com/dwres.php?resource=popularity
  • Abicim şu Linuxun kurulumunu basitleştirseler kullanıcamda yok.Windowsu kur usb ye yükle açılıyor driverları yükle kullan.Linux kullanayım diyorum 50 tane çeşidi var.Kurulumda bir sürü detayı var vs...YouTube'dan bakayım diyorsun adam gibi detaylı anlatan yok.Yav şu işi basitleştirin arkadaş ya...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple_M1 kullanıcısına yanıt
    Her açıdan Windows'un anasını ağlatmayı ve kullanıcılara savaş açmayı tercih etmiş bir CEO olduğunu kanıtladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 28 Aralık 2024; 17:33:6 >
  • Windows 11 i iso imajindaki install.wim ile kuruyorlar. Böylece donanım fark etmeksizin her bilgisayara yükleniyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ua-87 kullanıcısına yanıt

linux kurmak windows kurmaktan çok daha kolaydır. rufusa ubuntuyu indirin biosu usbden başlatın sadece next next 3 4 dk da kurluyor sizi belki arch linux falan kurmaya çalıştınız. ubuntu en kolay kurulumdur dünyadaki. hatta kurmadan bile kullanabiliyorsunuz.

• Linux Super User kullanıcısına yanıt
    Ubuntuyu nereden indireceğiz.Bir sürü Ubuntu çeşidi var.Youtubeda tek bir düzgün videoya denk gelmemiştim.Şu donanıma şunu kurun, bunu kaldırmaz bunu kurun diyorlar.Birde her uygulama düzgün çalışsın diye ayrı şeyler yüklüyorsun diye görüyorum.Bence linux son kullanıcıyı yakalayamadı hala...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 29 Aralık 2024; 3:25:38 >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

Ne çok yazmışsın kardeşim, Linux yüklesen bu yazıdan daha kısa sürede yüklemiştin

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Sen windows yüklü bilgisayarda hacklensen windows a dava açabileceğini falan mı sanıyorsun acaba?

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

Windows bence daha hızlı yüklüyor.

Ayrıca hızlı kurulum en son dert edilecek şeydir. Sığ yaklaşma boğulursun ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Çok talihsiz bir yorum olmuş. Flatpak nedir bir araştır istersen. :) Zaten temel dağıtımlar bir elin parmak sayısını geçmiyor. Debian, Arch, Gentoo ve RHEL temel dağıtımlardır. Geriye kalanlar da bunların üzerine kuruludur. Öyle sanılanın aksine karmakarışık değil. Debian’da çalışan Ubuntu’da da çalışır, Linux Mint’te de çalışır. Arch’ta çalışan Arco’da da çalışır, EOS’ta da çalışır. Sonuçta aynı paket yöneticisini kullanıyorlar. Ayrı ayrı derlenmesine gerek yok. Burada fark arayüz ve kullanıcının deneyimidir. Ben geçeli birkaç ay oldu. Şu an kafam rahat.

Linux özgürlüktür. Windows’ta klasörün rengine bile müdahale edemiyorsun. Kullanıcısını bu kadar kısıtlayan bir sistemin nesini sever insanlar anlamam.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz!
    USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz!en.wikipedia.org
    Flatpak - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Flatpak

2015 ten başlanmış netice peki ? Teoride başka pratikte gerçekleşende bambaşka!

2023 te ele alınan makaleyi kaynaklı kopyala yapıştır paylaştım. Bu Flatpak varlığı ile neden 2023 te bile sorunlarla cebelleşiliyor ?

Flatpak bir tür hayaller alemine umut mu satıyor ?

2015 ten beri netice vasat ! Sorunlar devam ediyor ...

Sorunun kaynağı en başından geliştirici desteği yok! Dediğim gibi geliştirilenler de tam randımanlı verimli uyumlu veya herşeyi Windows taki gibi sunmuyor! Windows un kendisine ait stok varsayılan bazı hizmetleri uygulamaları ile tabir-i caiz ise bloatware ler ile Windows OS ler "göreceli " yavaş denilebiliyor çünkü custom Windows 1x lerden başarılardan bunu görmekteyiz düşük ayakizi ( footprint ) .

Özelleştirmede Linux dağıtımlıları çok zordur aşırı zordur. Lakin Windows ta aksine çok kolaydır ve netice de özelleştirilebilir alınmaktadır.

Windows ta kendi yerinde durmuyor genel çerçevede kendini geliştiriyor.

Güvenlik için sadece yazılımsal değil donanımsal şartları ve donanımsal güvenlik bileşenlerini de beraber kullanması ile güvenli olan profesyonel ve ciddiyetle ele alınan Microsoft ta daha da kendisini geliştirmektedir.

TPM 2.0 ve ona bel bağlanan Windows işletim sistemi Linux dünyasında nedense yoktur ! Daha doğrusu Secure Boot yoktur! Linux te olmayışı enteresandır kurumsal Linux dağıtımlılar malum ücretlidirler ve gerekli lisansları pekala alabilirlerdi ama yok! ...

Flatpak güvenli işletim sistemi mi sunuyor?

Flatpak sürücü desteği mi sunuyor ?

Flatpak başka Linux dağıtımlılarına göre derlenmiş olan uygulamaları %100 olarak mı başka Linux lerde sunuyor? Mesele : Pardus ta tam uyumlu mudur ?

Ben temelde bazı cevapları vereyim :

" Flatpak runs in a sandbox (which provides a separate, ABI-stable version of common system libraries), it uses more space on the system than common native packages. However, OSTree, a technology underlying Flatpak, deduplicates matching files. This means that the first few Flatpak installations will occupy more space, but as more packages are added, the system will use space more efficiently. "

Flatpak Sandbox te çalışıyor yani sanallaştırılmış bir ortamda ve bunun neticesinde sistem kaynaklarını daha fazla harcar ve daha fazla yer kaplatır! Çözüme bak!

Flatpak Linux Kernel ine de gereken değişiklikleri sorunsuz yapabiliyor mu ?

Sandbox (bilgisayar güvenliği) - Vikipedi

USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz!pardus gönüllü platformu
    Flatpak nedir? Nasıl Kurulur? - Pardus Gönüllü Platformu
    https://gonullu.pardus.org.tr/flatpak-nedir-nasil-kurulur/

• https://eksisozluk.com/flatpak--5276793

Yer kaplaması da ayrıca bela olmuş. Ben demiyorum deneyenler diyor.

Bahsetmemen ilginç ...

• Linux dağıtımlılarına özel bazı programlarınız varsa zaten Microsoft Linux kernel ini kendisine dahil etmiştir . Linux artık Microsoft içinde harmonisini kurmuştur.

Windows Subsystem for Linux ( WSL )

USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz!en.wikipedia.org
    Windows Subsystem for Linux - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Subsystem_for_Linux

Windows altında sanallaştırma olmadan direk Linux kullanabiliyorsunuz! Flatpak gibi sanallaştırma ile sisteminizde GB larda ekstra gereksiz şişmelere de vesile ettirmiyor ( birileri der şimdi flatpak ile WSL benzer değil bambaşka şeyler derler! Lakin mesele bir soruna çözümdeki yaklaşım ideali nedir diye ele alırsak Microsoft un yaptığı zekice akıllıca olduğu aşikardır sakın çakallık manasında anlamayın tarafsız pragmatik ele alın anlarsınız ... )

Windows ta winget kullanın :)

Windows Package Manager

Windows Package Manager - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Package_Manager

• Yeri gelmişken : cmd yönetici çalıştırın sonra şunu yapıştırın ve enter :

winget upgrade --all

Güncellemeleri tek bir komutlan da yapabilirsiniz. Tek tek var mı güncellemesi diye bakmanıza da gerek yok :)

Windows 10 ve 11 kullananların konforudur USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz! ...

• Ua-87 kullanıcısına yanıt

Orjinal ubuntuyu burdan indireceksiniz.

Rufusla USB yazdırın biostan USB seçip başlatın kendi kendine kurulacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Hocam lg v35 kullanıyor olabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.