Şimdi Ara

USB ile Windows 11 yükleyenler dikkat: Güvenlik güncellemesi alamayabilirsiniz! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
3.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Evet LG V35 sahibiyim ama neden sordunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Nickiniz tanıdık geldi ondan sormak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

2 dakika 10 saniyede Linux kurduğumu hatırlıyorum?

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

Windows 11 de 1 dakikada ben de 24H2 dokunulmamışı yüklüyorum. Olay biraz da hızlı harici ssd ve hızlı ssd dahili depolama birimime sahip olmakta keramet.

Yani hızlı kurulum yarıştırılmasının bir esprisi artık kalmamıştır.

Senin gibi 10 saniye küsuratlı hatıram yok gerçi .

Live yani RAM e yüklenen Linux dağıtımlılarından mı bahsediyorsun ?

Benzeri Windows PE olarak ta yapılabiliyor daha da hızlı oluyor malum direk RAM e kuruluyor. Ama RAM kalıcı depolamaz ...

• İşini hangisi görüyorsa o senin için en iyisidir.

Denememişsin konuşuyorsun. Ben Ubuntu’ya da kurdum Fedora’ya kurdum, Arch’a da kurdum. Üçü de birbirinden farklı. Sağdan soldan okuduklarınla geliyorsun. :) Ben denedim kapiş?

Ayrıca Flatpak paket yöneticisidir sürücü yöneticisi değildir. Ben mesela flatpak kullanmıyorum istediğim uygulamayı da yay ile yükleyebiliyorum. Binlerce yazılımın bulunduğu devasa bir paket yöneticisi. Flatpak’a ihtiyacım olan bir durumum hiç olmadı. Ben sana çözüm sunuyorum ama onu beğenmem bunu beğenmem mızmızlamıyorsun. Çözüm var mı var var gerisi traş.

Bence sen Linux kullanmayı becerememişsin. Sonra vazgeçip Windows’a dönmüşsün. Yazdıklarından anlaşılıyor sağdan soldan okuduklarınla burada biliyormuş gibi takılıyorsun.

Sırf Recall yüzünden bile Windows kullanılmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

O zaman Ftatpak filan arastir demeyeceksin yani bir tur ahkam kesmeyeceksin. Carsaf carsaf sundum diye de bu sefer neymis ben kullanmiyorum diyorsun :) .

Recall deki temel hassasiyet mahremiyetse zaten her turlu hacklenmede zaten tum bilgilerin erisiliebilir takip edilebilir oluyorsun.

Recall de beyan edilenler disinda mahremiyetinize ait seyleri de kayit ettigine dair kesin deliller yoksa iftira sayarim ALGI derim.

Ayrica bu ozellik kapatilabilir.

Ayrica bu ozellik icin basit NPU lar da bile calismaz. Guncel islemci olmali daha dogrusu CoPilot+PC olmalidir.

Tricklerle vs yuklenmis Windows 11 24H2 ve sonrasindakiler icin Recall zaten calisamaz donanimsal yetersizdir.

Bir de buna TPM 2.0 olmayan sistemlere bastan desteklemez. TPM 2.0 olmazsa olmazlardandir zaten ...

200 küsür dağıtım var deyip hepsine nasıl ayrı ayrı derlenecek diyorsun. Yahu bu kadar mı bilgisizce yorum yazılabilir. Debian > Ubuntu > Mint. Hepsi APT depolarını kullanıyor. Ne ayrı ayrı derlemesi? Kendini ne kadar gülünç duruma düşürdüğünün farkında bile değilsin. Linux kullanmayı becerememişsin işte. Yazdıklarından da bilgin olmadığı anlaşılıyor. Sağdan soldan okuduklarınla gelip burada biliyormuş gibi yapıyorsun olmuyor.

Mahremiyete ait veriler de kayıt altına alınıyor. Aşağıdaki linkte mevcut. Hatta alıntı olarak ekleyeyim.

quote:

Yüzeyde faydalı gibi görünen bu özellik, "ayrım gözetmeksizin" masaüstündeki her şeyi yakalıyor. Şifreler, hassas veriler ve gizli bilgiler gibi öğeler de bu kayıtlara dahil ediliyor.

https://mini.donanimhaber.com/microsoft-tartismali-recall-ozelligini-devreye-aliyor--160217320

Bilgisayarda ne yaptığını, hangi sitelere (banka hesapları, e-devlet, forum vs) girdiğini, üyeliklerine ve şifrelerine kadar saniyesi saniyesine kayıt altına alan bir özelliği gönül rahatlığıyla kullanır mısın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ubuntu yu laptoplardan birine yukledim. Suan Ubuntu dan yaziyorum. Firefox tarayicisindan.

Tavsiyen nedir ? Rfus ile yukledim. Secure Boot aktif . Ne zaman tekrar baslat desem Ubuntu baslamiyor. Yani LiveCD gibi aninda calistir degil ssd ye kurulum yapilmistir. Kuruldugunu da goruyorum. Cevabi bu baslik degildir forumda uygun yerde beni alintilayarak yardimci olur musunuz ?

Forumdaki su basliga abone oldum ama hangisinde en dogrusu ve etkin yardim alabilecegim konu basliklari hangileridir kestiremedim de.

https://forum.donanimhaber.com/gnu-linux--f191

Tesekkurler.

• Cozumu buldum.

ıt's foss
    [Fixed] "No Bootable Device" Error After Installing Ubuntu
    https://itsfoss.com/no-bootable-device-found-ubuntu/

@Mr. Jingles

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.