Şimdi Ara

USB'ler Durdu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Durduk yerde çalışan usb aygıtlarım durdu. Ama gerçekten durduk yerde :) Restart sonrası vs değil, mouseum çalışırken bi anda durdu. Bi baktım ipod, bluetooth hepsi birden devre dışı. Restart attım falan düzelmedi. Kaspersky engelliyor mu diye düşünüp devre dışı bıraktım olmadı. Baktım cihazları söküp taktıkça yeni aygıt bulundu sesi falan gelmiyor. Öyle bir yazılı uyarı da gelmiyor. Ön arka usbler hiç çalışmıyor. PCI slota USB kart takılı makinamda, oradaki usb'ler de çalışmıyor. Aygıt Yöneticisi > Evrensel Seri Yol Denetleyicileri altında şunlar var:

Standart Gelişmiş - PCI Ana Denetleyicisi
    Standart OpenHD USB Ana Denetleyicisi
    USB Kök Hub
    USB Kök Hub

Sanki daha fazla bişeyler olması gerekiyormuş gibime geliyor ama, tam emin olamadım. Bios'a baktım orada da USB 'ler açık.
    Ne yapmam gerekir fikri olan var mı??

• kimsenin bi fikri yok mu yau. =)
  • Internet'te arama yaptım, tüm sonuçlar anakart arızası diyor ve board'ı değiştirerek çözmüşler.

http://www.everythingusb.com/forums/showthread.php?threadid=11069
    http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet/29229696/all-usb-ports-stopped-wor.aspx

Seninkiyle alakalı olmayabilir tabiki de, sadece "mesela"..

• USB çıkışların yanmış.
    Ana kart değişmeye gerek yok, fazla masraf etme.
    PCI / USB dönüştürücü kart al. 15-20 lira bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 19 Şubat 2009; 1:49:03 >
  • AreaOfEffect araştırman için teşekkürler ama anakart arızası olduğunu sanmıyorum. Şöyle ki bilgisayarımda zaten bir PCI -> USB dönüştürücü takılı, o da çalışmıyor.

messire ilk mesajımda da dediğim gibi PCI / USB dönüştürücü takılı ve o da çalışmıyor. :(

driverlara iliştim biraz, o da kâr etmedi. şaştım kaldım :)
    şunu da ekleyeyim misal ipod, bluetooth bağladığımda cihazlara elektrik gidiyor. ipod'um mesela şarj oluyor ama bilgisayara bağlı gibi görmüyor kendini. usb'lerde data akışı yok.
    usbler çalışmayı durdurduğunda sistemde herhangi bi kitlenme falan da olmadı, windows gayet çalışır durumdaydı. anakarttan olsa en azından reset falan yerdi diye düşünüyorum, yanılıyor da olabilirim tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uTKu18 -- 19 Şubat 2009; 2:06:52 >
  • Aynı donanım üzerinde başka bir işletim sistemi denemek lazım. Bir Ubuntu CD'si indirip, cd'ye yazıp onunla başlatsanız; o otomatik usb cihazları masaüstünde gösteriyor. Eğer o tanırsa, sorun Windows'dadır.
  • teşekkürler AreaOfEffect, yarın ilk iş bunu deneyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.