Şimdi Ara

USB Mouse problemi (x7)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler, ben Eskişehir'de okuyorum ve orada bilgisayarım için Oscar x7 (XL-740K) mouse aldım, ve çok güzel kullanıyordum, fakat 1 hafta önce Adana'ya ailemin yanına geldim, annemin bilgisayarındaki standart Casper mouseuna alışamadığım için yanımda getirdiğim x7'yi taktım, fakat sağ altta "USB aygıtı tanınmadı" başlıklı bir hata mesajı aldım.. İnternette biraz araştırma yaptım, benimki gibi bir soruna rastlayamadım fakat benzeri sorunlar için birkaç değişik çözüme rastladım ve hiçbiri mantıklı gelmedi (PSU değişimi gibi, USB'den herşeyi çıkarıp sadece mouse'u taktım, yine aynı, her USB slotunu denedim, yine aynı).. İşin trajikomik tarafı ise çıkan hata mesajının sonunun "... çözmek için lütfen bu iletiye tıklayın." olması. Mouse çalışmayınca doğal olarak tıklayamıyorum da..

Mouse'u ilk takışımda bir süre çalıştı, tabi ona çalıştı denebilirse, kesik kesik hareket ediyordu. Yolda bir zarar görmediğinden neredeyse eminim, çünkü ne bir darbeye ne de bükülme gibi kablo deformasyonlarına izin verebilecek bir duruma maruz kalmadı. Her denememde performansı iyice azaldı, ve şimdi hata mesajı vermekten başka bir şey yapamıyor..

Ayrıca, kendi sitesinden indirdiğim sürücüler işe yaramadı..
    USB soketlerinde sorun var da diyemiyorum, çünkü o mousetan başka her aygıt sorunsuz çalışıyor..
    Mouseda sorun olmasına ise çok fazla ihtimal veremiyorum, daha 1 aylık bile değil, ve çok özenli kullanıldı..

Umarım burada birileri yardım edebilir, teşekkürler..

• quote:

Orjinalden alıntı: onurforever

Herkese iyi günler, ben Eskişehir'de okuyorum ve orada bilgisayarım için Oscar x7 (XL-740K) mouse aldım, ve çok güzel kullanıyordum, fakat 1 hafta önce Adana'ya ailemin yanına geldim, annemin bilgisayarındaki standart Casper mouseuna alışamadığım için yanımda getirdiğim x7'yi taktım, fakat sağ altta "USB aygıtı tanınmadı" başlıklı bir hata mesajı aldım.. İnternette biraz araştırma yaptım, benimki gibi bir soruna rastlayamadım fakat benzeri sorunlar için birkaç değişik çözüme rastladım ve hiçbiri mantıklı gelmedi (PSU değişimi gibi, USB'den herşeyi çıkarıp sadece mouse'u taktım, yine aynı, her USB slotunu denedim, yine aynı).. İşin trajikomik tarafı ise çıkan hata mesajının sonunun "... çözmek için lütfen bu iletiye tıklayın." olması. Mouse çalışmayınca doğal olarak tıklayamıyorum da..

Mouse'u ilk takışımda bir süre çalıştı, tabi ona çalıştı denebilirse, kesik kesik hareket ediyordu. Yolda bir zarar görmediğinden neredeyse eminim, çünkü ne bir darbeye ne de bükülme gibi kablo deformasyonlarına izin verebilecek bir duruma maruz kalmadı. Her denememde performansı iyice azaldı, ve şimdi hata mesajı vermekten başka bir şey yapamıyor..

USB soketlerinde sorun var da diyemiyorum, çünkü o mousetan başka her aygıt sorunsuz çalışıyor..
    Mouseda sorun olmasına ise çok fazla ihtimal veremiyorum, daha 1 aylık bile değil, ve çok özenli kullanıldı..

çok enderde olssa bazı aygıtlar ya işletim sistemden yada donanıamsal farklılıklardan böyle hatalar verebiliyo..
    hatta şuan çalışmayan mouse bile bazı zamanlarda bile çalışabilio..
    sen yapman gerekeni fazlasıyla yapmışsın...

• Usb üzerinden değilde, kutu içerisindeki dönüştürücü ile birlikte PS2'den bağlayıp denedin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: reptile_34

quote:

Orjinalden alıntı: onurforever

Herkese iyi günler, ben Eskişehir'de okuyorum ve orada bilgisayarım için Oscar x7 (XL-740K) mouse aldım, ve çok güzel kullanıyordum, fakat 1 hafta önce Adana'ya ailemin yanına geldim, annemin bilgisayarındaki standart Casper mouseuna alışamadığım için yanımda getirdiğim x7'yi taktım, fakat sağ altta "USB aygıtı tanınmadı" başlıklı bir hata mesajı aldım.. İnternette biraz araştırma yaptım, benimki gibi bir soruna rastlayamadım fakat benzeri sorunlar için birkaç değişik çözüme rastladım ve hiçbiri mantıklı gelmedi (PSU değişimi gibi, USB'den herşeyi çıkarıp sadece mouse'u taktım, yine aynı, her USB slotunu denedim, yine aynı).. İşin trajikomik tarafı ise çıkan hata mesajının sonunun "... çözmek için lütfen bu iletiye tıklayın." olması. Mouse çalışmayınca doğal olarak tıklayamıyorum da..

çok enderde olssa bazı aygıtlar ya işletim sistemden yada donanıamsal farklılıklardan böyle hatalar verebiliyo..
    hatta şuan çalışmayan mouse bile bazı zamanlarda bile çalışabilio..
    sen yapman gerekeni fazlasıyla yapmışsın...

O zaman Adana'da bu mouse'u kullanmak haram bana :\ Neyse, çok teşekkürler, evde başka bir mouse daha buldum, en azından Casper'ınkinden iyi :)

quote:

Orjinalden alıntı: thetrooper00

Usb üzerinden değilde, kutu içerisindeki dönüştürücü ile birlikte PS2'den bağlayıp denedin mi?

Enteresan olarak kutu içerisinde bir dönüştürücü mevcut değil, fakat evet, eski mouse'lardan birinin dönüştürücüsüyle taktım, mouse tanınmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WiR8 -- 31 Mart 2009; 19:58:39 >

• Arkadaşlar spam yapmamayı umarak durumuma bir güncelleştirme getirmek istiyorum, Eskişehir'e döndüm, mouse'u bilgisayara bağlayıp açtım ve aynı sorunla karşılaştım, şu anda eski kırık mouse'umu kullanıyorum ve bilgisayar X7'yi bilinmeyen aygıt olarak gösteriyor, oysa ki Adana'ya dönmeden önce yaklaşık 1 ay süreyle kullandım..

Yardım edebilecek olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WiR8 -- 21 Nisan 2009; 10:51:44 >
  • Arkadaşlar bende casper lettop var.Kendi mousunu tanımamaya başladı,kaldırdım.başka mous taktım birz kullandım,şimdi ise hiçbir mousu görmüyor.Tanımadı diye uyarı alıyorum.usb ler flaş bellek takılınca normalde çalışıyor.Ama mous çalışmıyor.
    lütfen yardım ve bir çözüm sunar mısınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VMware Keyboard ve Mouse Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.