Şimdi Ara

USB Print Server özelliği yazıcı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Modem bu.. Kablosuz ve ethernetle iki farklı pc bağlanıyor modeme. Modeme yazıcıyı da bağladım USB ile. Her iki bilgisayarda da yazıcı driverları yüklü. Direk yazıcı - pc bağlantısı ile yazdırmada hiçbir sorun yok. Ancak modem üzerinden nasıl halledebilirim bu işi? Bir türlü beceremedim

• USB bağlı olan yazıcıyı hiç bir türlü bu işlemi yapamazsın. Ancak yazıcının network desteği var ise, modeme başka bir pc gibi yazıcı ethernet kablosu ile takarsın. Sonra yazıcının kendi menüsü üzerinde bulunduğun network den bir ip verirsin. Her 2 makinayada yazıcı ekle diyip ip si üzerinden gösterirsin.
  • Teşekkür ederim alakanıza. Linki inceleyeceğim.
  • böyle bir opsiyon geliştirildiğinden hiç haberim yoktu.Hem şaşırdım hem bilgilenmiş oldum.Bu özellik sadece usr ye mi münhasır acaba? diğer markalarda varmı?
  • yalnız bu işin olabilmesi için yazıcınızın Internet Baskı Protokolünü (IPP) özelliğini desteklemesi gerekiyor her yazıcı ile olmuyor yani.
  • Genelde usb yazıcıları ağa açmak için print server denen ufak cihazlar kullanılır
    US Robotics 9108 model modeminde entegre usb print server mevcut
    onun sayesinde yapılıyor
    Diğer markaların printserverlı modemi yok genelde
    varsa da ben görmedim hiç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VMware Keyboard ve Mouse Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    USB Bellek kısayol sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şöyle yaparsın:

Eğer USB ile bir Pc'ye bağladıysan yazıcıyı ve diğer PC den de yazdırmak istiyorsan ve bu pc ler aynı ağa bağlı ise; Diğer Pc'den denetim Masası -> yazıcı ve fasklar'a girip Oradan yazıcı ekle seçeneğini kullanarak, Ağa bağlı yazıcıyı seçekcesin ve sana aynı çalışma grubundaki pclere yüklenmiş yazıcıları gösterecek. Tabi bunun olması için ilk olarak Ağ yapılandırmasını yaparken sana "Dosya Ve Yazıcı Paylaşımını" açmış olman gerekli. Eğer açtıysan seçenekler arasında yazıcı çıkar onu seçer ve ileri diyerek diğer pc ye eklersin yazıcıyı. Açık değilse Denetim Masası -> Güvenlik ayarlarından "Dosya ve Yazıcı paylaşımını" açarsın. yazıcın All-in-One ise yani yazıcı Fax tarayıcı vs.. Bu Şekilde yazıcı ve Faks'ı ayrı ayrı ekleyerek kullanabilirsin. Bir döküman yazdırırken, yazıcının bağlı olduğu pc hep açık olmalı bu durumda hangi pc den olursa olsun yazdır dediğin anda yazar fakat faks göndermek istersen eğer Yazıcının yazılımı ilk pc de kurulu olduğundan faks göndereceğin numaranın penceresi de o pc de çıkacaktır. Yani faks özelliğini çok kullanıyorsan 2 pc arasında habire mekik dokursun.

2. Seçenek: Yazıcın eğer Network destekliyorsa yani bir Ethernet kablosu ile onu da bir aygıt olarak Modemine bağlayabiliyorsan çok güzel. Direk yazıcıyı bağla modeme, sonra yazıcıyı aç ayarlarında TCP/IP konfigürasyonuna/ayarlarına gir ve yazıcıya bilgisayarda olduğu gibi yerel bir ip adresi ver. Örnek olarak Modeminin ip adresi 192.168.2.1 ise yazıcına 192.168.2.20 ver ( 192.168.2.2 ile192.168.2.254 arasında olabilir). Sonra yazıcıyı kurmaya başla. Yazıyının yazılımı ne şekilde bağladığına göre farklılık gösterir. USB ile bağlayacaksan farklı Ethernet ile bağlayacaksan farklı yazılımlar kuruyor. yazılımı kurarken Ağ yazıcısı seçeneğini seçersin. Sana modeme bağlayıp bağlamadığını falan sorar. Daha sonra ağ içerisinde yazıcını bulacaktır. Seçip kaydedersin. yazılım kurma işlemlerinin aynısını diğer PC içinde uygulayacaksın. Sonuç olarak istediğin kadar pc den yazıcıyı kullanabilirsin.

Yalnız şöyle bir sorun çıkıyor. Aynı olayı ben de yaptım HP Officejet 6310 All-in-One yazıcı aldım ilk olarak bir pc'ye kurdum. Daha sonra diğer pc ye kurdum. ilk kurduğum pc de hiçbir sorun çıkarmadı. Hatta PC ile arasındaki senkronizasyon süper. Eğer yazıcı önünüzde ise direk o pc üzerinden işlem yaapbiliyorsunuz. Yani yapmak isatediğiniz işlemi yazıcının ekranından seçerek hangi bilgisayarda mesela taranan dosyanın ne şekilde taramak istediğinizi ne şekilde kaydetmesi gerektiğini vs herşeyi değiştirebiliyorsunuz. Sorun şu ki; 2. PC 'de aklıma gelen herşeyi yapmama rağmen yazıcıyı tanıtamadım. Tanıtmada problem yok aslında yazıcıyı görüyor kuruyor. yazılımda sıkıntı yok. Ama yazıcı olarka eklemiyor. Eklese bile HP yazıcı bulunamadı diyor. Çok sinirlendim acilen çözmem lazım. Bilgisayarda problem olabilir farklı yazılımlarda veya Anti-Virus programında (Kaspersky) Bilgisayara format attım donanımları yükledikten sonra iklk yazıcıyı yükledim ama aynı problem. HP Destek hattını aradım benden farklı birşeyler bilmiyorlar.

Derdimi size anlattım varsa aklınıza gelen birşey Allah rızası için söyleyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.