Şimdi Ara

USB Problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ne yaptıysam içinden çıkamadım, yardımlarınızı bekliyorum.

Asus P5B anakart kullanıyorum ve 1 hafta öncesine kadar usb lerde bir problem yoktu, birden aygıtları tanımamaya başladı ve şu an aygıt taktığımda ses dahi çıkmıyor. Usb ile bağlanan hiçbir aleti kullanamıyorum. Yalnızca flashdisk i üstünde takılı iken pc yi yeniden başlattığımda görüyo fakat çıkarıp takmak istediğimde yine ses yok ve görmüyor.

- Biosu ve chipset direver larını güncelledim ve biostan usb nin enable olup olmadığını kontrol ettim
    - Format attım (sp3)
    - Yukarıda da bahsettiğim gibi üzerinde flash takılı iken restart yaptığımda flash ı görüyo, o yüzden portlarda sorun yok gibi...
    - Asus un usb ile ilgili hatalar için çıkardığı bir dosya varmış onuda indirdim

fakat sonuç aynı

Bu sorun pc üzerindeki tüm portlar için aynıdır, yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

• USB ye örneğin mause taktığında ışıkları yanıyor mu??
    ön panele giden USB kablosunu anakarttan söküp, biosu sıfırlayıp bide öyle denemeni tavsiye ederim,,
  • Evet mause un ışığı yanıyor fakat hareket yok, dediğin şekilde sıfırlamayı şimdi deniyorum, hızlı cevap için ayrıca teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

USB ye örneğin mause taktığında ışıkları yanıyor mu??
    ön panele giden USB kablosunu anakarttan söküp, biosu sıfırlayıp bide öyle denemeni tavsiye ederim,,

denedim fakat yine aynı...
  • anakart üzerindeki USB host controller çipi zarar görmüş olabilir,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

anakart üzerindeki USB host controller çipi zarar görmüş olabilir,,

eğer öleyse çözüm yok yani, peki nasıl anlayabilirim böyle olduğunu?
  • aygıt yonetıcısıne bakarmısın,orada bı hata varmı ysb bus controller hatası alıyormusun bı bak oraya..yada baska bır hata varsa cıkacaktır..anakartın bıosu deılde,usb suruculerını yukle.baska bı ıhtımal gelmıyor aklıma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici Hdd kutusu sorunu
    10 yıl önce açıldı
    toshiba usb tanımama sorunu
    17 yıl önce açıldı
    USB Wireless Adaptör Sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zagzirus

aygıt yonetıcısıne bakarmısın,orada bı hata varmı ysb bus controller hatası alıyormusun bı bak oraya..yada baska bır hata varsa cıkacaktır..anakartın bıosu deılde,usb suruculerını yukle.baska bı ıhtımal gelmıyor aklıma

Orada bazen bilinmeyen aygıt yazıyo fakat yalnız pc ilk başladığında ya da yeniden başlattığımda... Daha sonra çıkarıp takmak istediğimde ses yok, herhangi bir harekette yok...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.