arkadaşlar. fujifilm finepix s6500fd fotoğraf makinem var.. ve pc ye taktığımda pc makineyi görmüyor.. ben pc ye format attığımda içnde sp3 bulunan bir cd ile format attım sürücüler ve bazı programlar entegre edilmiş bir cd idi... anladığım kadarı ilede bazı program lar entegre edilirken bazıları da cıkarılmış cd içinden.. bu durumda format harici başka yol onerecek olan varsa sevinirim.. aygıt yoneticisinden görüntü birimlerine baktım ama orda görüntü birimleri diye bişey yoktu bunuda belirtim.. sonra fujinin ptp camera driverları var onlar bi işe yaramadı... umarım birisi yardım eder... NOT: çok iyi bir kullanıcı değilim ama idare ederim...
öncelikle bazı foto makineler pc ye bağlandıktan sonra açılması (on/off tuşu ile) gerekebilir. Açıldıktan sonra pc görür (ki bende nikon var ve kapalı takınca pc görüyor). Bazı makineler, çekilen resimleri ön izleme bölümüne gelince ve pcye böyle bağlayınca yeni donanım bulunda şeklinde yükleniyor(ki inca makinam böyleydi). Eğer iki şekildede sorun çözülmedi ise Aygıt yöneticisinden üstünde ünlem işareti olan bir donanım olup olmadığını kontrol edin. Varsa ünlemli aygıtı tıklayıp donanım güncelle şeklinde driver larını cdniz yardımı ile yükleyin. Başka bir çözüm ise kasanızın başka bir USB girişini kullanarak fotomakinenizi tanıtmanız. Seçeceğiniz USB giriş kasanızın önündekilerden biri olmazsa daha iyi olur (arka girişler daha güvenilirdir) yine başka bir çözüm fotomakinenizin pcnize takılı USB aygıtlardan biri ile çakışması olabilir. Bunun için ise kasanıza takılı usblerdeki cihazları söküp fotomakinenizi takıp deneme yapabilirsiniz.