Şimdi Ara

USB Sorunu(Gigabyte Anakart)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde gigabyte g31m-es2l anakart var anakartın şöyle bir sorunu var usb lerde klavye mouse çalışıyor ama flash bellek ve usb hdd vs. gibi depolama birimleri çalışmıyor format attım win7 ve xp denedim hepsindede aynı problem var artık usb lerin sorunlu olduğuna kanaat etmiştim pcı usb çoğaltıcı taktım oda aynı sıkıntıyı verdi şimdi kafam karıştı arıza varmı yokmu anlamadım :) ama kullanamadığım kesin.

• Kasa arka Usb yuvalarını denediniz mi? Bazı kasaların ön bağlantı kasa içi kablolarının kalitesiz oluşu buna neden olabiliyor.
  • sistemi masaüstünede çıkardım ama değişen bişey olmadı.
  • 1- Bios'daki Chipset Features kısmında USB 1.1 ve USB 2.0 ayarları var. USB 1.1 seçilmişse olabilir.
    2- Bios'da Usb 2.0 controller diye bir adım varsa ve karşılığında DISABLE yazıyorsa, ENABLE olmalı.

Kısaca Biosta USB ayarlarında sorun var.

Bu da değilse, anakartın arızalıdır ve USB üzerinde 5Volt beslemesi yapamıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafiqer -- 8 Kasım 2013; 0:15:49 >
  • Onlarada baktım üstad zaten kapalı olsa klavye mouse çalışmaz hadi usb ler bozuk desek pcı çoğaltıcı neden aynı şekilde sorun çıkartıyor klavye mouse çalışmakta onun haricinde görmüyor.
  • Klavye ve mause Usb 1.1 desteği ile de çalışır...
  • üstad usb 1.1 de 2.0 flash bellek vs. birimlerde çalışır ama ağır çalışır.Benim meselem usb depolama birimlerinin çalışmaması.

klavye ve mouse çalışma prensibi diğerlerinden farklı değil usb den takılan her birim tanınmak zorundadır.
  • Power'in 5V kanalında voltaj problemi olabilir , + anakartın engine manager ve acpi 1100 gibi bazı driverları var birde chipset onları yükle tekrardan.
  • Power dan olamaz çünkü malum bu anakartın yerine başkasını taktım sıkıntı yok sürücüler içinde driver pack solution 2013 son sürüm kullanıyorum.bugün birdaha deniyecem problem olalı 3 hafta oluyor anakart çok temiz atmaya kıyamıyorum.
  • Driver pack solution kullanıyorsan kesin yazılımınla ilgili orj sitesinden indir dene. Her zaman problem dpsu zaten :D
  • Valla bu son sürüm hiç sıkıntı yaşatmadı bana ama bide öyle deniyecem yanlız kafama takılan bişey var hadi sorunu driver dedik ozaman biçok kişi aynı sorunla karşılaşması lazım google de hiçbişey çıkmıyor.Yinede bi deneyim bakayım belki kendi kendine çalışır :)
  • çözüldü mü?

çok ilginç. virüs olmasın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.