Şimdi Ara

usb ve cdrom kullanma izni kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşyerindeki laptop'umun usb girişlerini ve cdromunu kapatmak istiyorum. Yani birisi gelipi usb belleğini takdığında çalışmayacak. Ama bu usbye mouse takınca çalışmayacağı anlamına gelmesin yani sadece sistemime erişip zarar vericek cihazları(usb bellek, harici disk vb.) engelleyecek birşeye ihtiyacım var.
    Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

• Benim bildiğim usb kapanırsa tamamen herşeye kapanır.
  • Bende onu istemiyorum. Kontrol edicek bir program yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: extrovert

Bende onu istemiyorum. Kontrol edicek bir program yok mu?

Arkadaşım biraz geç olacak ama kusura bakma artık. yEni gördüm

Usb lock ap adından bir program var. tam senin istediğin gibi alttanda linkini veriyorum.
    iyi günler.

http://rapidshare.com/files/41535113/USB_Lock_Ap_2.3.zip
  • Arkadaşim programa gerek kalmadan bıos tan usb ayarlarını enabledni true veya folse yaparsın bir daha çalişmaz ama herhangi bir aygıt taktığındada çalişmaz örneğin usb fare takarsan çalişmaz bunu da bil kolay gele
  • USB Flash Disk köreltmek ( Usb Çalışmaya Devam Edecektir. )
    -----------------------------------------------------------------
    Merhaba arkadaş, istenilmesi pek nadir olmasına rağmen bilgi güvenliğine dikkat edecek firmaların bu gibi

istekleri doğrultusunda usb belleklerini böyle köreltirsin;

run : regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE --> SYSTEM --> CurrentControlSet --> Services --> USBSTOR

Bu dizin içinde Start (Reg) Değerini Default:3 olan ondalık sayıyı 4 değeri ile değiştirip,

Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız usb flash disklerin artık görülsede içine kullanıcıların giremeyeceği anlamına gelir.

Tekrar aynı yolu deneyerek 4 değerini 3 yaparak Usb depolama aygıtlarını aktif hale getirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu_27 -- 12 Ekim 2009; 23:20:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.