Şimdi Ara

usb virüsü???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dün emanet verdiğim usb belleğime virüs bulaştı.çok uğraştım ama temizleyemedim.lisanslı norton görmüyor.
    Virüs usb içindeki tüm dosyaların ikonlarını değiştirmiş örneğin .doc uzantılı dosyanın simgesi alakasız bir simge olmuş.dosyaları açmak için tıkladığında da windows çalışmayı durdurdu diye hata veriyor. son çare artık biçimlendirmek ama buna gerek kalmadan acaba virüsü silme şansım var mı?çünkü usb içinde tekrar bir araya getiremeyeceğim evraklar vs.. var.
    şimdiden teşekkürler

usb virüsü???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y@k@moz -- 8 Ekim 2010; 22:42:39 >

• ilk olarak gizli ve sistem dosyalarini gorunur yap (klasor seceneklerinden)

usb nin icindeki butun dosyalar gozukecek iclerinden virus olanlari sil. (az cok belli olur hangilerini virus oldugu.)
    eger silinmezseler unlocker programini kur. bide ole dene.

bide Panda USB Vaccine diye program var onu kurarsan usb ile bulasan virusler bulasmaz.
    vede usb uzerine cift tiklayarak usb yi acma explorerdan ac bu sekilde autorun ile calisan virusler bulasmaz.

koaly gelsin.
  • Öncelikle teşekkürler
    Dediğin yöntemi denedim ama usb de hiç bir gizli dosya yok yada görünmüyor.diğer sürücülerde gizli dosyalar görünüyor ama.
    bir kaç antivirüsle falan taratıp bir kaç virüs sildim.şimdi dosyaları açmak istediğimde aşağıdaki resimdeki gibi hata veriyor seçtiğiniz dosya bulunamıyor kısayol silinsin mi diye

usb virüsü???
  • onceki resmi fazla incelememisim.

uyari penceresindeki o .exe dosyasi muhtemelen virus.
    flash bellegin kapasitesini kontrol et.

gozuken dosyalarin hepsi kisayol gozukuyor. yani yapistirirken kisayol yapistir demissindir. veya virus o sekilde yapistirip hedef olarakda kendi exe dosyasini gostermis.
    tekrar kontrol etmen gerekiyor. dosyalarin asillari muhtemelen kopyaladigin bilgisayardadir. tabi eger silmediysen

bazen surukleme islemini yaparkende kisayol atayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unreal_avci -- 10 Ekim 2010; 17:30:56 >
  • teşekkürler
    maalesef biçimlendirdim artık.virüs kendi kendine kısayollar oluşturuyor asıl dosyaları gizliyor.gizli dosyaları gösterime açsanda gözükmüyor.temizleyemeyince biçimlendirmek zorunda kaldım.
    İlginiz için çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.