Merhaba arkadaşlar, ben Hp pavilion 3030-et laptop kullanıyorum tabi laptopun sinyal algılama gücü sınırlı, usb adaptor almayı düşünüyorum, kullanım amacım çevremdeki ve uzaklardaki şifresiz ağları bulmak ve bağlanmak. Bütçem modem + anten için 100 lira civarında, çok daha iyi bir sistem var diyorsanız bütçeyi biraz daha arttırabilirim.
Evim 6. kat çatı katı yüksek bir konumdayım, evin balkonu yok kiracıyım, binaya yada çatıya herhangi bir sistem kuramam ama tabi cam kenarına çok büyük olmamakla birlikte (anten vs.) koyabilirim.
Biraz araştırdım incelemeleri okudum fiyat performans olarak uzun menzilli bağlantı için alfa tube 2h AP + tplink 24dbi grid anten önerilmiş ama benim balkonum yok böyle bir sistemi kuramam gibi gözüküyor.
Genel olarak alfa cihazları kaliteli ve ucuz gibi görünüyor, cama yapışma aparatlarıda varmış ilgimi çekti. Nasıl bir cihaz almalıyım, evin şartlarını göz önüne aldığımızda hangi cihazla en çok ağı algılayabilir ve bağlanabilirim ? Birde harici olarak anten almayı düşünüyorum, Alfadaki antenler için herkes yetersiz demiş, nasıl bir anten almalıyım hangisi daha kullanışlıdır yardımcı olursanız çok sevinirim. herkese iyi akşamlar