WinXPde "IBM Proprinter III" seçerek kullandığım nokta vuruşlu bir yazıcım var. LPT kullanıyor. Laptopumda bunu kullanabilmek için USB-LPT dönüştürücü kablo alıp taktım. Vista kabloyu takınca yeni donanım eklendi penceresi çıkıyor ve USB Yazdırma Desteği: Kullanıma Hazır şeklinde yazıyor. Yeni printer ekleme bölümünde iki sorun yaşıyorum:
1) Printer portu olarak ne seçeceğimi bilmiyorum. 3 tane LPT portu, 2 tane de sanal USB yazıcı portu görünüyor. Bunlardan hangisi benim USB-LPT çevirici olabilir? 2) Vistada IBM proprinter seçenekleri çıkmıyor. Çok araştırmama rağmen sürücülerini bulamadım internette.
Epson LQ serisini denedim hem LPT1 hem de USB1 portunu seçerek ancak ikisinde de çalışmadı. Acaba portta mı bir sorun var yoksa yazıcının tanınmasında mı..
Normal şartlarda lpt olarak tanıtmalısın. o listeye usb ni ekleyecektir. 3 lpt içinde dene varsa netde driver kur.
merhabalar , bende böyle sorun oluyor . xp de starlc100 isimli yazıcı bağladım( dot matrix) . yazıcı ekle diyerek , ıbm graphics olarak yazıcıyı kurdum. ve sorunsuz tamamlandı. yazıcı online , kağıdı taktım ve hazır duruma geçirdim. ve bilgisayardan yazdırmak istediğimde hata verip , kağıt bitti uyarısı verip yazdırmıyor. ( halbu ki kağıt takılı idi )
bu yazıcıların mantığını kavramış değilim. diğer lazer ler gibi tak çalıştır olsa da bizi bu kadar üzmese çok iyi olacak bu dot matrixler ...
acaba bilemediğim bir hata mı yaptım bilemedim.
yardımcı olmak isteyen varmı?
Hocam yazıcıyı normal lpt si olan bi makinede denedinmi yazıcı normali??(arızasız)
merhabalar , ben bu makineyi konfeksiyon satış yeri şirketin kapanması sonucu almıştım. bana makinenin sorunu olmadığını ve şirketin kapanması sonucu boşa çıktığı için uygun ücrete verdiler. yani o gün bu gündür . bir türlü kuramadım. ( denedim cihaz üzeinde bütün fonksiyonları çalışıyor . )
servis çağıramıyorum . malum kriz nedeni ile , bilemediğimizden halledemedik. ( yazıcılar çalışmayınca başka yerlere gidip çıktıları almak zorunda kalıyoruz. buda zor bir durum.)
benim bildiğim kadarı ile , yazıcıyı tam olarak kuramadım sanırım . ( yazıcı test baskısını bile alamadım.)
AYNI SORUNU BİZDE YAŞADIK AYRICA BİLGİSAYARIMIZDA LPT1 ÇIKIŞIDA YOKTU, ARKADAŞLAR GELİP PCI PARALEL KART TAKTILAR VE CD İLE DRV_1P DOSYASI İLE KURDULAR VE KURULUM İŞLEMİ İÇİN GEREKLİ İŞLETİM SİSTEMİNİN İHTİYACI OLAN DRIVER I SEÇEREK PANASONIC KX-P1694 PRINTERIMIZI TANITTI SAĞOLSUN.
quote:
Orjinalden alıntı: dredy
WinXPde "IBM Proprinter III" seçerek kullandığım nokta vuruşlu bir yazıcım var. LPT kullanıyor. Laptopumda bunu kullanabilmek için USB-LPT dönüştürücü kablo alıp taktım. Vista kabloyu takınca yeni donanım eklendi penceresi çıkıyor ve USB Yazdırma Desteği: Kullanıma Hazır şeklinde yazıyor. Yeni printer ekleme bölümünde iki sorun yaşıyorum:
1) Printer portu olarak ne seçeceğimi bilmiyorum. 3 tane LPT portu, 2 tane de sanal USB yazıcı portu görünüyor. Bunlardan hangisi benim USB-LPT çevirici olabilir? 2) Vistada IBM proprinter seçenekleri çıkmıyor. Çok araştırmama rağmen sürücülerini bulamadım internette.
Epson LQ serisini denedim hem LPT1 hem de USB1 portunu seçerek ancak ikisinde de çalışmadı. Acaba portta mı bir sorun var yoksa yazıcının tanınmasında mı..
aynı sorun bendede var bu işe bi çözüm bulan varmı
elimde bir laptop var (müşterinin) bunu lpt olan kxp-1150 ile kullanmak istiyor.
Bunun için usb to paralel slink 1284 çevirci kullandık.
usb çeviriciyi laptopa taktığımda sorunsuz usb yazdırma desteği olarak kuruluyor.
yazıcıyı bu bağlantıdan laptopda tanıtıyorum. kaxp1150 yada ibm proprinter olarak.
yazdırma işlemine gelince yazıcı değişik değişik karakterler basıyor.
Yazıcıda mı acaba sorun diye düşündüm . Normal lpt kablo ile masastü bir pc ye başladım gayet sorunsuz çalışıyor.
Bu çeviriciyi denedim masaüstünde aynı şekilde usb yazdırma desteği ile usb virtual porttan yazıcıyı kurdum yine aynı şekilde karakterler karma karışık ne oldu belli dğeil bi kaç harf ne olduğu belli dğeil yazıyor kağıdı çıkarıyor paso yazıyor.
Merhaba arkadaşlar, bilhassa @dominic şu an bir muhasebeci abinin dükkanında panasonic kx-p 1694 yazıcı ile uğraşıyorum dediğin gibi yeni boardlarda lpt girişi olmadığı için bir tane pci parallel port kart taktım makinaya, fakat ben bu yazıcının vista uyumlu driverını bulamıyorum bakmadığım yer kalmadı nette, kullandığınız işletim sistemi nedir ? eğer vistaysa bahsettiğiniz şey toplu driver dvdsi gibi bişeymidir? xp uyumlu drivera "çekirdek mod yazıcı sürücüsünü yükleyemiyor, sürücü uyumsuz" diyor vista...
SİZİN GİBİ BİZDE ÇOK UĞRAŞMIŞTIK. DEDİĞİM GİBİ ARKADAŞ HALLETTİ O ZAMANLAR VİSTA KULLANIYORDUK AMA GENEL MEMNUNİYETSİZLİĞİMİZDEN O ZAMAN YENİ ALDIĞIMIZ ÜÇ BİLGİSAYARADA TEKRAR XP KURDUK. YİNEDE BİLGİSAYARDA KX-P1694 İSİMLİ Bİ KLASÖR VAR ONU SİZE MAIL ATACAĞIM, UMARIM İŞİNİZE YARAR.
Merhaba Arkadaşlar... Panasonic KX-P1150 kullanıyorum bende. Dizüstü bilgisayarıma bağlantı yaptım ve karakter sorunu yaşıyorum. Sorunu çözen arkadaşlar Yüklenmesi gereken sürücüleri site üzerinden gönderebilirler mi bana? Bağlantı noktası olarak neyi seçiyoruz?
kullanacağın yazılım ms-dos türündeyse LpT dışında çalıştırmak zor.
Bende panasonic kxp-1150 var. windows 7'de ne yaparsam yapayim türkçe karakterleri basmıyor. Windows 7 ile gelen generic text printeri kurduktan sonra printer özelliklerinde codepage olarak 1254(win turkçe) sonra msdos türkçe sonra unicode hepsini denedim. Eğer yazıcıya windowsdan birşey gönderiyorsak türkçe karakterleri basmıyor ama windowsda command promtda çalışan eski dos programlarından gönderdiğimizde türkçe karakterleri basıyor. O yüzden bu tür yazıcılarla windows XP kullanmak en güvenlisi.
Bende de HP pavilion DV5 1220ET notebook , Vista işletim sistemi ve Panasonic KX-P1150 yazıcı var.S-Link SL-1284 dönüştürücü kullandım.Bendeki problem de aynı.Saçma sapan karakterler yazdırıyor.Bu dönüştürücülerin alayı para tuzağı.Bir sürü forum taradım , sorunu çözen bir tavsiye bulamadım.En beteri de bu Microsoftçular.Her sürüm değişikliğinde elde ne var ne yok hurdaya çıkıyor A.Q
Arkadaşlar panasonic kx-1150 printer i laptop (tohsiba vista) a usb - iee 1284 (lpt) çevirici ile KX-1150 yi bağladım internetten driver ını bulup vistaya yükledim (manuel listeden seçerek) fakat AOUÖÇ gibi garip çıktılar verdi.
ÇÖZÜM : nokta vuruşlu yazıcılar 2 tür kodlama sistemi ile çalışır IBM ve EPSON Oki Ml serisi yazıcılarda IBM veya EPSON olarak yazıcı üzerinden ayar değişikliği yapılabilirken KX-1150 de böyle bir özellik olmadığı için (varsada ben bilmiyorum) sorunu vista üzerinde doğru driver yükleyerek çözmeye çalıştım önce yüklediğim yazıcıyı kaldırdım. Sonra yazıcı ekle , windowsupdate i tıklayıp yazıcı listesini güncelleyin bağlantı hızınıza göre (8 mbit de 8-10 dakika sürdü)10 dakikadan fazla sürebilir IBM in ilk sırada gelen yazı IBM 2380 plus ı seçip ileriyi tıklatıp sona kadar gelin bağlantı noktası sorarsa USB001 veya USB002 .. birini seçin sonra yazıcıya bir çıktı gönderip bakın yazmıyorsa özelliklerine girip USB0001 ,2,3 sırasıyla bağlantı noktasını değiştirip taktığınız usb portunu seçtinizmi işlem tamamdır. (usb yi bulurken değiştirkdikten sonra 1-2 dakika beklerseniz Nokta vuruşlu yazıcılar biraz geç başlattığı için doğru usb yi kolay bulursunuz)
lpt portu seçiyordum. usb portu seçtim. sorun düzeldi. teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme